• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İzmir 16 °C

Türk Boya Sektöründe Dev Ortaklık Gerçekleşti.

Türk Boya Sektöründe Dev Ortaklık Gerçekleşti.
POLİSAN BOYA, ARTIK “POLİSAN KANSAİ BOYA” OLDU

Türkiye’nin lider boya markası Polisan Boya’nın, Japonya’nın lider boya üreticisi Kansai Paint ile boya sektöründe imza attığı dev ortaklık gerçekleşti. 

Rekabet Kurulu’nun izninin ardından Kansai Paint, Polisan Boya’nın yüzde 50 oranındaki payı için 113,5 milyon USD tutarındaki ödemeyi yaptı. Toplam tutarın 68,5 milyon USD’si Polisan Holding’e “hisse bedeli” olarak, 45 milyon USD’si ise Polisan Boya’ya “sermaye artışı” olarak ödendi.

Polisan Holding iştiraklerinden Polisan Boya Sanayi ve Ticaret A.Ş. (“Polisan Boya”) ile Japonya’nın lider boya üreticisi Kansai Paint Co. Ltd. (“Kansai Paint”) arasında Çırağan Sarayı’nda, 31 Ekim 2016 tarihinde düzenlenen törenle imzalanan ortaklık anlaşması Rekabet Kurulu’nun onayına sunuldu. Rekabet Kurulu, Polisan Boya hisselerinin belli oranının pay devri ve sermaye artırımı suretiyle Kansai Paint tarafından devralınması işlemine izin verdi. 

Rekabet Kurulu’nun izninin ardından Kansai Paint, Polisan Boya’nın yüzde 50 oranındaki payı için 113,5 milyon USD tutarındaki ödemeyi yaptı. Toplam tutarın 68,5 milyon USD’si Polisan Holding’e “hisse bedeli” olarak, 45 milyon USD’si ise Polisan Boya’ya “sermaye artışı” olarak ödendi. 

EROL MİZRAHİ: “BİR DÜNYA DEVİ İLE ORTAKLIĞA BAŞLIYORUZ”

Polisan Holding CEO’su Erol Mizrahi, Japonya’nın lider boya üreticisi Kansai Paint’in “eşit ortaklık – eşit yönetim ilkesi” çerçevesinde Polisan Boya’nın yüzde 50’sini satın aldığını hatırlatarak, şunları söyledi: “Rekabet Kurulu, Polisan Boya hisselerinin belli oranının pay devri ve sermaye artırımı suretiyle Kansai Paint tarafından devralınması işlemine izin verdi. İznin ardından Kansai Paint, Polisan Boya’nın yüzde 50 oranındaki payı için 113,5 milyon USD ödeme yaptı. Bu zorlu dönemde Türkiye’ye yabancı sermayenin gelmesine vesile olmaktan mutluluk duyuyoruz. Bu ortaklık ile beraber Polisan, bir Dünya markası olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Şimdi, yeni bir dünya devi ile ortaklığa başlıyoruz.”

Polisan Holding şirketlerinin daimi olma yeteneklerini geliştirmek ve kurumsallığı pekiştirmek amacıyla hisselerini 2012 yılında halka arz ettiklerini, Borsa İstanbul’da POLHO kodu ile işlem gördüklerini kaydeden Erol Mizrahi, “Hedefimiz, hissedarlarımız için yarattığımız değeri sürekli artırmak. Arzumuz ise, Polisan Holding hisselerinin global piyasalarda tercih edilmesidir” dedi.

POLİSAN BOYA 
Boya, Kimya, Liman İşletmeciliği, Gayrimenkul ve Tarım alanlarında faaliyet gösteren Polisan Holding'in iştiraki Polisan Boya, Avrupa'nın 3. büyük pazarı olan Türkiye Boya Sanayi'ndeki dekoratif segmentin lider boya üreticilerindendir. Polisan Boya inşaat boyaları (iç, dış dekoratif boyalar, tutkal, tiner) ve yalıtım sistemleri (ısı ve su) satış ve imalatının yanı sıra, yardımcı ürün (fırça, rulo, silikon, köpük, sprey boya vb.) satışı alanında faaliyet göstermekte olup; mobilya, deniz, sanayi grupları da gelişmekte olan iş kollarıdır. Dekoratif boyanın fonksiyonel faydalarının yanı sıra mekanlara estetik kazandırdığını "Polisan, boya değil, ev kozmetik ürünleri üretir" yaklaşımı ile vurgulayan Polisan Boya 2008 yılında tescillediği "Home Cosmetics" kavramı ile dünyaya "Ev Kozmetiği" konseptini tanıştıran ilk firmadır. Polisan Boya; emsalsiz özelliklere sahip akıllı boyalar, satış noktalarını üretim merkezine çeviren su bazlı mix makineleri, satış kanalında etkin dağıtımı sağlayan lojistik merkezleri; Yalıtım Sigortası ve boya ustaları için POS bazlı sadakat programı gibi boya sanayi için ilk olan birçok ürün ve hizmete imza atmıştır. 

Daha fazla bilgi için http://www.polisan.com sitesini ziyaret ediniz.

POLİSAN HOLDİNG ???
Temelleri 50 yıl önce atılan Polisan Holding, Boya, Kimya, Liman İşletmeciliği, Gayrimenkul ve Tarım alanlarında faaliyet göstermektedir. 2013 yılında Yunanistan'da aldığı bir kimya tesisi ile yurt dışındaki konumunu daha da güçlendiren Polisan Holding, karlı, yeni iş kollarında büyüme fırsatlarını değerlendirmektedir. Kansai Paint ile kurulan ortaklığın yanı sıra, dünyanın ileri gelen kimya devlerinden Dow Chemical ile de bir ortaklığı bulunan Polisan Holding, sektörlerinde dünyanın en büyükleri konumunda olan şirketler ile ortaklık ve işbirliği yaparak faaliyette bulunduğu alanlarda ülkemizin lider kuruluşları arasındaki yerini giderek güçlendirmeyi hedeflemektedir. Polisan Holding şirketleri, hem dünyada, hem Türkiye’de ilklere imza atan üstün hizmet ve ürünleri ile Türk toplum ve ekonomisinin gelişiminde pay sahibi olurken, çevresine ve faaliyette bulunduğu sektörlere yüksek katma değer yaratmaktadır. 2015 yılında 1.337 çalışanı ile 906,4 milyon TL gelir ve 128,3 milyon TL FAVÖK (%14,2 FAVÖK marjı) yaratan Polisan Holding Borsa İstanbul (BIST)‘de “POLHO” kodu ile işlem görmektedir.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894