• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İzmir 26 °C

EÜ'ne “Genetik” Kalite

EÜ'ne “Genetik” Kalite
Ege Üniversitesi Tıbbi Genetik Anabilim Dalı ve Ege Üniversitesi Genetik Hastalıkları Araştırma ve Uygulama Merkezi (EGETAM), Ulusal Moleküler Genetik Kalite Güvencesi Ağı (UMGEKA) Kurulu tarafından yapılan kalite güvencesi değerlendirmesinde en yüksek pu

Ege Üniversitesi Tıbbi Genetik Anabilim Dalı ve Ege Üniversitesi Genetik Hastalıkları Araştırma ve Uygulama Merkezi (EGETAM), Ulusal Moleküler Genetik Kalite Güvencesi Ağı (UMGEKA) Kurulu tarafından yapılan kalite güvencesi değerlendirmesinde en yüksek puanı aldı.

Kurul tarafından ülkemizde en sık görülen ailevi akdeniz ateşi, damar içinde pıhtılaşma ve kistik fibrozis hastalıklarının genetik tetkik sonuçları ve raporların değerlendirilmesinde en yüksek puanı kazandıklarını vurgulayan Ege Üniversitesi Genetik Hastalıkları Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Cihangir Özkınay, kazanılan başarının ulusal kalite güvencesi yönünden büyük önem taşıdığını söyledi.

Merkezi Ankara’da bulunan Ulusal Moleküler Genetik Kalite Güvencesi Ağı Kurulu’nun 1.5 sene önce faaliyete geçtiğini açıklayan Prof. Dr. Özkınay, “Gerek Tıbbi Genetik Anabilim Dalı, gerekse EGETAM olarak yıl sonunda sonuçlarımızı bu kurula gönüllü olarak gönderiyoruz. Burada herhangi bir yaptırım söz konusu değil. Yapılan değerlendirmede yapılan işin kalitesi ölçülüyor. Genetik tetkik sonuçlarının doğruluk derecesi açısından bu çok önemli. Sonuçta kalite belgesi almaya hak kazanıyorsunuz” dedi.

Söz konusu kurulun üniversite ve özel olmak üzere 16 üyesi bulunduğunu kaydeden Prof. Dr. Özkınay, “Sistem yaygınlaşmaya başladığı taktirde, yapılan işin daha kaliteli ve güvenilir olması açısından bir güvence sağlanacak. Bu konuda Sağlık Bakanlığı’na büyük iş düşüyor” diye konuştu.

  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0533 557 8894