• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İzmir 24 °C

Turgut Oğuz Kalelerini Kaybetti

Turgut Oğuz Kalelerini Kaybetti
ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ ŞENOL GÖK / 2014 mart ayında yapılacak olan yerel seçimlere 1 yıl kala Aliağa'da siyasi tansiyon yükselmeye başladı. Siyasi partilerde aday bolluğu yaşanırken, Aliağa'nın 90 ve 2000'li yıllarına damgasını vuran deneyimli siyasetçil

Deneyimli Siyasetçi Cumhur Güney Suskunluğunu 2014 Seçimleri için bozdu:

MHP ALİAĞA ESKİ İLÇE BAŞKANI CUMHUR GÜNEY, "TURGUT BEY KALELERİNİ KAYBETTİ"

Cumhur Güney; "Yerel seçimdeki adayın, toplumun her kesiminden oy alacak, inançlı bir insan olmalı"

Cumhur Güney'den 2014 Seçim yorumu: "Aliağa’da siyaset değişti. Bütünşehir ile Sağ oy dengeleri bozdu."

"CHP kendini yenilemezse AKP seçimi alır. AKP önde görünüyor"

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ ŞENOL GÖK / 2014 mart ayında yapılacak olan yerel seçimlere 1 yıl kala Aliağa'da siyasi tansiyon yükselmeye başladı. Siyasi partilerde aday bolluğu yaşanırken, Aliağa'nın 90 ve 2000'li yıllarına damgasını vuran deneyimli siyasetçiler de gündemi yakından takip ediyor.

cumhur-guney-b.jpg

1996-1999 döneminde MHP ilçe Başkanlığı, 18 Nisan 1999 Yerel Seçimlerinde MHP Aliağa Belediye Başkan Adayı ve 2004’de de Doğru Yol Partisi belediye Başkan Adayı olarak adından çok söz ettiren Cumhur Güney, siyasetteki deneyimleriyle 2014 seçimlerini yorumladı. "Ben siyaseti noktalasam da siyaset beni noktalamıyor. Büroma, siyasi yelpazenin her tarafından insan geliyor." diye konuşan Cumhur Güney, yerel iktidarı ve 2014 seçimlerini değerlendirdi.

Yerel seçimde partinin önemi yok

yerel seçimle genel seçimin her zaman farklı olduğunu söyleyen Güney, "Yerel seçimde partinin bir önemi yok. 1999’da 354 oyu olan MHP’yi 4 bin’e çıkardık. Dev-Genç’den oy aldım ben. Yerel seçimde partiler amaç değil, araçtır. Yerel seçimde önemli olan düzgün aday, düzgün ekiptir.  CHP kendini yenilemezse AKP seçimi alır. Ben AKP’li falan değilim ama AKP önde görünüyor." dedi.

Turgut Oğuz ekibini değiştirmeli. O ekiple işi zor

Bütünşehir Yasası ile birlikte köylerin ve yeni Şakran'ın Aliağa için oy kullanacak olmasının ilçede siyasi dengeleri altüst ettiğini söyleyen Cumhur Güney, Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz'un da ekibini değiştirmesi gerektiğini vurguladı. Güney; "2014 yerel seçiminde aday faktörü çok önemli. Sağ ya da solda Aliağa’nın benimseyeceği adayların çıkması lazım. Turgut Oğuz, güvenilir bir insan. Fakat seçimdeki durumu ne olur, bilemiyorum. Turgut Bey yeniden aday olacaksa o ekibini değiştirmesi lazım. O ekiple işi zor." dedi. 

Bunlardan ne köy olur, ne kasaba!

Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz'un yeniden aday olması halinde işinin çok zor olacağını savunan Güney, "Başkanın mevcut ekiple işi çok zor. Meclis üyeleri, Belediye Başkan yardımcıları, danışmanlarının hepsinin değişmesi lazım. Bunlardan ne köy, ne kasaba olmaz. Tansu Kaya, seçimi ekibi yüzünden kaybetmişti. Halkın sevmesine rağmen şimdi Turgut Bey aynı akıbete uğrar." dedi.

"Turgut Bey Siyasette kalelerini kaybetti. chp yüzde bir ile gidebilir "

"Nasıl ki Ecevit yüzde 24 ile gelip yüzde 1 ile gitmişti, Turgut Bey de aynı şeyi yaşayabilir. Çok akıllı olması lazım. Çünkü, Aliağa’da siyaset değişti. Sağ oy dengeleri bozdu. Cezaevine 2bin 500 infaz memuru geldi, eşleriyle birlikte 5 bin kişi. Bunların hepsi sağ görüşlü insanlar. Petkim, Azeriler bin kişi işe aldı, eşleriyle birlikte 2 bin kişi. Yani Aliağa’ya 6-7 bin sağ oy geldi. Köyler de zaten genelde sağ görüşlü. CHP’nin, sağdan da oy alabilecek birini aday çıkarması gerek." diye konuşan Cumhur Güney, "Benim söylediklerim belki kırıcı olacak ama, siyasette doğruları söylemeliyiz. Turgut Bey siyasette kalelerini kaybetti. Birçok hemşehrisi buraya gelip bir daha “Turgut beye oy vermeyeceğim” diyor. Turgut Bey çok dürüst bir insan. Ama kurumları sevk ve idare çok farklı bir şey. Turgut Bey ekibini iyi sevk edebilseydi çok farklı olurdu. Savaşı asker kazanır, başarı komutanındır. Kaybedersen faturayı komutana keserler. Turgut Beyin işi zor." dedi.

CHP'nin adayı kim olacak?

Deneyimli Siyasetçi Cumhur Güney, yerel iktidarda bulunan CHP'nin aday adaylarını da mercek altına aldı. Güney, "Turgut Oğuz “aday olmayacağım” derse bu iş Hakkı Ülkü ile olmaz. Uğur Eren’le hiç olmaz. Haydar Kahraman’la hiç olmaz. Özcan Durmaz iyi bir arkadaş ama Bergamalı olduğundan Aliağa’da tanınmıyor. Özlem Şan Oğuzhan mümkün değil, olmaz. Ulviye Öztürk mümkün değil, olmaz. Olmaz derken, seçim kazanamaz demek istiyorum. Zaten onlar neden olmayacaklarını biliyorlar. Yerel seçimdeki adayın, toplumun her kesiminden oy alacak, inançlı bir insan olması lazım. Genç, dinamik, Aliağa’nın çocuğu, herkesten oy alabilecek biri olmalı." diye konuştu.

Belediye'de fazladan 250 adam var

Tecrübeli Siyasetçi Cumhur Güney, Aliağa Belediyesinin doğru yönetilmediğini iddia ederek "Belediye’de 250 fazla adam var. Senede 6-7 trilyon, 5 senede 35-40 trilyon yapar. Bu bizim paramız. Bu insanlar bizim insanımız bunlar mutlaka bir yerde çalışacak. Ben belediye başkanı olsam o 250 kişiyi çıkarırım, hepsini fabrikalarda istihdam ederim. Sanayiciler de Manisa’dan adam getireceğine bunları istihdam edecek" dedi.,

Belediyeciliğin, müşterisi halk olan bir sektör olduğunu ifade eden Güney, " Belediye’de kimseye doğru dürüst davranılmıyor. Adamcılık yapılıyor, adam kayırılıyor. Sosyal Demokratlara söylüyorum; Siz, 5 senede dişe dokunur ne yaptınız? Hiçbir şey yapmadılar.  Bu millet sevdiği için Turgut Oğuz’a oy verdi. Turgut bey öyle bir ekip getirdi ki adeta "Lüzumsuz Teali Cemiyeti". Kimse alınmasın, hiçbiri bir işe yaramıyor. " dedi.

aliaga-konusuyor-b.jpg

  • Yorumlar 11
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0533 557 8894