• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İzmir 26 °C

“Atatürk, Örnek Devlet Adamı"

“Atatürk, Örnek Devlet Adamı"
"Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'e karşı eskiden de saldırılar vardı ve bu saldırılar günümüzde de devam ediyor. Gençlere, bu saldırıları engelleme konusunda çok iş düşüyor" dedi. Atatürk'ü hala aynı müstesna yerinde tutan gücün Türk milleti olduğunu k

Ege Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Topluluğu'nun düzenlediği "Atatürk'ü Anlamaya Başlamak" adlı konferansa katılan Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri Çalışmaları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Alparslan Işıklı, "Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'e karşı eskiden de saldırılar vardı ve bu saldırılar günümüzde de devam ediyor. Gençlere, bu saldırıları engelleme konusunda çok iş düşüyor" dedi.Atatürk'ü hala aynı müstesna yerinde tutan gücün Türk milleti olduğunu kaydeden Prof. Dr. Işıklı, "İnanıyorum ki Türk milleti, Atatürkçü düşünceyi devam ettirecektir" diye konuştu.

DEMOKRASİ DURDURULMAYA ÇALIŞILIYOR

Demokrasinin bazı kişilerce durdurulmaya çalışıldığına dikkatleri çeken Prof. Dr. Işıklı, "Son zamanlarda Atatürk'ün düşüncelerinin eskidiğini düşünen bazı kişiler var. Bu kişiler, dünyada değişimin hızlandığını ve bu hızlı değişime Türk milletinin de uyması gerektiğini savunuyorlar. Ancak onların bu çabalarının sonuçsuz kalacağına inanıyorum" dedi.

Dünya barışını savunan tek kişinin Atatürk olduğunun altını çizen Prof. Dr. Alparslan Işıklı, "Düşünceleri, davranışları ile Atatürk tüm dünyaya örnek olan bir devlet adamıydı. Türkiye'de ona karşı saldırıda bulunan kişiler de bu haklarının Atatürk tarafından kendilerine verildiğini unutmasınlar" diyerek görüşlerini ifade etti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894