• BIST 9067.6
  • Altın 2293.698
  • Dolar 32.31
  • Euro 35.1283
  • İzmir 25 °C

Türkiye’nin Yaz Tatili Haritası Açıklandı

Türkiye’nin Yaz Tatili Haritası Açıklandı
Müşterilerinin tatil tercihleri doğrultusunda ortaya çıkan istatistikleri değerlendiren n11.com, yaptığı inceleme sonucunda 2016 yazının tatil ve seyahat profilini çizdi.

TÜRKİYE’NİN YAZ TATİLİ HARİTASI AÇIKLANDI

Müşterilerinin tatil tercihleri doğrultusunda ortaya çıkan istatistikleri değerlendiren n11.com, yaptığı inceleme sonucunda 2016 yazının tatil ve seyahat profilini çizdi.

Veriler tatilde yükselen destinasyonlar ve değişen tüketici alışkanlıkları hakkında ipuçlarını verirken, kadın ve erkeklerin tatil tercihleriyle ilgili ilginç detaylar da içerdi.

E-ticaret platformu n11.com, Tatil-Eğlence ana kategorisinden derlediği müşterilerin tatil tercihleri doğrultusunda ortaya çıkan istatistikleri paylaştı. 2016 yazının tatil ve seyahat profilini ortaya koyan n11.com’un verilerine göre Nisan-Eylül ayları arasında en çok İstanbul ve Ankara gibi büyük şehirlerden tatile çıkan Türkler, dokuz güne uzatılan ve yaz dönemine denk gelen iki uzun bayram tatilini yurtiçi ve yurtdışı tatil merkezlerinde değerlendirdi.

YAZIN EGE VE AKDENİZ KIYILARINA İNDİK

Kültür turlarına meraklı olan Türkler, yaz aylarının başına kadar ağırlıklı olarak Karadeniz’i tercih ederken, yaz aylarıyla birlikte Ege ve Akdeniz kıyılarını uğrak noktası haline getirdi. Deniz sezonunun kapanmasıyla kültür turlarına olan ilginin tekrar artacağı gözlemlenen n11.com’da bu sene en az talep gören destinasyon GAP turlarını içine alan şehirler oldu.

YURTDIŞINDA VİZESİZ TURLARI SEÇTİK

n11.com’un verilerine göre Türk vatandaşlar bu yıl ağırlıklı olarak vizesiz yurtdışı turları tercih etti. Balkan ülkeleri, özellikle de Belgrad, Saraybosna, Ohrid ve Üsküp, yoğun talep gören şehirler arasında yer aldı. Balkanlardan sonra Rodos, Mykonos, Sakız, Midilli, Kos, Simi, Halkidiki, Thassos gibi Yunan adaları Türk akınına uğradı. Bunun yanı sıra İtalya/Roma ve İspanya/Barcelona gibi klasikleşen turlara yine rağbet gösterildi. Yaşanan siyasal olayların da etkisiyle Fransa/Paris turlarında hissedilir bir düşüş yaşandı.

ERKEKLER MARMARİS VE KAŞ’A, KADINLAR ÇEŞME VE BODRUM’A GİTTİ

n11.com’un verilerine göre bu yaz en çok 28-42 yaş grubundaki kişiler tatil yaptı. Yaz boyunca kadınların favorisi Türkiye’de Çeşme ve Bodrum olurken, yurtdışında Barcelona ve Amalfi Kıyıları oldu. Erkekler ise yurtiçinde Marmaris ve Kaş’ı, yurtdışında ise Belgrad ve Mykonos’u tercih etti.
/Ege Basın Grubu

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894