• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İzmir 18 °C

Aliağa'da İsrail Protestosu

Aliağa'da İsrail Protestosu
İsrail'in Gazze'deki insanlık suçlarına karşı Türkiye'nin birçok kentinde protestolar sürüyor. Aliağa Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri, Aliağa Demokrasi Meydanında İsrail devletinin işgal ile savaş politikalarına ve Filistinlilere yönelik katliamı

İsrail'in Gazze'deki insanlık suçlarına karşı Türkiye'nin birçok kentinde protestolar sürüyor. Aliağa Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri, Aliağa Demokrasi Meydanında İsrail devletinin işgal ile savaş politikalarına  ve Filistinlilere yönelik katliamını protesto etti.

Emek ve Demokrasi Platformu adına açıklamayı yapan Eğitim-İş Aliağa Temsilcisi Emre Kara, İsrail'in saldırılarında yüzlerce Filistinlinin yaşamını yitirdiğini ve İsrail'in insan hakları ve uluslararası hukuka aykırı davrandığını söyledi.

“İsrail'e yeşil ışık yakmaya devam etmişlerdir”
İsrail saldırıları dur durak bilmeden masum Filistin halkının imhası aşama aşama devam ettiğini söyleyen Kara  , Gazze'de su, elektrik, temel tüketim maddelerinin olmadığı, gelen insani yardımlara İsrail tarafından izin verilmediği, 2 milyon Filistin halkının ölüme terk edildiği dünya emperyalist ülkeleri tarafından seyredildiğini vurguladı, Önceki akşam Gazze'de el-Ehli Baptist Hastanesi'ne İsrail’in düzenlediği saldırıda yüzlerce hasta, çoluk çocuk, sağlık personeli hayatını kaybettiğini söyleyen Emre Kara “Savaş suçu ve hatta insanlık suçu  işleyen İsrail artık durdurulmalı. Gelinen aşamada  savaşlarda dokunulmayan sağlık kuruluşları hedef alınmaya başlandı. Siyonist İsrail yönetimi yasak olan kimyasal kitle imha silahları kullanıyor. “Dedi.

“Filistin Halkı Haklıdır”
İsrail Siyonizmi’nin hak tanımazlığı karşısında tarafsızlık ya da “arabuluculuk” tutumu alınamayacağını belirten Kara “Ulusal siyasal hak eşitliği ve devlet olma hakkı talep eden Filistinliler haklıdır; bu mücadele desteklenmeli ve Filistinlilerin hak eşitliğini tanımayan hiçbir “çözüm” kabul edilmemelidir. Burada bu katliama karşı verilen tepkilerin turnusol kağıdı da şüphesiz dün meclisten Suriye ve Irak için geçen savaş tezkereleri olacaktır. Ülkemize yabancı asker postallarının girmesine onay veren hiçbir siyasetin Filistin meselesinde takıntıları tavır samimi ve dürüst değildir.


Bizler Aliağa Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri olarak, Siyonist İsrail’in tutumu karşısında Filistin halkının yanındayız. İsrail'in katliamcı politikalarına karşı, Türkiye’nin ve tüm dünyanın yaptırım uygulamasını istiyoruz. Tüm Aliağalı işçi ve emekçileri, Filistin halkı ile dayanışmaya çağırıyoruz. *Filistin ablukası dağıtılsın, Filistin'e Gazze' ye yönelik saldırılar son bulsun! ,İsrail ile Türkiye arasında yapılan tüm anlaşmalar iptal edilsin!  Siyonistler ve emperyalistler bölgeden derhal geri çekilsin!” ifadelerini kullanıldı.

Aliağalı kadınlar da basın açıklamasının ardından bir yürüyüş gerçekleştirerek filistin'de ölen çocuklar adına denize kağıttan gemiler bıraktı. Kadınlar adına konuşan Eren Saran, "Kadınlar ülkede, dünyada barış gelene kadar mücadele etmeye devam edecek. Bizler Aliağalı Kadınlar olarak Filistin halkı yalnız değildir diyoruz" dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894