• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İzmir 12 °C

2050'nin Yeni G7'leri

2050'nin Yeni G7'leri
Ernst & Young’ın 800 uluslararası yöneticiyle yaptığı “Avrupa’da Yatırım Çekiciliği” konulu anketin sonuçlarına göre, 2050 yılında, gelişmekte olan 7 ülkenin GSMH’sı, Gelişmiş 7’lerin (G7) GSMH’ sını geçecek. Bu 7

TÜRKİYE 2050’NİN YENİ G7’LERİNDEN OLACAK

Ernst & Young’ın 800 uluslararası yöneticiyle yaptığı “Avrupa’da Yatırım Çekiciliği” konulu anketin sonuçlarına göre, 2050 yılında, gelişmekte olan 7 ülkenin GSMH’sı, Gelişmiş 7’lerin (G7) GSMH’ sını geçecek. Bu 7 ülkeden biri de Türkiye .
Ernst & Young’ın “Avrupa’da Yatırım Çekiciliği” anketi, üst düzey yöneticilerin Avrupa’nın geleceğine ilişkin beklenti ve öngörülerini yansıtıyor. 800 uluslararası üst düzey yönetici, 2050 yılında Rusya, Brezilya, Hindistan, Çin, Endonezya, Meksika ve Türkiye’nin toplam Gayri Safi Milli Hasılası’nın, G7 ülkelerinin toplam GSMH’sını geçeceğini öngörüyor.
Bu ülkelerin küresel yatırımlara paralel bir şekilde altyapılarını geliştirip geliştiremeyecekleri, değer yaratan yatırımlardan tam anlamıyla fayda sağlayıp sağlayamayacakları, şeffaflık, açıklık ve eşitlik konularında gerekli değişiklikleri yapıp yapamayacakları , bu öngörüyü etkileyebilecek temel sorunlar olarak vurgulanıyor.

En cazip bölge Batı Avrupa, en cazip ülke Çin
Anket sonuçlarına ilişkin hazırlanan raporda, “Avrupa yatırımcılar için ne ölçüde çekici?” sorusuna yanıt veriliyor. Buna göre, gerileme yaşamasına rağmen, dünyanın en çekici yatırım merkezi % 55 ile halen Batı Avrupa. Üretim açısından en çekici ülke olarak ise Çin öne çıkıyor.

Yabancı yatırımcının ilk adresi İngiltere
Raporda, Avrupa’ya yapılan yabancı yatırımların bir önceki seneye göre yüzde 15.2 oranında arttığı ve 3531’e ulaştığı belirtiliyor.Yabancı yatırımlardan en çok pay alan ülke ise, yatırımların yüzde 19’unu tek başına çeken İngiltere. İngiltere’yi Fransa ve Almanya izliyor. Tüm yatırımların Avrupa’da yarattığı istihdamın ise 200 bini aştığı belirtiliyor. Yatırım tercihlerini belirleyen iki temel unsur ise “taşıma ve lojistik altyapısı ile işgücü maliyetleri”

Avrupa’nın cazibesi artacak mı?
Ankette, Avrupa’nın cazibesi artacak mı? sorusuna da yanıt aranıyor. Uluslararası üst düzey yöneticilerin yarıdan fazlası Avrupa’nın çekiciliğinin artacağını düşünüyor, özellikle de Orta Avrupa’nın gelecek 3 yılda en cazip bölge olması bekleniyor. Türkiye’nin de içinde bulunduğu Güney Doğu Avrupa’nın cazibesinin artacağına inananların oranı ise yüzde %48.
İş gücü piyasasının daha esnek bir yapıya kavuşturulması, kanunların basitleştirilmesi ve Ar-Ge çalışmalarının arttırılması, daha cazip bir Avrupa için en önemli beklentiler olarak öne çıkıyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894