• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İzmir 23 °C

Büyükşehir’den Foça’ya büyük yatırım

Büyükşehir’den Foça’ya büyük yatırım
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Foça Bağarası Yeni Sanayi Sitesi Projesi’nin temel atma töreninde konuştu.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Foça Bağarası Yeni Sanayi Sitesi Projesi’nin temel atma töreninde konuştu.  Büyükşehir’in son dört yılda Foça’ya yaptığı toplam yatırım tutarının 605 milyon lirayı bulduğunu söyleyen Soyer, “Bunu övünmek için söylemiyorum. Sadece bütün zor koşullara rağmen bu yatırımlara devam edeceğimizi belirtmek istiyorum. Bu, Belediyemizin son dört yılda her bir Foçalı için yaklaşık 18 bin liralık yatırım yaptığı anlamına geliyor” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Foça Bağarası Yeni Sanayi Sitesi temel atma törenine katıldı. Foça Belediyesi tarafından esnafın daha modern ve sağlıklı iş koşullarına kavuşması amacıyla yapılan proje için düzenlenen buluşmada Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcıları Bülent Kuşoğlu, Hasan Efe Uyar, Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, Foça Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Sedat Özdemir, Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, siyasi partilerin temsilcileri, belediye meclis üyeleri ve Foçalılar yer aldı.  

“İzmirlilerin geleceği için yatırımlarımızı hız kesmeden sürdüreceğiz”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Türkiye, Cumhuriyetimizin yüzüncü yılında çok ciddi bir ekonomik kırılmanın eşiğinde. Üstümüze boca edilen zam yağmuru, artan vergiler, hayat pahalılığı ile kötü yönetimin vebalini, şimdi 86 milyon hep birlikte ödüyoruz. Böyle bir manzara karşısında eli kolu bağlı bekleyecek halimiz yok. Şartlar ne olursa olsun… Umutsuzluğa, yılgınlığa kapılmak bizim sözlüğümüzde yok. Olağanüstü zor koşullara rağmen İzmirlilerin geleceği için yatırımlarımızı hız kesmeden sürdüreceğiz. Foça Belediyemizin kaynaklarıyla, 15 milyon liralık bir yatırımla kurulacak bu yeni sanayi sitesi, biliyorum ki Bağarası ve Foça’nın refahını daha da büyütecek. Gençlerimiz için yeni istihdam sahaları açacak. 2 bin 870 metrekarelik alanda, 21 iş yerinden oluşan yeni sanayi sitesiyle, ilçemizde hizmet veren esnaf kardeşlerimiz modern ve huzurlu bir siteye kavuşacak. Dahası, eski sanayi yapılarının yerinde oluşturulacak rekreasyon alanıyla Bağarası mahallemiz yepyeni bir kamusal alana sahip olacak. Bu ekonomik darboğaz içerisinde esnafımızın rekabet gücünün artacak olması hepimizi mutlu ediyor” dedi. 

“Foça’mız, İzmir’imiz her şeyin en güzelini hak ediyor”

Foça’nın İzmir’in en değerli ilçelerinden biri olduğunu belirten Başkan Soyer, “Ama biliyoruz ki Foça sadece deniz kıyısından ibaret değil. Bugün bulunduğumuz Bağarası Mahallesi, Foça’yı ve İzmir kent merkezini besleyen çok önemli bir yerleşim yerimiz. Son derece önemli bir tarım havzamız. Şimdi sizlere buradan bir kez daha söz veriyorum. İzmir Büyükşehir Belediyemiz, Foça Belediyesi’yle birlikte Bağarası’ndaki yatırımları büyütmeye hız kesmeden devam edecek. Bağarası’nda yaşayan her kim varsa, esnafı, sanayicisi, çiftçisi ve işçisiyle, belediyemiz olanaklarından tıpkı kıyı bölgelerindeki vatandaşlarımız kadar faydalanacak. Bu söylediklerimin kanıtı Foça’da bugüne kadar Büyükşehir Belediyemizin yaptığı yatırımlardır. Son dört yılda ilçemize belediyemiz eliyle yapılan toplam yatırım tutarı 605 milyon lirayı buldu. Bunu övünmek için söylemiyorum, sadece bütün zor koşullara rağmen bu yatırımlara devam edeceğimizi belirtmek istiyorum. Bu, Belediyemizin son dört yılda her bir Foçalı için yaklaşık 18 bin liralık yatırım yaptığı anlamına geliyor. Bunun içinde arıtma tesisleri, atık su ve yağmur suyu inşaatı, Foça Kalesi platformları, sıcak asfalt, sathi kaplama gibi birçok hizmetimiz var. İmkanlarımız arttıkça, bu yatırımları daha da artırmakta kararlıyız. Çünkü Foça’mız, İzmir’imiz her şeyin en güzelini hak ediyor. İçinde bulunduğumuz ekonomik koşullar altında işbirliği ve dayanışma içinde olmak her zamankinden daha anlamlı hale geldi. Cumhuriyetimizin 100’üncü yılına girerken, atalarımızın 100 yıl önce, birlik ve beraberlikle nelerin üstesinden geldiğini çok iyi idrak ediyoruz. İnanıyorum ki bir arada durarak, birlikte hareket ederek altından kalkamayacağımız hiçbir güçlük yok” dedi. 

“Önümüzde yine çok önemli bir seçim var”

Törende bulunmaktan dolayı heyecan yaşadığını belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, yerelde hayata geçirilen projelerin önemine değinerek, “Büyükşehir Belediye Başkanımız 605 milyon lira Foça’ya yatırımdan bahsetti. Bu çok güzel bir hadise. Pandemi geçirdik. Hiçbir zaman böyle anormal bir dönem yaşanmamıştı. CHP’li belediyelerin üstünde çok büyük baskı olmasına rağmen CHP belediyeciliği çok önemli başarılar elde etmiştir” ifadelerini kullandı. 

“İyi ki bu ülkenin CHP’li belediyeleri var”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Hasan Efe Uyar da, özellikle seçimden sonra iktidarın eliyle yükselen enflasyon ve ardı arkası kesilmeyen zamlara dikkat çekerek “Böyle bir ortamda yerel yönetimlerimizin böylesi yatırımları, şehrin ve insanların hayatına dokunan hizmetleri daha bir anlam kazanıyor. Tunç Başkanımızın pandemi döneminde il sınırlarını aşarak çaba sarf etmelerine tanıklık etmiştim. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin eli Foça’ya değiyor. Çok zor günlerden geçiyoruz ama iyi ki bu ülkenin CHP’li belediyeleri var” dedi. 

 “Soyer önderliğinde vatandaşa dokunarak hizmet ediyoruz”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e teşekkürlerini sunan Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, “Elini Foça’nın üzerinden çekmeyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımıza sonsuz teşekkürler ediyorum. Başkanımız pandemi döneminde hepimizi topladı ve ‘Artık farklı bir belediyecilik yapacağız. Kaldırım, kanalizasyon yapılır ama insan hayatı her şeyden önemli’ dedi. Biz de onun önderliğinde vatandaşa dokunarak, yanlarında olarak hizmet etmeye çalıştık. Bugün baktığımızda çocuklarımız, kadınlarımız, dezavantajlı vatandaşlarımız için devletimizin yapması gerekenleri yerel yönetimler yapıyor. Başkanımız herkese kapılarını açıyor. Biz de ilçe belediye başkanları olarak onunla çalışmaktan onur duyuyoruz” diye konuştu. 

 “Foçalıları hiçbir projede yalnız bırakmadınız”
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz’e esnafa verdiği desteklerden dolayı teşekkür eden Foça Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Sedat Özdemir, “Bu projeyle esnafımıza daha rahat ve güvenilir bir çalışma hayatı öngörmekteyiz. Tunç Başkanım Foçalıları hiçbir projede yalnız bırakmadınız. Fatih Başkanım adına da teşekkür ediyorum. İnşallah anahtar teslim töreninde de bu gururu bize yaşatırsanız şimdiden minnettar olurum” ifadelerini kullandı. 

“Yaşadığımız sıkıntılar biteceği için çok mutluyuz”

Sanayi sitesinin senelerdir bekledikleri bir proje olduğunu belirten ve esnafı temsilen konuşan Ufuk Deveci ise “Yaşadığımız sıkıntılar biteceği için çok mutluyuz. Şu an hizmet verdiğimiz yerde gerek bizim gerekse müşterilerimiz için sıkıntılar ortaya çıkıyor” dedi. Yeni sanayi sitesiyle problemlerin geride kalacağını ifade Develi, projede emeği geçenlere teşekkürlerini sundu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894