• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İzmir 14 °C

Ankara Sigorta'ya İlgi

Ankara Sigorta'ya İlgi
Son yıllarda Türkiye ekonomisinde gerçekleştirilen benzerine az rastlanır başarının kamçıladığı güvenle sigorta sektörüne olan yabancı yatırımcı ilgisi artarak devam ediyor.

ANKARA SİGORTA VE ANKARA EMEKLİLİK'İN SATIŞINA YOĞUN YABANCI İLGİSİ

Son yıllarda Türkiye ekonomisinde gerçekleştirilen benzerine az rastlanır başarının kamçıladığı güvenle sigorta sektörüne olan yabancı yatırımcı ilgisi artarak devam ediyor.
Avrupa, ABD ve Ortadoğu menşeili büyük küresel oyuncular, sektörde gerçekleşen birçok satın alma işleminden sonra piyasada çok az büyük oyuncunun kalması ve sektörde satılmayan tek örnek olması sebebiyle Ankara Sigorta'ya ve emeklilik piyasasındaki tek bağımsız oyuncu olan Ankara Emeklilik'e yoğun ilgi gösteriyorlar.
Yılbaşından bu yana kapsamlı bir yeniden yapılanma içerisinde bulunan Ankara Sigorta, stratejisini tamamen müşteri odaklı hale getirirken; 4-5 ay gibi kısa bir sürede teknolojik altyapısını tamamen yeniledi ve organizasyon yapısında yapılan değişikliklerin sağladığı şeffaf yapıyla 2007 yılının ilk altı ayı rakamlarına göre tatmin edici kârlılık oranlarına ulaşmayı başardı. Tüm sigorta branşlarında faaliyet gösteren şirket, Polis Bakım ve Yardım Sandığı üyelerinin aileleri ile birlikte 1 milyonu aşan potansiyel sigortalı tabanı ile yatırımcılar açısından çok cazip bir fırsat oluşturuyor.
Son dönemde stratejik ortaklık konusunda haberler ile de gündeme gelen Ankara Sigorta ve Ankara Emeklilik'in bu konudaki çalışmaları hızlandırdığı ve 2007 yılı sonuna kadar bu konuda sonuca ulaşmak için HSBC Bank'ı danışman olarak yetkilendirdiği biliniyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894