• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İzmir 18 °C

Aliağa Cumhuriyet İçin Atatürk Stadına Koştu

Aliağa Cumhuriyet İçin Atatürk Stadına Koştu
Aliağa’da cumhuriyetin 100.yıl kutlamaları dün gerçekleştirilen çelenk töreni sonrası bugün Atatürk Stadında organize edilen gösterilerle devam etti.

Aliağa’da cumhuriyetin 100.yıl kutlamaları dün gerçekleştirilen çelenk töreni sonrası bugün Atatürk Stadında organize edilen gösterilerle devam etti. Uzun bir aradan sonra ilk kez statta organize edilen cumhuriyet bayramı kutlamalarına Aliağalılar yoğun ilgi gösterdi. Öğrenciler, genç sporcular, atlı ve motorize ekipler tarafından yapılan gösteriler kutlamalara renk kattı.  

cumhuriyet-stad-02.jpg

Kaymakamlık makamında gerçekleştirilen tebrikat sonrası Aliağa Atatürk Stadında organize edilen kutlama programına Aliağa Kaymakamı Zekeriya Güney, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Garnizon Komutanı Albay Faruk Altun, Aliağa Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet İmir, kurum müdürleri, askeri erkan, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, şehit aileleri, gaziler, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Aliağa Kaymakamı Zekeriya Güney, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar ve Garnizon Komutanı Albay Faruk Altun kutlamalara katılanların bayramını kutladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Cumhurbaşkanının 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı okundu.

cumhuriyet-stad-04.jpgcumhuriyet-stad-04.jpg

Aliağa Kaymakamı Zekeriya Güney, “Cumhuriyet Mutlaka Payidar Kalacaktır”
Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı ise Aliağa Kaymakamı Zekeriya Güney yaptı. Güney, konuşmasında şunları söyledi: “Bugün, tarihi şan ve şerefle dolu olan Aziz Milletimizin Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kurduğu Cumhuriyetimizin 100. Yıl dönümünü milletçe büyük bir coşkuyla kutluyoruz. Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşları başta olmak üzere, kanlarıyla,  canlarıyla bu toprakları bize vatan yapan aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi, rahmet, minnet ve şükran duygularımla yâd ediyorum. Cumhuriyet, bağımsızlığa duyulan derin özlemin, geleceğe bağlanan emsalsiz ümidin, milli egemenliğe beslenen sevdanın karar anıdır. Cumhuriyet kutlu bir emanettir,  Devletimiz ve Milletimiz baki kalacaktır. Bir kere yükselen bayrak bir daha düşmeyecektir. Hiç kimsenin kuşkusu olmasın ki cumhuriyet mutlaka payidar kalacaktır”  
cumhuriyet-stad-13.jpg                                                                                              
Gösteriler Kutlamalara Renk Kattı
Kaymakam Zekeriya Güney’in konuşmasının ardından ‘Cumhuriyetimizin 100.Yılı’ konulu resim, şiir, kompozisyon yarışmaları ile Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından düzenlenen atletizm, basketbol ve masa tenisi turnuvalarında dereceye giren öğrenciler için ödül töreni düzenlendi. Alia Park Atlı Spor Kulübü ile Aliağa İlçe Emniyet Müdürlüğü Motorlu Yunus Ekipleri tören geçişi yaptı. Anasınıfı öğrencilerinin gösterisi, Aliağa Belediyesi Spor Okulları gösterisi, Atatürk İlkokulu 2.Sınıf öğrencilerinin yaşasın Cumhuriyet isimli gösterisi, Aliağa Gençlik Merkezi Spor Kulübü Taekwondo sporcularının gösterisi, Cumhuriyet İlkokulu 4.Sınıf öğrencilerinin hazırladığı ‘Sonsuza Dek Cumhuriyet’ isimli gösterisi, Aliağa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin cimnastik gösterisi ve Aliağa Tüpraş Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce hazırlanan halk oyunları gösterisi izleyenlerde büyük heyecan uyandırdı. Aliağa Atatürk Stadyumu’ndaki program öğrenci gruplarının tören geçişiyle son buldu.  

 cumhuriyet-stad-09.jpg


 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894