• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İzmir 15 °C

Tolga Sezer, Neden Adayım ?

Tolga Sezer, Neden Adayım ?
ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ Bana yakın dostlarım sürekli neden Cumhuriyet Halk Partisi’nden Aliağa Belediye Başkan aday adayı olduğumu bu konuda sarf edeceğim çabayı işlerimi düzeltmede kullanmamın bana daha faydası olacağını söylüyorlar.

TOLGA SEZER YAZDI, NEDEN ADAYIM

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ Bana yakın dostlarım sürekli neden Cumhuriyet Halk Partisi’nden  Aliağa Belediye Başkan aday adayı olduğumu bu konuda sarf edeceğim çabayı işlerimi düzeltmede kullanmamın bana daha faydası olacağını söylüyorlar. Haklılık payları vardır tabi sevdikleri için uyarıda bulunuyorlar. Kendilerine çok teşekkür ederim. Kimileride “Amcalarına” karşı nasıl aday olursun? Diye serzenişte bulunuyor. Bazıları da hazırlığın nedir? Ne düşünüp aday oldun diyor. Bunları teker teker açıklayarak devam edeyim.

Öncelikle düşmez kalkmaz bir ALLAH. Her şey insanlar için. Ekonomik krizler, Babamın rahatsızlığı ve ülkede ticaret yapmanın güçlüğü sonucunda işlerimizi devretmek zorunda kaldık ki çok yakında var olan devir sözleşmesinin sona ermesi ile yeniden ailem tarafından ticaret hayatına dönülecek. Ben siyasetin maddiyat ile değil gönül ile yapılması gerektiğini düşünenlerdenim. Siyaset hep içimde idi. Hali hazırda işletmekte olduğumuz akaryakıt istasyonunda plastik sandalyelerden açık hava toplantı salonu oluşturur, kamyoncu esnafımızla günlük siyaseti tartışırdık. O dönemlerde işlerimin kritik durumda olması nedeni ile zaman ayıramayacağım için siyasete atılamadım. İşlerim seçim zamanı gelmeden hal yoluna girmiş olacak nasipse.

Sondan bir önceki ilçe başkanlığı seçiminde büyüklerimizin neredeyse tamamını şu anda ki İlçe Başkanımız dahil dolaştım. “Bende ilçe yönetiminde yer almak istiyorum. Bir Aliağa’lı olarak sürece katkı koymak, yanlışları uyarmak istiyorum” diye de belirttim rica ettim. Şu anda görev yapan İlçe Başkanımız dikkate almış olacak ki Yalı mahallesinden delege adayı olarak listesine aldı bendenizi. Delege seçilemedim. Oluşturulan ilçe yönetiminde de sözümüz olmadı. Ben hala bu listelerin nasıl ve neye göre değerlendirilip oluşturulduğunu çözmeye çalışıyorum. Bir şekilde siyasete atılmak bunu da ilkelerine ve değerlerine sonuna kadar bağlı olduğum Atamın partisi Cumhuriyet Halk Partisi’nden yapmalıydım. Ancak bu sefer kendi kaderimi başkalarının eline bırakmak istemedim ve demokratik hakkım olan Başkanlık Aday Adaylığı yolunu seçtim. “Amcalarım” İkisi de Aliağa ya maddi manevi katkı koymuş, Aliağa’da büyük emekleri olan insanlar. Hayatımın sonuna kadar saygı ve sevgi ile adlarını anacağım Aliağa’nın değerleri. Ancak evlatları olarak ben kendilerinden izin istiyorum, artık gençlerin bayrağı devir almasının zamanı geldi. Son 10 yılda ülkede her şey gibi siyasette 180 derece değişti. Bu değişime ayak uydurabilecek Gençlerin zamanıdır şimdi diyorum.

Hazırlığın nedir? Ne düşünüp aday oldun? diyen çok kıymetli abim ki eminim beni bir şekilde seviyordur,   onunda kafasındaki soru işaretine bir cevap olmaya çalışayım. Aliağa ülkemizin gözdesi durumunda. Ancak rantiye için bu kadar gözde, ticaret için bu kadar uygun bir kent sosyal ve çevre sağlığı açısından perişan halde. Halk için siyaset yapmak yetmez! Halkın yanında olmak gerek. Halk kimdir? Halk bütün bu rant ve ticaret ortamının altında tüm baskıyı hissederek yaşanlardır. Dolayısı ile Aliağa’da dönen cironun halkın yaşamına herkese eşit olmak kaydı ile hizmet olarak dönmesi gerek. Şu anda göründüğü kadarı ile bu henüz geçmişten bugüne gerçekleşmiş değil. İyi niyetle hizmetler yapılmaya başlanmış ancak bir şekilde yarım kalmış. Yarım kalmış diyorum çünkü hiçbir giden yönetici yerine Halefini yetiştirip bırakamamış. Mesele 5 yıl bir şehri yönetmek değil, mesele bu kalitenin ve hizmetin sürekliliğini sağlamak. Yönetmek budur. Yoksa her sene sil baştan başlamak ilçeninde hafızasını kaybettirir. Ancak Aliağa’nın kaybedecek ne bir 5 senesi daha ne 5 dakikası kalmamıştır. Büyüme ile beliren sorunlar ve gelecekte karşımıza çıkacak problemler için derhal çözüm çalışmalarına başlamak gerek. Bu sorunların neredeyse tamamına hakimim ve hepsinin halk ile iç içe olarak çözülebileceğinden eminim. Aliağa’ya kazandırmamız gereken bir çok sosyal proje ve tesiste gündemimde. Ve tüm samimiyetimle tekrar ediyorum ipi göğüsleyen hangi aday adayı olursa olsun canla başla kendileri ile birlikte çalışacağıma, yukarıda özet olarak değindiğim projelerimi ve kaygılarımı paylaşacağıma söz veririm.

2014 BAHARINDA YAPILACAK OLAN YEREL SEÇİMLERE CHP 'DEN BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYLIĞINI KOYAN ALİAĞA'NIN SAMİMİ GÜLEN YÜZÜ TOLGA SEZER'İN HAYAT ÖYKÜSÜ

TOLGA SEZER KİMDİR  https://www.gunaydinaliaga.com/news_detail.php?id=9185

CUMHURİYET HALK PARTİSİ ALİAĞA BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYI TOLGA SEZER, "ALİAĞA BÜYÜK BİR AİLE" https://www.gunaydinaliaga.com/news_detail.php?id=9205

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894