• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İzmir 17 °C

Balıkesir Büyükşehirden Bir Büyük Hizmet Daha; Mobil Hastane

Balıkesir Büyükşehirden Bir Büyük Hizmet Daha; Mobil Hastane
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin öncülüğünde Türkiye'de ilk defa Balıkesir'de hayata geçirilen sosyal belediyecilik uygulaması, “BüyükAile” projesi

BALIKESİR BÜYÜKŞEHİRDEN BİR BÜYÜK HİZMET DAHA; MOBİL HASTANE

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin öncülüğünde Türkiye'de ilk defa Balıkesir'de hayata geçirilen sosyal belediyecilik uygulaması, “BüyükAile” projesi kapsamında, her türlü hizmeti vatandaşın ayağına götüren Mobil Hizmetlerden biri olan Mobil Sağlık TIR'ı Balıkesir'e geldi. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'un talimatıyla hazırlatılan Mobil Sağlık TIR'ı, içerisinde yer alacak teknolojik cihazlar ile tam bir Mobil Dijital Hastane vazifesi görecek. Balıkesir Halk Sağlığı Müdürlüğüne tahsis edilen Mobil Sağlık TIR'ı, 'Balıkesir Bir BüüyükAile Oluyor' projesi kapsamında Balıkesir'in bütün kırsal mahallelerinde sahada dolaşarak halkın ayağına sağlık hizmeti götürecek.

BAŞKAN UĞUR: “ERKEN TEŞHİS HAYAT KURTARIYOR, İNSANLARIMIZI TARAMADAN GEÇİRECEĞİZ”

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, “Balıkesir Bir BüyükAile Oluyor” projesinin son derece başarılı bir şekilde ilerlediğini söyledi. Proje kapsamında paydaşların da katkısıyla ilçelerdeki bütün mahallelerin ve okulların tek tek tarandığını, sağlık taramalarının da itinalı bir şekilde yapıldığını belirten Başkan Uğur, “Bizim Sağlık TIR'ımız gelecek dedik, geldi. İçinde röntgenden diğer bütün modern cihazların olduğu mobil hastane. Türkiye'de ilk defa gerçekleştirdiğimiz BüyükAile projesi devlet-millet bütünlüğünü sağlayan bir proje. Bütün devlet kurumlarıyla, yerel yönetimleriyle sahaya iniyoruz, her şeye dokunuyoruz. Mobil Sağlık TIR'ımız geldi, içerisindeki cijazlar hazırlanıyor. Tüm cihazların olduğu dijital bir hastane, Balıkesir'in 1130 mahallesini dolaşacağız, taramadan geçireceğiz insanlarımızı. Erken teşhis hayat kurtarıyor” dedi.

SAĞLIK TIR'I İLE NELER YAPILACAK

Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlatılan Mobil Sağlık TIR'ının dorse uzunluğu 13 metre 60 cm. Bir süreden beri devam eden çalışmalar nihayet tamamlanarak Sağlık TIR'ı Balıkesir'e getirildi ve Balıkesir Halk Sağlığı Müdürlüğüne teslim edildi. Tam donanımlı Mobil Hastane olarak çalışacak olan Sağlık TIR'ında; Meme Kanseri teşhisi için mamografi çekimi yapılacak. Bayanlar için vajinal kanser riskine karşılık Simir Testi yapılacak. Bunlardan başka, göz taraması, kemik ölçümü yapılacak.  Hepsinin de son teknoloji ile üretilen dijital cihazları TIR'ın içindeki özel bölümlere montajlanacak.

“BAŞKAN UĞUR'A MİNNETTARIZ”

Balıkesir Halk Sağlığı Müdürü Hakkı Özçoban, Büyükşehir Belediye başkanı Ahmet Edip Uğur'a sağlamış olduğu bu imkandan dolayı minnettar olduklarını belirterek teşekkür etti. Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak Büyükşehir Belediyesinin BüyükAile projesinde paydaş kurumlardan biri olarak bu aileye mensup olmanın ve halka hizmet vermenin heyecan ve mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. “Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Edip Uğur'a minnettarız” diyen Dr. Hakkı Özçoban, şunları kaydetti:

“Mobil Sağlık TIR'ı ile öncelikli hedef kitlemiz köyler, Kırsal Mahallelerimizdeki vatandaşlarımıza sağlık hizmeti götürmek. Gidilen yerde uzman personellerimiz halkımıza eğitimler de verilecek. Bunun içerisinde bu işle ilgilenen uzman personellerimiz olacak. İçerisi Sağlık Bakanlığımızdan tahsis edilecek son teknoloji modern dijital cihazlar ile donatılacak. Meme kanseri için mamografi çekimi, serbis kanseri için simir taraması, göz taraması, kemik ölçümü yapılacak. Bunlardan başka gaitada gizli kan taraması ile diğer sağlık konularında eğitimler verilecek. Bunların erken tanısı ile çözümlerimiz daha iyi. Ayrıca, şeker ölçümleri, tansiyon ölçümü ve taramaları da yapacağız. Mobil Sağlık TIR'ı ile gittiğimiz yerde halkın ne ihtiyacı var ise onu gidereceğiz. Bu TIR tüm ihtiyaçları karşılayacak kapasitede. BüyükAile projesi ile beraber hareket edeceğiz, kendi saha çalışmalarımız da var o programlarımızı onunla birleştireceğiz. Amacımız Sağlık TIR'ının eylül ayından önce  sahada olması. Elimizdeng elen gayreti göstereceğiz. Balıkesir Büyükşehir Beblediye Başkanımız Sayın Ahmet Edip Uğur'a tekrar sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak Mobil Hastanemizi Büyükşehir Belediyemiz ile beraber Balıkesir'in bütün kırsal mahallelerinde vatandaşlarımızın ayağına götürüp sağlık taramalarını ve gerekli teşhis tedavilerini yerine getireceğiz. Balıkesirli vatandaşlarımıza hayırlı ve uğurlu olsun.”

BÜYÜKAİLE TIR'LARI 5 OLDU

Bu arada, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin, “Balıkesir Bir BüyükAile Oluyor” projesi kapsamında tüm paydaşlarıyla beraber halka hiszmet götürmek üzere hazırlattığı ve asahada aktif olan TIR'ların sayısı Sağlık TIR'ı ile birlikte 5'e yükselmiş oldu. Büyükşehir Belediyesi; BüyükAile'de Mobil Bilim TIR'ı, Mobil Sahne TIR'ı, Mobil Aş Evi TIR'ı, Mobil Sergi TIR'ı ve Mobil Sağlık TIR'ı ile tüm hizmetleri Balıkesirlilerin ayağına götürüyor.

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894