• BIST 10643.58
  • Altın 2504.005
  • Dolar 32.1989
  • Euro 34.8984
  • İzmir 29 °C

Dikili Jeotermalle Isınacak

Dikili Jeotermalle Isınacak
Özgüven “Bu kış Dikili’ye Jeotermali de getiriyoruz. Birkaç gün içinde sıcak su verilmeye başlanacak. Jeotermal Enerji ile ısınma projemiz ve Hastane projemiz hayata geçtiğinde Dikilimiz çok daha önemli bir yere gelecek.

BELEDİYE BAŞKANI OSMAN ÖZGÜVEN ANLATTI.

1. JEOTERMAL İLE ISINMAYA BAŞLIYORUZ.

Özgüven “20 Yıllık Hayal Gerçek Oldu”

Özgüven “Bu kış Dikili"ye Jeotermali de getiriyoruz. Birkaç gün içinde sıcak su verilmeye başlanacak. Jeotermal Enerji ile ısınma projemiz ve Hastane projemiz hayata geçtiğinde Dikilimiz çok daha önemli bir yere gelecek. Dikili"yi seviyorum diyen herkesi bu projelere destek vermeye çağırıyorum. Destek vermek yerine jeotermal gelmez, gerçekleşmez diye dedikodu yayanlar Dikili"yi sevmeyen, Dikili"ye bir şey olmasını istemeyen insanlardır. Bu gibi kişilere verilecek en güzel cevabı halkımız verecektir. Bizim vereceğimiz en güzel cevap ise jeotermali getirmek ile oldu” dedi.

Özgüven “Kuyu temizleme çalışmalarında çıkan buharlar ve jeotermal akışkan çılgınca kükrüyor. Kaynarca"da Belediyenin yeterli kuyuları yok - su yetersiz diyenlere, bir tokat gibi cevap veriyor" dedi.

2. HASTANE PROJEMİZ HAZIR

Özgüven “Tam donanımlı ve termal nitelikli bölgenin en büyük hastanesi projemiz hazır.”

“211.000 metrekarelik alana yapılacak projeye göre 400 yataklı hastane, 50 yataklı diyaliz merkezi, 400 yataklı transfer oteli, 400 yataklı apart otel olacak. 1250 yatak kapasiteli tam teşekküllü ve termal nitelikli bölge hastahane projesin de helikopter pisti, konferans salonu, restoran, alış-veriş merkezi, otopark, çocuk bahçesi, spor kompleksi (futbol, basketbol, tenis vs.) ve yüzme havuzu da bulunuyor.”

Özgüven; “Dikilimiz için böyle bir tesisin önemini biliyoruz. Bir an önce gerçekleşmesi için elimizden gelen katkıyı koyacağız. Halkımızın böyle bir yatırım için desteği bize güç verecektir” dedi.

“HERKES İÇİN SAĞLIK, SAĞLIK İÇİN DİKİLİ”

ÖZGÜVEN; EXPO"NUN BİR AYAĞI DİKİLİ"DE OLMALI

İzmir"in 2015"e aday olması üzerine Dikili “Herkes İçin Sağlık, Sağlık İçin Dikili” sloganıyla Emitt Uluslar arası Turizm ve Seyahat Fuarına katılacak. Fuarda İzmir"in EXPO 2015 için yürüteceği lobi faaliyetlerinde daha güçlü mesajlar vermesinde aracı olacak.

Organik tarım ve Termal/Sağlık Turizmi konusunda önemli merkezlerden biri olma yolunda ilerleyen Dikili 2015 önemli ayaklarından biri olacak. İlçenin Türkiye Halk Sağlığı Kurumu"nun 3 yıl içinde tamamlayacağı Termal Bölge Hastanesi ile sağlık turizminde önemli bir merkez olacağını belirten Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven “EXPO"ya tam destek veriyoruz. 3 bin yıldır şifa dağıtan doğal kaynaklarımız, 40 kilometrelik kumsalımız, şifalı çamurumuz, mavi bayraklı plajlarımız ve güneşimiz ile Emitt"te yabancı delegasyona yönelik EXPO tanıtımına önemli katkılarımız olacak. EXPO"nun bir ayağı da Dikili"de olmalı” dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894