• BIST 10255.61
  • Altın 2392.858
  • Dolar 32.3644
  • Euro 34.7852
  • İzmir 23 °C

Etik Dilde; Düşüncede Değil

Etik Dilde; Düşüncede Değil
Günümüzde, ulusal ve evrensel boyutta üzerinde çok durulan bir konu etik. Ülkemizde etikle alakalı merkezler, dernekler kurulup, etik zirveleri oluşturulurken; Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümü öğretim üyeleri meslek etiğini

ETİK DİLDE,DÜŞÜNCEDE DEĞİL
Günümüzde, ulusal ve evrensel boyutta üzerinde çok durulan bir konu etik. Ülkemizde etikle alakalı merkezler, dernekler kurulup, etik zirveleri oluşturulurken; Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümü öğretim üyeleri meslek etiğini konuştu.
Bölümün Seminer Salonu’nda düzenlenen “Meslek Etiği” konulu panele Kimya Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Eski Başkanı İhsan Karababa konuşmacı olarak katıldı. Etiğin dilimize gelen bir misafir olduğunu söyleyen Karababa, Dilimizde etik var ama düşüncemize henüz yerleşmedi. Etik kavramının düşünce sistemimize girmesi gerekiyor“ dedi.
Yozlaşmanın tüm dünyada yaşandığını ifade eden Karababa, “Yozlaşmayı önleme konusunda meslek etiğinin gündeme geldiğini vurguladı. Ülkemizde kavramların içini açmadan, onlara dışarıdan bakıldığını belirten Karababa, Sivil Toplum Örgütleri her şeyi çözer diyoruz. Ancak Sivil Toplum’un anlamını bilmeden, onun üzerine görüş üretiyoruz” şeklinde konuştu.
ETİK, HAZIR REÇETE DEĞİLDİR
Meslek etiğinin kurallarından birinin toplumun sağlığını ve refahını düşünmek olduğuna değinen Karababa konuşmasına şöyle devam etti, “Etik davranmak için şeffaf, objektif olmalı, işveren ve müşterilere karşı saygılı olmalı. Mesleğin şeref ve onurunu yüksekte tutmak gerekiyor. 0toriteye bağlı olarak, etik kurallar üretilemez. Bir birey matematik ya da coğrafya olmadan bir ömür geçirebilir ama etik kurallar olmadan bir ömür geçiremez. Ayrıca etik hazır reçete gibi bir şey değildir. Etik ithal yada ihraç edilemiyor.”
Etik davranabilmek için dürüst ve sadık olmak gerektiğine değinen Karababa sözlerini şöyle bitirdi: “Dışarıdan bakıldığında mafya babaları dünyanın en dürüst liderleri gibi görünüyor. Ser verip, sır vermiyorlar. Planları kendi içlerinde saklıyorlar. Ancak eylemi tanımadan da dürüstlüğün sağlanması da yanlış bir harekettir.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894