• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İzmir 23 °C

Cumhuriyetin 100. yılında ALOSBİ hızla büyüyecek

Cumhuriyetin 100. yılında ALOSBİ hızla büyüyecek
Aliağa Kimya İhtisas ve Karma Organize Sanayi Bölgesi (ALOSBİ), Cumhuriyetin 100. yılında büyüme kararı aldı.

Aliağa Kimya İhtisas ve Karma Organize Sanayi Bölgesi (ALOSBİ), Cumhuriyetin 100. yılında büyüme kararı aldı. ALOSBİ Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Tezcan “Cumhuriyetimizin 100. yılında Mustafa Kemal Atatürk’ün açtığı yolda, gösterdiği amaçta, hiç durmadan, gururla ve güçle yürümeye devam edeceğiz. Atamızın bize emanetinin değeri aklımızda” dedi.

Tezcan, lokomotif sanayi sektörlerini bünyesinde barındıran ALOSBİ’de sanayiciler ile  en verimli yol haritasının belirlediklerini vurgulayarak, Türkiye'nin ilk 10, İzmir'in ise üç büyük Organize Sanayi Bölgesi arasında yer alan ALOSBİ için yeni proje ve hedefleri belirlediklerini söyledi. Önümüzdeki yıl 75 odalı otel, yeni lojistik merkezleri, spor tesisleri, kreş ve cami olmak üzere beş yeni açılış yapılacağını belirten Tezcan “Meslek lisemizi atölye binası ve 500 kişilik konferans salonu ile büyüteceğiz. Yeni lojistik-2 merkezi projemiz tamamlandı, Lojistik-3 Merkezinin ihale çalışması devam ediyor. Projesi süren yağmur suyu göletimizin temeli 2024 yılında atılacak” dedi. Bölgede ciddi katma değer ve istihdam üreten yeni tesislerin de üretime başlayacağını vurgulayan Tezcan “Bölgemiz kendi helikopter pisti olan, acil teşkilatları ile 24 saat hizmet veren, meslek lisesi, kreşi, anaokulu, sosyal tesisleri, kısacası her şeyi olan bir şehir gibi işleyecek’’ dedi.

“GELECEĞE YATIRIM YAPIYORUZ”
Tezcan, ALOSBI’deki 362 adet parselin yüzde 85' inin tahsis edildiğini belirterek “Bu tesadüf değil. Biz geleceğe yatırım yapıyoruz, geleceğin sanayi bölgesini oluşturduk. Çok güçlü bir alt yapı sistemi kurduk. Dünya’nın gelişmiş ülkelerinde kullanılan yer altı galeri sistemi ile elektrik, su, internet, doğalgaz gibi hizmetleri fabrikalara zahmetsizce ulaştırıyoruz” dedi. Uluslararası fuarlara da katılarak ALOSBİ’yi tanıttıklarının altını çizen Tezcan “Sanayicimizin bölgemizde mutlu ve verimli olması için elimizden gelen ne varsa yapmaya hazırız” diye konuştu. 

ÇEVRE VE ENDÜSTRİ UYUMU
Bu doğrultuda yalnızca sürdürülebilir bir ekonomi için değil sürdürülebilir bir çevre için de ellerini taşın altına koyduklarını vurgulayan Tezcan “Yeşil OSB olma yolunda hızla ilerliyoruz. Bu plan çerçevesinde en önemli projemiz 2024 yılında temelini atacağımız gölet projesi. Yağmur suyunu denize döküldüğü noktada toplayarak OSB’mizin kendi göletini oluşturacağız” dedi. Tezcan, 5 milyon metreküp su tutacak olan göletin 3 yıl içinde sanayicilerin kullanımına açılacağını belirterek “Sürdürülebilir sanayi üssü olacağız. Yaklaşık 3 milyon metrekare yeşil alana sahibiz. Ağaçlandırma alanlarına katılımcılarımızla birlikte 350 bin adet fidan diktik, yakın zamanda 25 dönümlük zeytin hatıra ormanı da oluşturuldu, Bölgemiz arıtma tesisi ve atık toplama sistemi ile kendi Çevre Yönetim Sistemini oluşturan, çevre ve endüstriyel uyumun en güzel örneklerinden biri olacak” diye konuştu.

“YILDIZIMIZ HEP PARLAYACAK”
Türkiye’nin ve İzmir’in çok kıymetli bir noktasında konuşlanan ALOSBİ’nin bölgenin parlayan yıldızı olduğunu vurgulayarak “2024 yılında ALOSBİ her yönden örnek gösterilecek bir bölge olacak. Cumhuriyetimizin 100. yılında yıldızımız daha çok parlayacak” dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894