• BIST 9766.42
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İzmir 24 °C

Ülkü, Çakmalar CHPden Tasfiye Olacak

Ülkü, Çakmalar CHPden Tasfiye Olacak
ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ ŞENOL GÖK /Gazetemiz Yenivizyon'a yaptığı açıklamalarla Aliağa tarihinin yakın dönemine ışık tutan Eski belediye Başkanı ve Milletvekili Hakkı Ülkü, partinin Aliağa ilçe örgütünde son dönemlerinde sosyal demokrat bilinçten yoksun k

Üç dönemlik belediye başkanlığı ve milletvekilliğiyle Aliağa ve Türkiye Siyasetine
damgasını vuran Hakkı Ülkü, Aliağa'nın yakın tarihine ışık tutuyor

CHP'DEKİ ÇAKMALARI HALK TASFİYE EDECEK

Hakkı Ülkü, ilk kez açıklıyor:
ÇAKMALARIN ÇOĞU YTP'DEN GELENLER

1972'den beri CHP'li olan efsanevi başkan Ülkü, sonradan olma CHP'lileri topa tuttu:
"ÇAKMALAR, DÖNMELER, DEVŞİRMELER"

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ ŞENOL GÖK /Gazetemiz Yenivizyon'a yaptığı açıklamalarla Aliağa tarihinin yakın dönemine ışık tutan Eski belediye Başkanı ve Milletvekili Hakkı Ülkü, partinin Aliağa ilçe örgütünde son dönemlerinde sosyal demokrat bilinçten yoksun kadroların hakimiyet kurduğunu öne sürerek, "Particiliği dahi tartışılan kişiler, Aliağa'da son yıllarda CHP'ye çok şeyler kaybettirdi" dedi.
Deneyimli Siyasetçi Hakkı Ülkü, Geçtiğimiz yıl yapılan ve CHP'de derin çatlaklara neden olan İlçe kongresi'nin perde arkasını da kamuoyuna ilk kez gazetemiz aracılığıyla açıkladı.
Aliağa'da üç dönem başkanlık ve milletvekilliği yapmasına rağmen ilçe kongrelerinde Divan Başkanı yapılmadığını anımsatan Ülkü, "Aliağa'nın çıkardığı bir milletvekili yokmuş gibi, Kemal Anadol'u Divan başkanı olarak çağırdılar. Kime Karşı? Hayali Hakkı Ülkü'ye karşı" dedi.
Milletvekilliği görevinin sona ermesinden sonra Aliağa'ya döndüğünde parti yönetimini destekleme azmiyle hareket ettiğini ancak uzattığı elin reddedildiğini söyleyen Ülkü, "Ancak İlçe başkanı ve yönetimi, ben olduğumda partiye bile girmekten çekiniyordu. Parti kitaplığına verdiğim milletvekilliği hizmet bültenimi dahi panoya asmadılar, milletvekilliği kitabımı yok ettiler" dedi.
Yaşadığı tüm olumsuzluklara rağmen sorumlu davrandığını anımsatan Ülkü, "Yaşadığım tüm haksızlıklara ve hak etmediğim tavırlara rağmen bir ombudsman, partinin bir ağabeyi olma niyetindeydim. Ama, iki ilçe kongresinde de Kemal Anadol'un Divan Başkanı yapılması ve bana karşı alınan tavır, İl delegesi yapılmamış olmam, benim de yeni bir duruş sergilememi gerektirdi" dedi.

BENİ DELEGE YAPMAYANLAR "ÇAKMA" KADROLARDI
"Beni delege yapmayanlar büyük ölçüde partinin Çakma kadrolarıydı" diye knouşan Ülkü, "Çakma" diyerek neyi kastediyorsunuz sorusunu, "partiye daha dün gelmiş,  partililiği dahi tartışılan, sosyal demokrat bilinçten yoksun kişileri kastediyorum" diye yanıtladı.

ÇAKMALARIN ÇOĞU YTP'DEN GELENLER
CHP Aliağa ilçeye son dönemde hakim olanların çoğunlukla "çakma" kadrolardan oluştuğunu iddia eden Ülkü, " Çakma olarak tanımladıklarımın çoğu Yeni Türkiye Partisi’nden CHP’ye transfer olduğunu zannedenlerdir. Bir kişide sosyal demokrat bilinç yoksa, partiye ve topluma faydalı olabilir mi? Olmaz. Ya ne olur; Adamcı olur. yani Ahmetçi, Mehmetçi olur. Birileri Ahmet’in köpeği diye nitelenir, birileri de Mehmet’in köpeği diye nitelenir. Hatta kim ağzında daha çok köpük çıkarsa o daha gözde olur" dedi

CHP YENİ İNSANLARA KAPALI DEĞİL
CHP'nin bir kitle partisi olduğunu ve iktidar olmak isteğini söyleyen Efsanevi Başkan,partinin yeni insanlara ve farklı görüşlere açık olduğunu ancak parti ideolojisi çerçevesinde üyenin eğitilmesi gerektiğini kaydetti. Ülkü, "CHP, sol bir parti olsun istiyoruz. Kitle partisi olduğundan farklı görüşlere kapalı değil ama, hiçbir şey bilmeyene CHP sadece üye sıfatı ve statüsü verebilir. Yetiştikten sonra partinin her kademesinde görev almak için aday olabilir." dedi.

ÇAKMALARI HALK TASFİYE EDER
Siyaset tarzı ve icraatlarıyla 1990 ve 2000'li yıllarda ismini Türkiye'ye ezberleten Hakkı Ülkü, CHP Aliağa ilçe örgütüne hakim olan çakmaların tasfiye olacağını kaydederek, "Çakmalar da zaman içinde dönüşüme uğruyorlar. Ama Birçoğu ne yazık ki kazanılamaz. Halk günü geldiğinde onları kendiliğinden tasfiye eder." dedi.

  • Yorumlar 7
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0533 557 8894