• BIST 9949.1
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İzmir 24 °C

Türkiye İlk Defa Dünya Pistlerinde

Türkiye İlk Defa Dünya Pistlerinde
Akaryakıt ve madeni yağ sektörünün lideri Petrol Ofisi, Formula 1’in bir alt kategorisi GP2’da Petrol Ofisi FMS Team olarak Jason Tahincioğlu ve Luca Filippi ile uluslar arası platformda yarışarak Türkiye’nin ve Petrol Ofisi’nin ad

TÜRKİYE PO FMS GP2 TAKIMI İLE TARİHTE İLK DEFA DÜNYA PİSTLERİNDE

Akaryakıt ve madeni yağ sektörünün lideri Petrol Ofisi, Formula 1’in bir alt kategorisi GP2’da Petrol Ofisi FMS Team olarak Jason Tahincioğlu ve Luca Filippi ile uluslar arası platformda yarışarak Türkiye’nin ve Petrol Ofisi’nin adını tüm dünyaya duyurdu.

Türkiye algısını güçlendirmek ve uluslararası söylemini pekiştirmek inancı ile sosyal sorumluluk üstlenen Petrol Ofisi, Formula 1 Petrol Ofisi Turkish Grand Prix sponsorluğu ile birlikte motor sporlarında geleceğe yatırım yapıyor.

Türkiye, Petrol Ofisi FMS GP2 Takımı ile tarihte ilk defa dünya pistlerinde Türk pilot Jason Tahincioglu ve Luca Filippi 21-23 Nisan tarihleri arasında Formula 1 Gran Premio Foster’s di San Marino 2006- İmola’da temsil edildi.

8-9 Nisan’da Valencia’da başlayan ve 2006 sezonunda İmola’da Formula 1 ile aynı gün koşulan ilk GP2 yarışlarında Petrol Ofisi FMS Team adına yarışan geçtiğimiz yıl Italian F.3000 yarışının şampiyonu Luca Filippi 2. gün yarışında 5.ciliği elde etti. Kendi ülkesinde podyuma çıkmak için hırsla yarışan Luca Filippi zorlu mücadelede rakipleri tarafından çok kez sıkıştırılmasına rağmen, yarışa tüm hızıyla devam etti. Tüm seyircilerden alkış alan ve yarışı anlatan kişi tarafından övgü alan Filippi gelecek yarışlar için daha da ümit verdi.

Rakipleri arasında büyük başarı gösteren Luca, takımı adına 2 puan toplamayı başardı. Takım arkadaşı Jason Tahincioğlu ise son gün yarışlarında bitişe 5 tur kala teknik bir arıza nedeniyle yarışı bırakmak zorunda kaldı.

21 Nisan Cuma günü sıralama turları ile başlayan ve Cumartesi günü 37 tur, Pazar günü ise Formula 1 yarışları öncesinde 25 tur yarışan geleceğin F1 pilotları Jason ve Luca‘ya takım patronu Fisichella Motor Sports’un başkanı ve aynı zamanda Formula 1 pilotu Fisichella tüm yarışları öncesinde moral vererek kendi tecrübelerini paylaştı.

Çağdaş, dinamik ve atak yüzü ile ülkemizin uluslararası arenada tanıtımına destek veren Petrol Ofisi; Petrol Ofisi FMS GP2 Takımı ile geleceğin F1 pilotları olacak genç sporcularımızla uluslararası motorsporları platformunda yer alarak geleceğe yatırım yapmakta; GP2 ve Formula 3 Avrupa Şampiyona’larında aktif rol alarak Türkiye’yi temsil etmektedir.

GP2 Araç Özellikleri:

Motor hacmi 4000 cc, V8

Sürücü ile arabanın ağırlığı 670 kg

Beygir gücü 600bg-10000bd

0 – 100 kph in 2.95 secs

0 – 200 kph in 6.70 secs

maximum speed 330 kph

maximum braking 3.2 G

lateral acceleration 3.3 G

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894