• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İzmir 17 °C

Turgut Oğuz Zaten Sağ'ın Adayı İdi

Turgut Oğuz Zaten Sağ'ın Adayı İdi
ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ ŞENOL GÖK/ 2004 yılında CHP'den Turgut Oğuz yerine şefik Tereci'nin başkan adayı yapılması sonucu Turgut Oğuz'un yeni Türkiye Partisi'nden aday olması ile solda başlayan parçalanmanın sorumlusu olarak gösterilen Hakkı Ülkü, 10 yıl

2004'DE Aday belirleme sürecine müdahale ederek Şefik Tereci'nin aday olmasını sağlayan Hakkı Ülkü:  YİNE ŞEFİK TERECİ'Yİ ADAY YAPARDIM

2004'DE 6 ADAY OLMAMALIYDI

TURGUT OĞUZ İLE FREKANSLARIM UYUŞMUYOR

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ ŞENOL GÖK/ 2004 yılında CHP'den Turgut Oğuz yerine şefik Tereci'nin başkan adayı yapılması sonucu Turgut Oğuz'un yeni Türkiye Partisi'nden aday olması ile solda başlayan parçalanmanın sorumlusu olarak gösterilen Hakkı Ülkü, 10 yıl sonra o günleri anlattı.  O dönemde hata yapmadığını savunan Ülkü "Yine Şefik Tereci'yi aday yapardım" dedi.

SİYASETTE VEFA OLMALI

Siyasette vefa olması gerektiğini söyleyen Ülkü, "Turgut Oğuz, 1989’da yapılan önseçimde başka bir aday adayını destekledi. 1994’de Latif Canıtez’i destekledi. 1999’da DYP’den belediye meclis üyesi olarak kendi aday oldu.  Durum böyleyken 2004’de ben partide vefa  olgusuna inanan bir insan olarak elbette ki 6 yıla yakın ilçe başkanlığını yapmış kişiyi tercih edecektim." dedi. Ülkü, "Tarih geri dönse yine o koşullarda Şefik Tereci’yi aday yapmak için uğraş veririm.. Partinin son ilçe başkanıydı ben Ankara’ya giderken. Particilik budur. Particilikte vefa denilen bir duygu vardır.Tıpkı insanlıkta olduğu ya da olması gerektiği gibi." dedi.

"ADAY OL, SENDEN KURTULALIM"

2004'de CHP'nin, Yeni Türkiye Partisi'nden daha az oy alması değerlendiren Ülkü, "Olabilir. İdeoloji olmadan, kıskançlık duyguları hakim olursa böyle hatalı davranışlar olur. Rahmetli Selim Altuntaşoğlu bir akşam yanıma geldi, (Başkan Milletvekili olmayı düşünüyor musun?), diye sordu. (Elbette düşünüyorum, öyle bir onuru kim yaşamak istemez ki) dedim. (Ne olur hiç düşünmeden aday ol, biz  arkadaşlarımızla birlikte seni gönülden destekleyeceğiz, yeter ki senden kurtulalım, ondan sonrasını biz burada hallederiz), demişti. Bu sözler yarı şaka yarı ciddi olarak tarafımdan algılanmıştı. Bunu anlatmakla ne demek istediğim herhalde anlaşılmıştır." diye konuştu.

2004'DE 6 ADAY OLMAMALIYDI

2004'de CHP'de 6 aday adayı çıkmasının Aliağa'nın gelecek 10 yılını etkileyen siyasal sonuçlar doğurduğunu ve kentte sola zarar verdiğini savunan tecrübeli başkan Ülkü, " İyi propaganda yaptılar. İlçe Başkanı Erol Onaran’la birlikte iyi politika yaptılar. O günkü koşullarda aday belirleme sürecinde Ankara’da olayların dışındaydım. Eğer ben burada Aliağa’da olsaydım önce 6 tane insanı aday adayı yapmazdım. Hadi yaptın, ondan sonra  yaratılan bunalımın arkasından Ankara’ya gidip o günün Genel Başkan yardımcısı Eşref Erdem ile beni aday yapın diye  görüşmezdim." dedi.

KARDEŞİMİ KARŞIYAKA ADAYI YAPMAYAN GENEL MERKEZ, ALİAĞA ADAYINI BENİM İSTEMİM DOĞRULTUSUNDA BELİRLEDİ

yaptığı açıklamalarla, Aliağa'nın dününü, bugününü ve yarınını etkileyen olayları ilk kez kamuoyu ile paylaşan Hakkı Ülkü, Karşıyaka'dan aday adayı olan Kardeşi Aziz Ülkü'nün aday yapılmamasının ardından Aliağa adayının kendi isteği doğrultusunda belirlendiğini açıkladı.

Ülkü, "Kardeşim Aziz Ülkü'nün Karşıyaka'dan aday olması için vermiş olduğum uğraş benim için en az Aliağa kadar önemliydi. Kardeşimi aday yapmayan genel merkez lütfedip Aliağa’daki adayı benim istemim doğrultusunda belirledi." dedi.

TURGUT OĞUZ İLE FREKANSLARIM UYUŞMUYOR

 Aliağa belediye Başkanı Turgut Oğuz ile Siyasi olayları çok farklı değerlendirdiklerini ifade eden Ülkü, " Turgut Oğuz’la frekanslarım uyuşmuyor. Siyasal olayları çok farklı değerlendiriyoruz.Hele Belediyecilik anlamında ayrı yerlerdeyiz  desem abartı olmaz. Dünyaya, belediyeciğine ayrı bakıyoruz. O, başkan olarak gördüğü her araziyi, arsayı kendi mülkü gibi görüyor. Ben halk adına görevin kutsallığına inanıyorum. O Sosyal demokrat Belediyeciliğin  nasıl olması gerektiğini pek algılamış değil, öyle olsaydı 10 tane danışmanla işe başlamazdı. Ayrıca ben bir daha aday olmayacağım diye ilan edip karmaşaya yol açmazdı.Kısaca herkesin kendisine göre yapabileceği işler vardır. Ticarette pek becerikli değilim ama siyasette becerim ispatlanmıştır. 2009 da Amacımız yerel AKP iktidarını yıkmaktı. Turgut Oğuz, zaten zımnen sağın adayıydı. Biz de katkıda bulunduk sosyal demokratlar olarak ve AKP’yi yıktık.  " dedi.

  • Yorumlar 21
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0533 557 8894