• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İzmir 17 °C

Akaryakıt İstasyonları Mercek Altında

Akaryakıt İstasyonları Mercek Altında
AKARYAKIT İSTASYONLARI MERCEK ALTINDA

‘Sağlıklı bir Bursa’ hedefiyle çalışmalarına yön veren Büyükşehir Belediyesi ekipleri, bütünşehir” yasasıyla birlikte yetkisi altındaki Bursa İl sınırları içerisindeki akaryakıt ve LPG istasyonları denetimlerine tüm hızıyla devam ediyor.

Bursa İl sınırları içerisinde yaklaşık 380 adet akaryakıt ve LPG satış istasyonu bulunuyor. 2. Sınıf Gayrisıhhi müessese sınıfındaki akaryakıt ve LPG satış istasyonları, Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından, ‘İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelik’ ve ilgili diğer mevzuat kapsamında denetleniyor. Yetkili idareler, bu denetimlerde; insan sağlığına zarar verilmemesi, çevre kirliliğine yol açılmaması, yangın, patlama, genel güvenlik, iş güvenliği, işçi sağlığı, trafik ve karayolları, imar, kat mülkiyeti ve doğanın korunması ile ilgili düzenlemeleri sağlamakla yükümlü. Bu kapsamda patlayıcı, parlayıcı ve yanıcı maddelerin satıldığı ve depolandığı işyerleri olan akaryakıt ve LPG satış istasyonlarının çevre ve insan sağlığına zarar vermeden faaliyetlerini sürdürebilmeleri için, yangına karşı gerekli önlemlerin alındığını gösteren itfaiye raporlarına sahip olması gerekiyor.

Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmeliğe göre, akaryakıt istasyonlarında yangın güvenlik önlemlerinin alınması çok önemli. Bu kapsamda akaryakıt ve LPG istasyonlarının, Türk Standartları Enstitüsü’nün Akaryakıt İstasyonları için TS 12820, Sıvılaştırılmış Petrol Gazları (LPG) İkmal İstasyonları için TS 11939 Hizmet Yeterlilik Belgeleri alarak gerekli emniyet mesafelerini sağlaması gerekiyor. Bunun için istasyonların, ilçe belediyelerce onaylanmış olan mimari projeleri ve eki vaziyet planlarına bakılıyor. Şu ana kadar ilk etap için yaklaşık 50 istasyona idari yaptırım uygulandı.

Denetim faaliyetlerinde, itfaiye raporu olmadığı tespit edilen istasyonların Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığına müracaat etmeleri ve itfaiye raporları almaları sağlanmakta olup, denetimlerimiz aralıksız devam edecektir.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894