• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İzmir 17 °C

Bursa`nın Bıçakları Marka Olacak

Bursa`nın Bıçakları Marka Olacak
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kentin, en değerli el sanatlarından olan bıçakçılığın gelişmesi ve Bursa bıçaklarının marka olması için çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kentin, en değerli el sanatlarından olan bıçakçılığın gelişmesi ve Bursa bıçaklarının marka olması için çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi. Başkan Altepe, ‘Bıçakçılık Müzesi’nin hazırlıklarının da hızla devam ettiğini belirtti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa Bıçakçılar Derneği üyeleriyle Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası’ndaki makamında bir araya geldi. Bursa’nın en önemli el sanatlarından birinin bıçakçılık olduğunu söyleyen Başkan Altepe, “Bıçakçılarla gurur duyuyoruz. Bursa’nın sembollerinden biri olan bıçakçılığı yaşatmayı hedefliyoruz. El sanatlarımızdan bıçakçılıkla ilgili müzeyi kentimize kazandırıyoruz, çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

Başkan Altepe, baba mesleği olan bıçakçılığa çocukluğundan beri büyük değer verdiğini ifade ederek, “Bursa bıçağının adı duyurulmalı. Bursa’ya has bıçaklar yapılmalı, ürünler çoğaltılmalı. Bıçakçılık, Bursa’nın prestiji ve markası. Bursa bıçakları da marka olmalı, şehrimize gelen yerli ve yabancı turistler tarafından aranılan ürünler olmalı” diye konuştu.

Başkan Altepe, Bıçakçılık Müzesi’nin, bıçakçılık sanatının yaşatılması ve tanıtımı açısından da Bursa’ya büyük katkı sağlayacağını söyledi. Bursa Bıçakçılar Derneği üyeleri de bıçakçılık sanatına ilgisi ve destekleri nedeniyle Başkan Altepe’ye teşekkür ederek, el yapımı özel bıçağı hediye etti. Başkan Altepe, konuklarına Yeşil Türbe çinisi verdi. // EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894