• BIST 9060.71
  • Altın 2292.356
  • Dolar 32.3135
  • Euro 35.0966
  • İzmir 25 °C

Ülkü, Aliağayı Yağmalatmayacağım

Ülkü, Aliağayı Yağmalatmayacağım
ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ ŞENOL GÖK / Aliağa Belediye Başkanı Hakkı Ülkü, ikinci kez seçildiği 1994 yılında Türkiye'nin büyük bir ekonomik kriz yaşadığını anımsatarak, ülkede yaşanan krize rağmen Aliağa'nın modern bir kente dönüştürüldüğünü anlattı.

Aliağa'nın unutulmaz başkanı Hakkı Ülkü: ALİAĞA'YI YAĞMALATMAYACAĞIM

Efsane başkan ve milletvekili Hakkı Ülkü hedeflerini açıklıyor:

"ÜNİVERSİTEYE YER BULACAĞIM. ÖYLE OKUL OLMAZ"

Sokaktaki vatandaşın "yaparsa hakkı Ülkü yapar" dediği Hakkı Ülkü 2014'de aday

BAŞKANLIĞIMDA ÇOK İŞYAPTIK

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ ŞENOL GÖK / Aliağa Belediye Başkanı Hakkı Ülkü, ikinci kez seçildiği 1994 yılında Türkiye'nin büyük bir ekonomik kriz yaşadığını anımsatarak, ülkede yaşanan krize rağmen Aliağa'nın modern bir kente dönüştürüldüğünü anlattı.

"ekonomik krize rağmen projeler yaptık"

"5 Nisan 1994 ekonomik kararlarıyla Türkiye büyük bir çöküşün içine girdi. Paranın olmadığı, işsizliğin çoğaldığı, hiçbir işin yapılamadığı bir dönemdi. Belediye gelirleri de kısılmıştı. Ekonomik güçlüklere rağmen daha önce hazırladığımız projeleri hayata geçirmeye başladık. Yani yapma dönemine başladık." diye konuşan Ülkü, 1989'dan 2002'ye kadar gerçekleştirilen Aliağa'nın kazanımlarını korumak için yeniden aday olduğunu söyledi.

heyecan duyduğumuz işler yaptık

"Aliağa'yı yağmalatmayacağım" diye konuşan Ülkü, "1994'de Asfalt ve taş atölyelerini kurduk. Su hatlarını yeniledik. Olmayan yerlere su götürdük. Kanalizasyon altyapısını geliştirdik. Otobüsleri, iş makinelerini arttırdık. Zeytinlipark'ı, Açıkhava tiyatrosunu, Çocuk trafik eğitim alanını yaptık. Bunlar bizim heyecan duyarak yaptığımız işlerimizdi." dedi.

garaj eski yerine gelecek

yapılan işlerle Aliağa'nın çehresinin değiştiğini ve Türkiye'ye model olduğunu söyleyen Ülkü, "3. lige çıktığımızdan dolayı hemen futbol sahası yaptık. Sonra Değirmendere’de 2. Sahayı yaptık. Şimdi yüksekokul olarak kullanılan yeni garajı yaptık." dedi.

Ülkü, "Meslek Yüksek Okulu'na yeni yer bulacağım" diyerek, "İktidara geldiğimde orayı okul olmaktan çıkararak yeniden garaj yapacağım. Öyle okul olmaz. Okul için bir alan bulacağım. Okulu yapacağım, sonra buyurun eğitime başlayın diyeceğim." dedi.

Üniversiteye yeni yer yapacağım

1994-99 arasında yapılan yeni garaja şimdi her zamankinden daha çok ihtiyaç olduğunu savunan Ülkü, "Şimdi üniversite kullanıyor ama Orası garaj olarak kullanılması gereken bir yer. O garajın yapılmasının temel nedeni metronun geleceğinden dolayıdır. Tren hattının ucunda, komşu ilçelerden İzmir’e gitmek isteyenlerin trene binecekleri yerdir." dedi.

Ülkü, "O binayı ve alanı yeniden garaj olarak kullanacağım, üniversiteye yeni bir yer yapacağım. Belediyeyle aralarında bir protokol yapılmış olsa da, o protokol onları mağdur etmeyecek, aksine, onları memnun edecek şekilde değiştirilecektir."dedi.

5 yılda çok iş yaptık

"5 yılda bir çok işler yaptık. Burada sayamadığım bir çok proje, hizmet, çalışma gerçekleştirdik." diyen Ülkü, "Aliağa'da kuyular yetmediğinden su kesintileri oluyordu. Gemi Söküme ait kuyuyu sisteme bağladık. kesintiler azaldı. Su şebekesini yeniledik. Kent büyüyordu. Yeni Mezarlığı yaptık. Allah geçinden versin, bir gün hepimizin son adresi orası olacak. Görev süremde 250 bin ağaç diktik.  Nazım Hikmet’in bir şiiri var; Ağaç dikeceksin der.. Yani, öylesine ciddiye alacaksın ki yaşamayı, yetmişinde bile, mesela, zeytin dikeceksin, biz de diktik işte.." diye konuştu.

Hakkı Ülkü, 13,5 yıllık iktidarında yanlış yaptı mı?

"Herkes yanlış yapar, ben de yaptım" diye konuşan Hakkı Ülkü, "Mesela bir vakıf üniversitesi kuramamanın acısını duyuyorum. İzmir’den gelirken tepede sağ tarafta 52 dekarlık araziyi bir vakıf üniversitesine dönüştürmek için çok çaba sarfettim, yapamadık. Hazine, bekçiliğini yaptığımız bu yeri vermedi. Öylece kaldı." dedi.

  • Yorumlar 10
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0533 557 8894