• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İzmir 15 °C

50.Yılını Kutluyor

50.Yılını Kutluyor
Çanakkale Seramik, Kalebodur, Kalekim, Kaleterasit, RocaKale, Kalecolor, Kaledekor, Kalekalıp gibi, kendi alanında lider pek çok markayı barındıran Kale Grubu, 50. yılına ulaşmanın heyecanını yaşıyor.

KALE GRUBU 50. YILINI KUTLUYOR

Çanakkale Seramik, Kalebodur, Kalekim, Kaleterasit, RocaKale, Kalecolor, Kaledekor, Kalekalıp gibi, kendi alanında lider pek çok markayı barındıran Kale Grubu, 50. yılına ulaşmanın heyecanını yaşıyor.
50.yıl Seramik Bayramı kutlamaları 26-27-28 Temmuz 2007 tarihlerinde, Kaleseramik Fabrikaları’nın kurulu bulunduğu Çanakkale’nin Çan ilçesinde yapıldı.
Törenlere, onu konuğu olarak TC 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, Eski Adalet Bakanı Cemil Çiçek, İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Eski Başbakanlardan Yıldırım Akbulut, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Ak Parti Çanakkale Milletvekilleri Çanakkale Valisi Orhan Kırlı, Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı ve çok sayıda yabancı davetli topluluğu katıldı.
Fabrika içerisinde düzenlenen törende bir konuşma yapan İbrahim Bodur, bugüne kadar coşku içinde kutlanan Seramik Bayramlarının maksadının sanayinin, bir bölgenin ve ülkenin kalkınmasındaki önemini vurgulamak olduğunu hatırlatan Bodur, Türkiye'nin sanayileşmesi ve kalkınması için, kolaya değil, zora talip olduklarını vurguladı. Çanakkale Seramik Fabrikalarını 50 yıl önce hiç bir alt yapısı olmayan, 1000 nüfuslu Çan kasabasında kurduklarını ifade eden Bodur konuşmasına şöyle devam etti; "Anadolu'nun sanayileşmesine, sanayinin büyük şehirlerden ilçelere oralardan da köylere gitmesine öncülük ettik. Kuruluşumuzdan bugüne, üç nesil birlikte çalışmış olmanın gururunu yaşıyoruz. Bugüne kadar 21 bin çalışanımızın emekli edilerek sosyal güvenceleri sağlanmış durumda."dedi.
Törenlerin onur konuğu olan 9.Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulduğunda ülkede hiçbirşeyin olmadığını, yanmış, yıkılmış iğneden ipliğe herşeyi satın alan bir ülke olduğunu söyledi. Bütün sıkıntılardan kurtulmanın tek yolunun rekabet edilebilir üretimde olduğunun altını çizen Demirel şöyle konuştu, "Atatürk öncesi Türkiye'nin sanayiden, elektrikten, yoldan, okuldan haberi yoktu. Medeni alemin sahip olduğu hiç bir şeyden haberi yoktu. Ama Cumhuriyetin kurucusu büyük Atatürk yol gösterdi. Türkiye çağdaş ve zengin olacak dedi. Zenginlik neyle olacaktı aslında akarsanız cahillikle zenlik mümkün değildi. Türkiye cahillikten ve karanlıktan kurtulmalıydı. Yeniçağın icatlarını anlamalıydı. Her şeyi olan bir Türkiye'nin meydana gelmesi için bütün hükümetler Atatürk'ün gösterdiği istikamete koşmuşlardır. Bugünden daha ileri gitmek istiyorsak, Kale Grubu örnek bir grup olarak göz önünde tutulmalıdır. Türkiye’nin yoksulluktan kurtulması sadece hükümetlerin işi değildir. Herkesin işidir. Ancak eşit şartlar sunulmalıdır. Dünya ile yarışabilecek ekonomik şartlar sunulmalıdır. Önümüzde çok yolumuz var sanayileşme devam edecek. Ancak sanayileşme kabuk değiştirmeyi bekliyor. Yeni imkânlar yeni destekler ve teşvikler bekliyor."dedi.
Türkiye'nin var olma savaşı, rekabet gücü yüksek bir ülke olmaya bağlı diyen Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun yaptığı konuşmada özel sektörün çok önemli bir kuruluşu olan Kale Ailesi de bu başarıda yerini almış ve fevkalede hizmetlere imza atmış bir kuruluştur. Türk sanayimizin İstanbul’dan Marmara Bölgesi’nden Anadolu’ya açılışının öncüsüdür. Bugün dünyada markalaşma çağı bu rekabet döneminde başlamıştır, Kale Ailesi Çanakkale Seramik, Kalebodur bir dünya markasıdır. dedi.
Kale Grubu’nun 50.yıl Seramik Bayramı’nda, kutlamaların yanı sıra Duvar Karosu 5.Fabrikası, Yer Karosu 3.Fabrikası, Kaleserafoam Fabrikası, Kompozit İzolatör Araştırma ve Üretim tesislerinin açılış törenleri yapıldı.
Üç gün süren 50.yıl Seramik Bayramı kutlamalarında ayrıca Kale Grubu çalışanlarının ve bölge çocuklarının sünnet törenleri yapıldı, çeşitli sempozyumlar düzenlendi, konserler verildi ve spor karşılaşmaları gerçekleştirildi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894