• BIST 9524.59
  • Altın 2506.046
  • Dolar 32.5831
  • Euro 34.6924
  • İzmir 14 °C

Yastık Altı Birikimle Ev Sahibi Olmak Çok Zor

Yastık Altı Birikimle Ev Sahibi Olmak Çok Zor
Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK), son dönemde yaptığı araştırmaya göre; Türkiye’de tasarruf oranı yüzde 24,8 hane halkının tasarruf oranı ise yüzde 9,4 tasarruf oranlarının düşük seviyelerde olması

YASTIK ALTI BİRİKİMLE EV SAHİBİ OLMAK ÇOK ZOR

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK), son dönemde yaptığı araştırmaya göre; Türkiye’de tasarruf oranı yüzde 24,8 hane halkının tasarruf oranı ise yüzde 9,4 tasarruf oranlarının düşük seviyelerde olması, ülke insanının kazancıyla doğru orantılı olmakla birlikte tasarruf konusunda da ülke olarak bilinç düzeyimiz yeterli seviyede değil. Bugün, bireysel birikimleriyle ev sahibi olmakta zorlanan bireyleri tek çatı altında birleştirerek kolektif bir güç oluşturan Birevim, 160 aya varan taksit imkanıyla dar gelirli vatandaşlarımızın ev sahibi olmasını kolaylaştırıyor.

Kirada yaşayanlar ve hayalinde daha büyük bir ev özlemi çekenler, sıklıkla ‘ev sahibi’ olma isteğini dile getiriyor. Yıllar boyunca ev parası biriktirmek için çalışıyor, zamanı geldiğinde ise bunu fırsata dönüştürmek için bekliyor. Peki, yastık altı dediğimiz bireysel birikimlerle ev sahibi olmak mümkün mü? Birevim’e göre bu pek mümkün değil. Çünkü bireysel tasarruf yöntemleriyle günümüz şartlarında ev sahibi olmak onlarca yıl süren çok uzun ve meşakkatli bir birikim deneyimi gerektiriyor. Aynı zamanda bireyin tasarruflarının amacına ulaşmasına dönük inancı zaman içerisinde hızla düşüyor.

“BİREYLERİN KÜÇÜK BİRİKİMLERİNİ ÜLKE EKONOMİSİNE KAZANDIRMAYI HEDEFLİYORUZ”

Bu bilinçle toplumun sorunlarına sosyolojik açından bakarak projeler geliştiren Birevim, 160 aya varan taksit imkanıyla bireysel birikimleriyle ev sahibi olmakta zorlanan bireylerin ev sahibi olmasını kolaylaştırıyor. Tasarrufların doğru şekilde planlanması ve yönlendirilmesi konusunda profesyonel bir destek alamayan yatırımcıların ki bu oran neredeyse Türkiye’nin yüzde 70’lik kısmına tekabül etmektedir, bireysel birikimlerle ev sahibi olamadığının altını çizen Birevim Yönetim Kurulu Başkanı Murat Çiftçi “İnsanlar yıllarca ev sahibi olma umuduyla birikim yapıyor. Fakat günümüzde artan ev fiyatları ve buna bağlı olarak artan banka faizleri bireylerin ev sahibi olmasını zorlaştırıyor. Yıllarca ev sahibi olma umuduyla birikim yapan insanlar, ya bir ev parası kadar faiz ödemek durumunda kalıyor ya da ev almaktan vazgeçiyor. Biz Birevim olarak bunun olmasını istemiyoruz. Müşterilerimizin peşinat ödemeden ev sahibi olması için çalışıyor, yastık altında saklayacakları para ile ev sahibi olmanın yolunu gösteriyoruz” dedi.

“FAİZSİZ ÇÖZÜMLER GELİŞTİREREK SÜRDÜRÜLEBİLİR HALE GETİRMEYİ AMAÇLIYORUZ”

Kolektif bir şuurla  ‘bir evim olsun diyen’ milyonlarca insanın hayatını değiştirmek isteklerini sözlerine ekleyen Çiftçi, ”Bireylerin küçük birikimlerini ülke ekonomisine kazandırmayı hedefliyoruz. Bunun için de faizsiz çözümlerimiz, güçlü sermayemiz, teknolojik altyapımız ve yenilikçi yaklaşımımızla ev satın almada tasarruf devri başlatıyoruz. Ve bu faizsiz çözümleri geliştirerek sürdürülebilir hale getirmeyi amaçlıyoruz.” şeklinde konuştu.Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK), son dönemde yaptığı araştırmaya göre; Türkiye’de tasarruf oranının yüzde 24,8,  hane halkının tasarruf oranının ise yüzde 9,4 oluğunu hatırlatan Birevim Yönetim Kurulu Başkanı Murat Çiftçi, Birevim’in müşterilerine sunduğu 10 yıldan daha uzun taksitlendirme imkanıyla bireylerin küçük birikimlerini ‘ev’e dönüştürme fırsatı sunduğunu söyledi./ EGE BASIN GRUBU

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ         www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ         www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ        www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ       www.yenisazan.com

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER           www.aliagahaber.com

ARASTA HABER           www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET              www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA         www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET             www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR             www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894