• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İzmir 12 °C

Efes Pilsen, Hazırlanıyor

Efes Pilsen, Hazırlanıyor
İlklerin Öncüsü Efes Pilsen Spor Kulübü’nden Bir İlk Daha Türk Spor Tarihinde ilk kez bir NBA takımı, sezon öncesi hazırlık kampı için İstanbul’u seçti.

EFES PİLSEN, NBA LİGİNDEN MINNESOTA TIMBERWOLVES TAKIMINI İSTANBUL’DA AĞIRLAMAYA HAZIRLANIYOR

İlklerin Öncüsü Efes Pilsen Spor Kulübü’nden Bir İlk Daha
Türk Spor Tarihinde ilk kez bir NBA takımı, sezon öncesi hazırlık kampı için İstanbul’u seçti.
NBA takımlarından Minnesota Timberwolves, 30 Eylül 2007 tarihinde ülkemize gelerek, bir hafta süreyle kamp çalışmalarını İstanbul’da sürdürecek. Timberwolves, hazırlık kampı çerçevesinde, 6 Ekim 2007’de Efes Pilsen’le bir dostluk maçı yapmak için Abdi İpekçi Arena’da sahaya çıkacak. Bu maç, bir NBA takımının bir Türk takımıyla İstanbul’da oynayacağı tarihteki ilk maç olma özelliğini taşıyor.
Minnesota Timberwolves takımının hazırlık kampı ve Efes Pilsen ile yapacağı karşılaşma, NBA ve Avrupa Ligi’nin anlaşması doğrultusunda “NBA Europe Live Tour 2007” adı altında gerçekleşiyor...

Hatırlanacağı gibi 2006-07 sezonunda 30. yılını kutlayan Efes Pilsen; geçtiğimiz sezon Amerika’ya gitmiş, Denver Nuggets ve Golden State Warriors ile birer hazırlık karşılaşması oynayarak, yine bir ilki gerçekleştirmişti.
Efes Pilsen-Minnesota Timberwolves maçının ilk tanıtımı NBA ve Euroleague yöneticilerinin ve efsane oyuncularının katılımıyla düzenlenen basın toplantısıyla yapıldı. 3 Ağustos 2007’de Sultanahmet’teki Four Seasons Hotel’de yapılan basın toplantısında; Efes Pilsen Spor Kulübü Başkanı Tuncay Özilhan, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, NBA Başkan Yardımcısı Peter Fink, Euroleague CEO’su Jordi Bertomeu, Efes Pilsen’in efsane oyuncusu Tamer Oyguç ve NBA’de üst üste 14 sezon forma giyen efsane isim Darryl Dawkins konuşmacı olarak katıldılar. Toplantının ev sahipliğini yapan Efes Pilsen Spor Kulübü Başkanı Tuncay Özilhan; “Minnesota Timberwolves takımıyla Ekim ayı başında yapacağımız karşılaşma ile, Türk basketbolseverlere, İstanbul’da bir NBA takımını izleme şansı yaratmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ayrıca, Avrupa’da 2010 yılının kültür başkenti seçilen İstanbul için önemli olduğuna inandığımız bu tanıtım fırsatını başarıyla değerlendirmeyi arzu ediyoruz” şeklinde görüşlerini bildirdi.
NBA’in organizasyonlardan sorumlu Asbaşkanı Peter Fink ise: “NBA heyecanını 2007 Europe Live Tour kapsamında Türkiye’ye getirdiğimiz için çok mutluyuz. Minnesota Timberwolves, Türkiye’de maç yapacak ilk NBA takımı olduğu için bu karşılaşma bizler için çok özel olacak. Sanırım Türk Basketbolseverler için de çok keyifli olacak” dedi.
NBA ve Avrupa Ligi arasında yapılan anlaşmaya göre; 2007 yılının Ekim ayında dört NBA takımı, “NBA Europe Live Tour 2007” adlı turnede, Avrupa’nın çeşitli takımlarıyla ve kendi aralarında hazırlık karşılaşmaları yapacak. Minnesota’nın yanı sıra; Boston Celtics, Memphis Grizzlies ve Toronto Raptors da Avrupa turnesine çıkacak olan diğer NBA takımları arasında. Turnenin bu seneki ev sahibi olan Avrupa takımları ise, Efes Pilsen’le beraber Unicaja Malaga, Real Madrid ve Lottomatica Roma. Maçlar da, başta İstanbul olmak üzere, Madrid, Malaga, Roma, Treviso ve Londra’da oynanacak.
Maçın biletleri 4 Ağustos tarihinden itibaren Biletix’den satın alınabilecek. Dört farklı kategoride düzenlenen biletler 15 ile 75 YTL arasında satışa sunulacak.

Efes Pilsen:
1976 yılında Kadıköyspor’un devir alınmasıyla Tuncay Özilhan başkanlığında kuruldu. 1976-77 sezonunda İkinci Lig’e, hemen ardından 1977-78 sezonunda ise Türkiye Basketbol İkinci Ligi’ni namağlup şampiyon bitirerek Türkiye Basketbol Birinci Ligi’ne yükseldi.
Birinci Lige çıktığı yıldan itibaren 12 Türkiye Şampiyonluğu, 8 Türkiye Kupası, 7 Cumhurbaşkanlığı Kupası kazanarak Türk Basketbolu’nun öncüsü oldu. Avrupa arenasında ise 1996 yılında Koraç Kupası’nı kazanarak Türk Spor Tarihi’nde takım sporlarında ilk defa bir Avrupa Şampiyonluğu’nu Türkiye’ye hediye etti. Lacivert beyazlılar ayrıca bir kez Avrupa Kulüpler Kupası finaline yükseldi ve iki kez de Avrupa Ligi üçüncülüğü elde etti.

Minnesota Timberwolves:
Minnesota, 1989-90 sezonunda NBA’in genişlemesi sebebi ile profesyonel basketbol ligine katıldı. “Timberwolves” ismi NBA’e katılmadan dört ay önce şehirde düzenlenen yarışmada 1284 değişik isim arasından seçildi. En iyi sezon derecesi 2003-04 sezonunda 58 galibiyet-24 mağlubiyet olan Timberwolves, aynı sezon Batı Konferansı finaline yükseldi.

NBA Europe Live Tour 2007:
EA Sports tarafından sunulan “NBA Europe Live Tour” Ekim 2007’de dört NBA takımının altı Avrupa şehrinde Avrupa Ligi’nin en güçlü takımları ile mücadelesine sahne olacak.
Minnesota Timberwolves’un yanı sıra, Boston Celtics, Memphis Grizzlies ve Toronto Raptors’ın Ekim ayında yapacağı karşılaşmalar tamamlandıktan sonra son 20 sene içinde NBA takımları Avrupa’nın 15 farklı şehrinde toplam 41 maç yapmış olacaklar.

Abdi İpekçi Arena:
Abdi İpekçi Arena, İstanbul’daki en önemli spor müsabakalarının ve organizasyonların düzenlendiği salondur. Salon, 1992 yılından itibaren uluslararası bir çok görkemli organizasyona ev sahipliği yapmıştır. Yaklaşık 11.000 kişilik kapasitesi ve havaalanı ile bir çok beş yıldızlı otele yakınlığı ile ideal bir spor salonu konumu kazanmıştır.
1992 yılında Efes Pilsen Spor Kulübü’nün organize ettiği Avrupa Ligi Final Four Organizasyonu ve 1995 yılında yine Efes Pilsen Spor Kulübü’nün ev sahipliğinde Avrupa Kulüpler Kupası Finali, Abdi İpekçi Arena’da düzenlenen önemli organizasyonlardır.
1996 yılında düzenlenen 22 yaş altı Avrupa Basketbol Şampiyonası, FIBA All-Star organizasyonu, 2001 Erkekler Avrupa Basketbol Şampiyonası, Depeche Mode ve Phil Collins konserleri, Eurovision Şarkı Yarışması ve basketboldaki en önemli hazırlık turnuvalarından biri olan Efes Pilsen World Cup Turnuvaları’nın ilk dört ayağı Abdi İpekçi Arena’da düzenlenmiştir.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894