• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İzmir 15 °C

Çiçekleriyle Güzel Foça

Çiçekleriyle Güzel Foça
İzmir Haberleri / Manisa Haberleri / Aydın Haberleri / Denizli Haberleri / Kütahya Haberleri / Afyonkarahisar Haberleri / Uşak Haberleri / Muğla Haberleri / Ege Haberleri / Foça’da hava sıcaklığının mevsim normallerine dönmesi ve güneşin yüzünü göstermesi
ÇİÇEKLERİYLE GÜZEL FOÇA
İzmir Haberleri / Manisa Haberleri / Aydın Haberleri / Denizli Haberleri / Kütahya Haberleri / Afyonkarahisar Haberleri / Uşak Haberleri / Muğla Haberleri / Ege Haberleri /
Foça’da hava sıcaklığının mevsim normallerine dönmesi ve güneşin yüzünü göstermesiyle birlikte mis kokulu çiçekler, tarihi ilçenin sokaklarını baharın en güzel renkleriyle bezedi.
 
Yaz’ın kendini iyiden iyiye hissettirmeye başladığı bu günlerde Foça’da da bir hareketlilik gözlemleniyor. Kafeler, çay bahçeleri ve balık restoranlarındaki doluluk yaz günlerini aratmazken, vatandaşlar ahşap iskelelerin üzerinde denizin keyfini çıkartıyor.
 
Foça’nın tarihi taş evlerinin bulunduğu arnavut kaldırımlı tarihi sokaklarında ise yazı karşılayan birbirinden güzel çiçeklere rastlamak kaçınılmaz.
 
İlçenin dört bir yanında görmenin mümkün olduğu büyüleyici begonviller, güzellikleri birbiriyle yarışan sardunyalar ve jakarandalar adeta bir renk cümbüşü içinde Foçalıları selamlıyor.
 
Foça’nın mistik havasını yerinde görmek isteyen turistlerin önemli uğrak noktalarının başında Kaleiçi ve Slow Food Hareketi tarafından ‘Yeryüzü Pazarı’ olarak kabul edilen köylü pazarı geliyor.
 
FOÇA’DA MUTLULUKLARI ÖLÜMSÜZLEŞİYOR
Bütün bu renk deryası ile tarihin tozlu sayfalarından koparak günümüze gelmiş Foça sokakları, turistlerin yanında yeni evlenecek çiftlerin de cazibe merkezi konumunda. Mutlu günlerini unutulmayacak fotoğraflarla süslemek isteyen genç çiftlerin ilk tercihi tabi ki otantik Foça sokakları oluyor. Kaleiçi, taş evler ve yel değirmenlerini fon olarak kullanan genç çiftler, mutlu anlarını ölümsüzleştiriyorlar. / EGE BASIN GRUBU
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894