• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İzmir 15 °C

Ülkü,Özlem Şan Bana YANLIŞ Yaptı

Ülkü,Özlem Şan Bana YANLIŞ Yaptı
ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ ŞENOL GÖK / Aliağa'nın duayen siyasetçisi Hakkı Ülkü, gazetemiz YeniVizyon'a yaptığı açıklamalarla Aliağa'nın siyasi geleceğine yön veren açıklamalarıyla ses getirmeye devam ediyor. Tecrübeli siyasetçinin açıklamaları sadece Aliağa

HAKKI ÜLKÜ ,”ÖZLEM ŞAN, BANA YANLIŞ YAPTI”

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ ŞENOL GÖK / Aliağa'nın duayen siyasetçisi Hakkı Ülkü, gazetemiz YeniVizyon'a yaptığı açıklamalarla Aliağa'nın siyasi geleceğine yön veren açıklamalarıyla ses getirmeye devam ediyor. Tecrübeli siyasetçinin açıklamaları sadece Aliağa Siyasi çevrelerinde değil, CHP İzmir İl Yönetiminde de yankı buldu. Adının açıklanmasını istemeyen bir yönetici, Ülkü'nün açıklamalarının partinin yeni sürecine yön vereceğini ifade etti.

2014 yerel seçimlerinde CHP'nin favori adayı olan Ülkü Yaptığı açıklamalarda belediye başkan aday adaylığını açıklayan İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan'a ateş püskürdü.

KONGREDE ÖZLEM ŞAN'A DESTEK VERDİM

Geçtiğimiz yıl yapılan CHP Aliağa ilçe kongresi öncesi Özlem Şan Oğuzhan'a destek verdiğini anımsatan Ülkü, "belediye başkanı başta olmak üzere belediyenin davranışları ve bana olan uzaklığı, benim seçime müdahale etmemi gerektirdi" dedi. "Ben ne belediye başkanlığımda, ne milletvekilliğimde hiç çalışmadığım şekilde evlere gittim. Bazen Özlem’le bazen farklı arkadaşlarla. Hiçbir zaman bunu yapmamıştım. İlk kez yaptım." diyen Hakkı Ülkü, "Özlem’in olduğu zamanlarda, gittiğim evlerde 'Siz mavi listeye oy verip de bu listeyi kazandırırsanız, önümüzdeki dönemde Özlem İlçe başkanı olacak, ben de belediye başkanı olacağım' diyordum. Birçok evde bunu söyledim. Özlem de yanımdaydı. Hatta kendisine de kadın kontenjanından seni önseçimde Milletvekili yaparız'  diye de söz verdim." şeklinde konuştu.

POLİTİK KURNAZLIK ELEŞTİRİSİ

Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz'un CHP İlçe kongresi öncesi politik kurnazlık yaptığını iddia eden Ülkü, "Başta Aycan olmak üzere Helvacı’da kendim kadar inandığım insanlar var. Onlara (Bu iş daha bitmedi) demiş. Ben 35-40 oy farkla kazanırız sanıyordum. Ama salondaki durumu görünce ürktüm. Haa dedim, bir çok satılmış insan yaratmışlar. Hakikaten bitmemiş ve kongre gününe kadar çalışmış sevgili Belediye başkanımız." diye konuştu.

ÖZLEM ŞAN, "ANKA KUŞU" MU?

Kongrede verdiği destekle Özlem Şan'ın seçimi kazandığını belirten tecrübeli siyasetçi Ülkü, Özlem Şan Oğuzhan'a "Anka Kuşu" benzetmesi yaparak, "Seçim 106-100 bitti. Özlem Şan desteğimizle kazandı. Ben Özlem’e 'Sen Anka kuşusun. İsmin, esamen hiçbir yerde yoktu. Bitmiştin sen. Bu kadar canla başla çalışıyorum. Hedef koyarak çalışıyorum.' dedim. Ama 15 gün sonra 'Belediye Başkanlığına adayım' dedi" şeklinde konuştu.

ÖZLEM ŞAN'A ADAYLIK TEPKİSİ

Üç dönemlik başkanlığını bir dönem milletvekilliği ile taçlandırarak Türk Siyasi tarihine ismini yazdıran Hakkı Ülkü, 2012 İlçe Kongresinde yaşananlara "Politikada ihanet çok kötüdür" şeklinde yorumladı. Özlem Şan'ın adaylık açıklamasına tepki gösteren Ülkü, İlçe başkanı Özlem Şan partiyi bir arada tutmak varken adaylığını açıkladı. Bu niyetini Meğer benden gizlemiş. Ne diyeyim? " dedi.

ÖZLEM ŞAN BANA YANLIŞ YAPTI

"Özlem Şan Oğuzhan Size ihanet mi etti? şeklindeki sorumuza Siyasetçilerin tutarlı, vefalı ve ilkeli olması gerektiğini cevabını veren Ülkü, Özlem Şan Oğuzhan'ın kongre sonrası adaylık çıkışını ve yaşananları  "Her yerde söylüyorum; burada sana da söyleyeyim; Bana yanlış yaptı. Bunun sözlükteki ismi ne ise odur. “Yanlış yaptı” Acı ama ne yazık ki böyle. Özlem Şan Oğuzhan Bana Yanlış yaptı." şeklinde değerlendirdi.

ÇALIŞMALARIMIZ ERTELENDİ

Özlem Şan Oğuzhan'ın kongre sonrası ortaya koyduğu tavrın ve adaylık açıklamasının partiye kan kaybettirdiğini söyleyen Hakkı Ülkü, "Bu çıkışlar, benim çalışmalarımı erteletti. Kongre öncesi konuştuğumuz gibi olsaydı, biz Aliağa’nın birinci turunu tamamlamış olacaktık. Beraber tamamlamanın verdiği pozitif enerji veya yeni deyimle sinerji daha çok çalkalardı Aliağa’yı. Epey mesafe de alırdık bugüne kadar." dedi.

SEÇİM OLSA ÖZLEM ŞAN KAZANAMAZ

Aliağa'nın tecrübeli siyasetçisi Hakkı Ülkü, partide 206 delegeden 35'inin "Çakma" olduğunu söyleyerek, "Bugün kongre olsa, Özlem Şan kesinlikle kazanamaz. Kongrede 106 oy alınmışsa, en az 60 delege benimdir." dedi.

POLİTİKADA VEFA ÖNEMLİDİR

Efsane Başkan Hakkı Ülkü, "şu andaki yönetim, 60 delegeyi etkileyen Hakkı Ülkü’nün yönetimi midir?" sorusuna ise, "Ben yönetime hiç müdahale etmedim. Tamamen Özlem Şan’ın istediği yönetime evet dedim. Tek bir şeye kızdım; ama o saatten sonra dönemezdim." diye konuştu.

Özlem Şan  Serdar (Turan) yönetimde olması gerekirken listeden çıkartmış. Gerekçe de bulmuşlar; Birileri istemiyor muş. Kim istemiyor? Yalan, hepsi yalan. Ama, Böyle diyelim de onu almayalım diye kurgulamış 5-10 kişiyi. Serdar olsa yönetimde, Sadece Özlem değil, yönetimin her biri canla başla ve hatta şevkle çalışırlar ,inanılmaz aktif olurlardı...Benim disiplinim Serdar’da var. Ben onu öyle yetiştirdim." dedi.

  • Yorumlar 13
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0533 557 8894