• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İzmir 15 °C

Ülkü, O Hayırsever İse Bende Öyleyim

Ülkü, O Hayırsever İse Bende Öyleyim
ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ ŞENOL GÖK / 1989'dan 2002'ye kadar 13,5 yıllık belediye başkanlığındaki icraatlarıyla Türkiye Sosyal demokrat yerel yönetim anlayışında yeni bir yol açan efsanevi Başkan Hakkı Ülkü, 4 yıldan bu yana Belediye başkanlık koltuğunda ot

HAKKI ÜLKÜ “O HAYIRSEVER İSE BENDE ÖYLEYİM”

Hakkı Ülkü'den Başkan Turgut Oğuz'a sert eleştiri:

İNSANLAR ONA "HAYIRSEVER", BANA "HIRSIZ" DEDİ

Aliağa'nın Baba Hakkı'sı Hakkı Ülkü ilk kez açıkladı:

2009'DA TURGUT OĞUZ'U DESTEKLEDİM

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ ŞENOL GÖK / 1989'dan 2002'ye kadar 13,5 yıllık belediye başkanlığındaki icraatlarıyla Türkiye Sosyal demokrat yerel yönetim anlayışında yeni bir yol açan efsanevi Başkan Hakkı Ülkü, 4 yıldan bu yana Belediye başkanlık koltuğunda oturan Turgut Oğuz'a sert eleştiriler yöneltti.

"Turgut Oğuz, sağdan 5 bin oy aldı" değerlendirmelerine tepki gösteren Ülkü, "Turgut Oğuz, zaten zımnen sağın adayıydı. Biz de sosyal demokratlar olarak katkıda bulunduk" dedi.

Belediye başkanı Turgut Oğuz'un siyaset tarzını benimsemediğini ifade eden Ülkü, "Çocuğunun ismini verdiği okula Çebitaş'dan demir aldım. Su basmana kadar ben çıktım. İnsanlar ona hayırsever, bana hırsız dediler" diye konuşan Ülkü, Turgut Oğuz ile 2009 seçimleri öncesi aralarında geçen diyaloğu aktardı.

Ülkü Şöyle devam etti: "Turgut Oğuz, 2009 seçimi öncesinde ilçe başkanı vasıtasıyla benimle görüşmek istedi. Partide konuştuk. 'bak, ben seni hiç benimsemiyorum. Senin çocuğunun ismini verdiğin okulla ilgili davranış biçimini de hiç sevmiyorum. Çebitaş’dan demir aldık. Su basmana kadar biz çıktık. Biliyor musun bunu' dedim. 'Biliyorum' dedi.  'O demirler orada kullanıldı. Tersliğe bak; insanlar sana hayırsever dediler, Hakkı Ülkü’ye hırsız dediler. Bunu bana bir anlatsana, nasıl bir şey bu' dedim.  'Vallaha bilmiyorum ki' dedi..

HAYIRSEVERLİK TARTIŞMASI

Turgut Oğuz'un siyasette sürekli hayırseverliğini gündeme getirdiğini iddia eden Hakkı Ülkü, "Hayırseverim, 5 bin oyum var. Hayırseverim, 5 bin oyum var… diye diye. İnsanlar da bu söylemi samimi buldu. Geçenlerde bir yerde otururken bir arkadaş geldi. 'ben Kanada’dayım. İzne geldim. Turgut Oğuz’u tanır mısın?' dedi. 'Tanırım' dedim. “nasıl birisi” dedi. “Hayırsever vatandaş” dedim. “bana da öyle dedi, hayırsever vatandaş” dedi. Sonra anlattım durumu, çok şaşırdı." diye konuştu.

OKUL İÇİN 2 DAİRE SATTI

"Turgut Oğuz, hayırsever biri değil mi" sorusuna Ülkü "Bana göre tartışılır" cevabını verdi.  Aliağa belediye Başkanı Turgut Oğuz'un yaptırdığı okul için sadece 2 dairesini sattığını iddia eden deneyimli siyasetçi Hakkı Ülkü, "102 Evler’e giderken solda, Rusya’ya giden  bir arkadaşından alacağı karşılığında aldığı iki daireyi satarak okula harcadı. O kadar. Bu konuyu en iyi dönemin kaymakamı bilir. Okul bittikten sonra en çok  Kaymakam sevinmişti" dedi.

BEN DE CEBİMDEN ÇOK HARCADIM

Gazetemizin "Turgut Oğuz’un şu Aliağa’da yardım etmediği kimse yoktur. Biz öyle biliyor ve tanıyoruz.   En azından CHP’de 5-6 yıl İlçe başkanlığı yaptı. Tüm masrafları hep cebinden ödedi." şeklindeki yorumuna cevap veren eski başkan ve milletvekili Ülkü, "Olabilir. Ben de yıllarca cebimden harcadım. Üstelik seçimlere katılarak. O seçimlere de katılmadı. Oturduğu yerden verdi. Belki ayda 500 TL, Bin TL. Ben hep koşturdum. Kamyon da verdim, otobüs de verdim. Bir sürü para harcadım o zaman. Nerden para gelecek? Kim verecek?" diye konuştu.

 Gazetemizin, "Kamuoyu Turgut Oğuz'u hayırsever kabul ediyor" şeklindeki sorusuna cevap veren Ülkü, "İdi. Şimdi değil. Şimdi çocuğu yolları bozuyor, O düzeltiyor. Öyle değil mi." yanıtını verdi.

TURGUT OĞUZ, SAĞIN ADAYIYDI

Kamuoyunda, Turgut Oğuz'un sağdan 5 bin oy aldığına ilişkin değerlendirmelerine cevap veren Ülkü, "Turgut Oğuz, zaten zımnen  sağın adayıydı. Biz de katkıda bulunduk sosyal demokratlar olarak" dedi.

2009'DA GÖRÜŞMEDEN SONRA DESTEKLEDİM

2009 seçimi öncesinde Turgut Oğuz'la görüşmesinin detaylarını açıklamaya devam eden Ülkü, "Ben o görüşmede, “seni destekleyeceğim” dedim. “Ben bir başka tarafa yalpalanmam. Ayrıca hiçbir kimseye de başka partiye oy verdirmem. Buradan çıkıp belli kişilere telefon edeceğim. Yarın da bazı kişilerle görüşeceğim, oylar senin” dedim. Önümüzdeki seçimler için de bir başkası çıkarılırsa karşıma yine aynı şeyi yaparım.43 yıldır ben bu partinin kayıtlı üyesiyim." dedi.

  • Yorumlar 7
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0533 557 8894