• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İzmir 16 °C

Çandarlı'da İş Bankası Tepkisi

Çandarlı'da İş Bankası Tepkisi
Türkiye İş Bankası Genel Müdürlüğü’nün İş Bankası Çandarlı Şubesi, bir süre önce kapatma kararı aldı. Kapatma kararının duyulması üzerine vatandaşların tepkisi gecikmedi.

Çandarlı  halkı ilçede faaliyet gösteren İş Bankası’nın kapatılmasını istemiyor

Türkiye İş Bankası Genel Müdürlüğü’nün  İş Bankası Çandarlı Şubesi, bir süre önce kapatma kararı aldı. Kapatma kararının duyulması üzerine vatandaşların tepkisi gecikmedi.

Dikili’nin Çandarlı Mahallesi’nde, İş Bankası Şubesi'nin  kapatılacak olması vatandaşlar tarafından protesto edildi.Şube önünde yapılan basın açıklamasına çok sayıda vatandaş katıldı. Candarlı mahallesi sakinleri adına basın açıklamasını Halil İbrahim Bircan tarafından okunudu.

Basın açıklamasını okuyan Halil Bircan şunları söyledi: “Bildiğiniz üzere, Türkiye İş Bankası Genel Müdürlüğü, Çandarlı Şubesini, zarar ettiğini göstererek 15 Aralık'ta kapatma kararı almıştır. Bankalar ticari kuruluşlar olduğundan, elbette ki konuya yaklaşımları da ticari olacaktır. Banka yönetiminin; kısa, orta ve uzun vade de getirilerini hesaplayarak kararlar alması kadar doğal bir durum olamaz”

“Bilindiği üzere Hükümetin 6360 sayılı ‘On Dört İlde Büyükşehir Belediyesi ve Yirmi Yedi İlçe Kurulması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’ (2012) yılında çıkarılmış ve 30 Mart 2014 yerel seçimleri sonrasında uygulamaya konulmuştur. 6360 Sayılı Yasa ile büyükşehirlerde, zamanın hükümetine göre, il özel idareleri ile il ve ilçe belediyeleri arasındaki görev, yetki, sorumluk ve çatışma kargaşasına son vermek, yerel hizmetlerin tek bir merkezden sevk ve idaresini sağlanmak amacıyla, belediyeler ve il özel idareleri kaldırılmıştır. Köylerin ve beldelerin mahalleye dönüştürülmesiyle, buralarda yaşayan insanlar ilçe belediyelerinden hizmet alamama sorunuyla karşı karşıya kalmışlardır” dedi

“Tepkimizi güçlü bir şekilde ortaya koyacağız”
iş bankası şubesinin kapatılma kararı alınmış olmasının   beldenin  gelişimine  bir  daha darbe  vuracağını belirten   Bircan , Yaz aylarında 100.000’i aşan nüfusuyla Çandarlı’nın  bir muhtarla yönetilmeye çalışılmasından, sahil güvenliksiz kıyıların korunma çalışmasındaki çarpıklıklara kadar birçok sorunlarının  olduğu dile getirdi.

Bircan  ,iş bankası gibi bir kurumun, Çandarlı’mız gibi güzide bir yerleşimde şube kapatması, Çandarlı’nın geleceği ile ilgili, olumsuz sinyaller vermesi karşısında sessiz kalmanın  Çandarlı’nın geleceğine ve gelecek nesillerine büyük zararlar vereceğini vurguladı.

Halil Bircan “ Şayet biz bugün banka şubemize sahip çıkmazsak, Çandarlı’mızı geliştirmek ve yaşam standardı olarak daha yüksek seviyelere çıkarma çabamız varken, banka şubelerinin kapatılması bizim bu emeklerimize darbe vuracağı gibi, bizi hedeflerimizden uzaklaştırır ve yalnızlaştırır.

“Burada internet bankacılığı kullanmayı bilmeyen yaşlı insanlarımız var. Çandarlı’mızda binlerce yeni konut yapılıyor. Belki bir iki yıla kalmadan yeniden şube açmak zorunda kalacaksınız. O zaman İş Bankası müşterileri tekrar sizinle çalışmaya yanaşmayacakları gibi, mevcut müşterilerinizde Dikili Şubesindeki hesaplarını diğer bankalara taşıyacak, bankanın tüm kartlarını iptal ettireceklerdir. Çandarlı Şubesi kapatılırsa bizler iş bankasına karşı her alanda tepkimizi güçlü bir şekilde ortaya koyacağız” İfadelerini kullandı.
Dikili Esnaf Odası Başkanı Levent Bağcıvan ise   yaptığı kısa konuşmada İş Bankası’nın kapanmaması için gerekli girişimleri yaptıklarını söyledi.
Vatandaşların protesto gösterisine Cumhuriyet Halk Partisi Dikili Belediye Başkan Aday Adayları gazeteci-yazar Gökmen Ulu, Dr. Kemal Doyuran, şehir plancısı Saygın İkiz, iş insanı Gazi Akıncı ve Dikili Esnaf Odası Başkanı Levent Bağcıvan, Çandarlı'nın eski belediye başkanlarından Hasan Aksoy, CHP Dikili eski ilçe başkanı İsmail Hakkı Şener de destek verdi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894