• BIST 10643.58
  • Altın 2504.005
  • Dolar 32.1989
  • Euro 34.8984
  • İzmir 33 °C

Bu Sene Isındık, Gelecek Yıl Uçarız

Bu Sene Isındık, Gelecek Yıl Uçarız
Av­ru­pa Bi­sik­let Ya­rış­ma­sı’na ka­tı­lan İzmir­li­ler, bir ayda 72.8 bin ki­lo­met­re pedal çe­vir­di. Bu so­nuç­la İzmir, ilk kez gir­di­ği ya­rış­ma­da 52 Av­ru­pa kenti ara­sın­da 17. oldu.

BU SENE ISIN­DIK, GE­LECEK YIL UÇA­RIZ


Av­ru­pa Bi­sik­let Ya­rış­ma­sı’na ka­tı­lan İzmir­li­ler, bir ayda 72.8 bin ki­lo­met­re pedal çe­vir­di. Bu so­nuç­la İzmir, ilk kez gir­di­ği ya­rış­ma­da 52 Av­ru­pa kenti ara­sın­da 17. oldu.
İzmir Bü­yük­şe­hir Be­le­di­ye­si'nin gi­ri­şi­miy­le, Mayıs ayı için­de dü­zen­le­nen "Av­ru­pa Bi­sik­let Ya­rış­ma­sı" so­nuç­lan­dı. İzmir­li­ler bir ay için­de 72 bin 73 ki­lo­met­re pedal çe­vi­re­rek kent­le­ri­ni Av­ru­pa'da ba­şa­rıy­la tem­sil etti. İzmir­li­ler bu ra­kam­la dün­ya­nın et­ra­fın­da ne­re­dey­se iki tur ata­cak kadar pedal çe­vir­miş oldu. İzmir ay­rı­ca, ya­rış­ma­ya ka­tı­lan 52 Av­ru­pa kenti ara­sın­da 17. sı­ra­da yer ala­rak ilk kez ka­tıl­dı­ğı ya­rış­ma­da önem­li bir de­re­ce elde etti.
Ula­şı­mın çev­re­ye dost bir şe­kil­de sür­dü­rül­me­si için ça­lış­ma­la­rı­nı sür­dü­ren, bu kap­sam­da da kent ge­ne­li­ne 46 ki­lo­met­re­lik bi­sik­let yolu ka­zan­dı­ran İzmir Bü­yük­şe­hir Be­le­di­ye­si, yap­tı­ğı baş­vu­ru so­nu­cun­da Av­ru­pa Bi­sik­let Ya­rış­ma­sı'nın ilk kez İzmir'de de dü­zen­len­me­si­ni sağ­la­dı. Be­le­di­ye­nin baş­vu­ru­su üze­ri­ne 51 Av­ru­pa ül­ke­si­ne ek ola­rak İzmir'de de ger­çek­leş­ti­ri­len ya­rış­ma so­nu­cun­da İzmir­li bi­sik­let se­ver­ler 72 bin 73 ki­lo­met­re pedal çe­vir­di. Bu ra­kam­la bir ay bo­yun­ca 14 bin 559 ki­log­ram mik­ta­rın­da kar­bon sa­lı­nı­mı ya­pıl­ma­sı­nın önüne ge­çil­di.
Kıyı şe­ri­di­ne yap­tı­ğı bi­sik­let yol­la­rı, bi­sik­let ki­ra­la­ma sis­te­mi BİSİM ve gö­nül­lü des­te­ğiy­le oluş­tu­ru­lan Efes-Mi­mas Bi­sik­let Ro­ta­la­rı ile İzmir’i bi­sik­let kenti yapan Bü­yük­şe­hir Be­le­di­ye­si, ya­rış­ma­dan elde ede­ce­ği bilgi ve de­ne­yim­le­ri, bu ya­tı­rım­la­rı ar­tır­ma­da kul­la­na­cak.
İLK ÜÇ SIRA PO­LON­YA­LI­LA­RIN
Av­ru­pa Bi­sik­let Ya­rış­ma­sı, 2012 yı­lın­dan bu yana her sene dü­zen­le­ni­yor. Ya­rış­ma, ka­tı­lım­cı Av­ru­pa kent­le­ri ara­sın­da spor fa­ali­yet­le­ri hariç, bi­sik­let ile ger­çek­leş­ti­ri­len bütün yol­cu­luk­la­rı kay­de­de­rek top­lam­da en uzun me­sa­fe­yi kat eden şehri be­lir­li­yor. Oluş­tu­ru­lan bu ya­rış­ma or­ta­mı­nın en önem­li amacı, hem kent­li­le­ri bi­sik­let­li ula­şı­ma teş­vik etmek hem de kay­de­di­len yol­cu­luk­lar ile en çok kul­la­nı­lan bi­sik­let­li ro­ta­la­rı­nı be­lir­le­ye­rek bi­sik­let­li ula­şım alt­ya­pı­sı­na yö­ne­lik ya­tı­rım ön­ce­lik­le­ri­nin be­lir­len­me­si­ne katkı sağ­la­mak. 2016 Mayıs ayı sü­re­sin­ce, 52 Av­ru­pa şeh­ri­nin ka­tı­lı­mıy­la ger­çek­le­şen ya­rış­ma­da top­lam­da 3 mil­yon 955 bin 619 ki­lo­met­re pedal çev­ril­di. İlk 3 sı­ra­yı Po­lon­ya'nın Gdansk ( 825 bin 550 km), Wroc­law (333 bin 566 km), Var­şo­va (307 bin 144 km) kent­le­ri pay­laş­tı.
SİS­TEM NASIL İŞ­LE­Dİ?
İzmir­li­ler bu ya­rış­ma­ya büyük ilgi gös­te­re­rek, akıl­lı te­le­fon­la­rı­na yük­le­dik­le­ri uy­gu­la­ma ya da http://​cyc­lingc­hal­len­ge.​eu/​ in­ter­net say­fa­sı üze­rin­den yap­tık­la­rı ka­yıt­lar­la ya­rış­ma­ya üc­ret­siz ola­rak ka­tıl­dı. Ya­rış­ma­da bi­rey­sel ola­rak 1228 İzmir­li yer aldı. / EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894