• BIST 10643.58
  • Altın 2504.005
  • Dolar 32.1989
  • Euro 34.8984
  • İzmir 26 °C

Dikili'de Satranç Turnuvası

Dikili'de Satranç Turnuvası
Dikili Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün katkılarıyla her ayın son hafta sonu gerçekleştirilen satranç turnuvası aralık ayında kuzey ege çocuklarını buluşturdu.

DİKİLİ"DE BÜYÜK BULUŞMA;

“KUZEY EGE ÇOCUKLARI DOSTLUK İÇİN DİKİLİ"DE İLK KEZ BİR ARAYA GELDİLER”

Dikili Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün katkılarıyla her ayın son hafta sonu gerçekleştirilen satranç turnuvası aralık ayında kuzey ege çocuklarını buluşturdu.
Büyük buluşma 29 Aralık 2007 Cumartesi günü saat 12.00"de Dikili Kapalı spor Salonunda gerçekleşti. Ayvalık Satranç Kulübü, Bergama Satranç Kulübü ve Dikili Belediyesi Satranç Okulu 29 Aralık Cumartesi günü Ayvalık, Bergama ve Dikilili çocukları bir araya getirdi.
Her ay düzenlenen satranç turnuvalarıyla Dikili ve köylerindeki farklı okullarda okuyan çocukları bir araya getirip arkadaşlık, dostluk duygularını pekiştirmeyi amaçladıklarını, bu kez de ilçe sınırları dışındaki çocukları birbirine kaynaştırıp, dostluğu, arkadaşlığı barışı pekiştirmeyi hedeflediklerini anlatan Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven, “Farklı okullardan gelen çocuklarımız birbirleriyle tanışıp birlikte yarışmanın mutluluğunu yaşayarak, barışa, dostluğa, dayanışmaya katkı koyuyorlar. Turnuvaya başlamadan önce birbirlerine başarı diliyorlar, turnuva sonunda arkadaş oluyorlar” dedi.
Turnuva açılışının ilk hamlesini yapan Özgüven, “Umarım bu hamle barış özlemlerimizin çocukların dostluk mesajlarıyla birlikte 2008 yılında tüm insanlığı kucaklayan bir hamle olur” dedi. Özgüven, “Kuzey Ege çocukları ilk kez bir araya geldiler, dostlukları genişleyerek devam edecek” dedi.
Bergama"dan 13, Ayvalık"tan 20 ve Dikili"den 61 olmak üzere 94 çocuğu bir araya getiren turnuva sonunda Kuzey Ege çocukları 2007"nin son satranç turnuvasında 2008 yılına barış mesajları gönderirken hep birlikte “Güzel günler göreceğiz çocuklar” türküsünü söylediler.
Satranç Turnuvasına katılan çocuklara turnuva sonunda madalyaları Belediye Başkanı Osman Özgüven adına, Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Gülay Akalın, Belediye satranç öğretmeni Gülsüm Erdoğan, Bergama satranç kulübü antrenörü Burak Üstün, Ayvalık satranç kulübü antrenörü Nebahat-Ahmet Dinler, Cumhuriyet İ.Ö.O öğretmeni Daimi Koldaş ve turnuvaya katkılarından dolayı Belediye çalışanlarından Mustafa Özel tarafından verildi.

Turnuva sonuçları;

8 Yaş ve altı
1.Batıkan Cigal - Bergama
2.Meriç Hoşyılmaz - Bergama
3.Ulaş Gülay – Bergama
4.Hazar Göksu – Ayvalık
5. Yusuf Ulu - Dikili

10 Yaş
1.Yiğit Tüfekçi - Dikili
2.Fulya Cantal - Dikili
3.Utku Demirtaş – Ayvalık
4.Gülay Köse – Dikili
5.Ali Orhun Pek – Ayvalık

12 Yaş
1.Mehmet Can – Ayvalık
2.Sevim Kapsa – Ayvalık
3.Ersin Karakuş – Ayvalık
4.Cansu Kara – Ayvalık
5.İbrahim Karagöz Ayvalık

14 Yaş
1.Ajdan Koldaş - Dikili
2.Zeynel Özcan - Dikili
3.Yiğit Erel – Dikili
4.Umut Kocabaş – Dikili
5.Ahmet Özenli

16 Yaş
1.Ahmet Aksal – Ayvalık
2.Direnç Baran - Dikili

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894