• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İzmir 25 °C

Foça Belediyesi'nde Haciz Girişimi

Foça Belediyesi'nde Haciz Girişimi
Foça Belediyesi'nde alacaklı bir firma, geçmiş dönemden kalan borçlarını tahsil etmek için haciz işlemi başlattı. Belediyeye ait hukuk biriminin tespitleri ve itirazları sonucunda haciz işlemi gerçekleşmezken, firma işlemi erteledi.

Foça Belediyesi'nde alacaklı bir firma, geçmiş dönemden kalan borçlarını tahsil etmek için haciz işlemi başlattı. Belediyeye ait hukuk biriminin tespitleri ve itirazları sonucunda haciz işlemi gerçekleşmezken, firma işlemi erteledi.

Belediye yetkilileri ile alacakları karşılığında mal tespiti yapan firma, belediyenin hukuk birimi tarafından yapılan tespit ve itirazlar sonucunda tespit ettikleri eşyaların fotoğraflarını çekip belediye binasından ayrıldı. 
Fıçı, yaptığı açıklamada, 4 aydır maaşlarını alamayan işçilerin emeklerinin her şeyden önce geldiğini vurguladı. Fıçı, şunları söyledi: "Ne makam aracı ne de makam odasındaki mobilyalar işçilerimizin emeğinden daha değerli değildir. Bu zorlu koşullar ve şahsıma yapılan tüm haksız saldırılar çalışma hırsımı ve Foça'ya olan sorumluluk bilincimi güçlendirmektedir. Foça Belediyesi şeffaf, adil ve iyi bir yönetim anlayışıyla bu sorunların hepsini çözebilecek kadar güçlüdür ve çözecektir."

Foça Belediye Başkanı Saniye Bora Fıçı, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
"Bugün belediyemizden geçmiş dönem alacakları olan bir firma, avukatları aracılığıyla belediyemizin makam odasında bulunan masa ve koltuklarına haciz işlemi uygulamak istemiştir. İlçemizin güncel sorunlarını bilerek ve yine tüm bu sorunları çözmek için 2 ay önce seçildiğim başkanlık görevimde tüm eksikliklere, maddi yetersizliklere ve belediye kurumsallığından uzak alışkanlıklara karşı çözüm bulmaya sonuna kadar kararlıyım.
 2022 yılında çalışmasını tamamlayan ancak ödemesinin tamamını alamamış olan firma, ilk olarak 2023 yılında Foça Belediyesi makam aracına haciz işlemi uygulamış. Bugün de tamamlanmayan ödemeyle ilgili olarak alacaklı müteahhit firmanın avukatı ve icra görevlisi belediyemize gelerek makam odasında haciz işlemini gerçekleştirmek istemişlerdir. Bu haciz işlemine karşı, odanın kapısını sonuna kadar açmış bulunmaktayım. Çünkü 4 aydır maaşlarını alamayan mesai arkadaşlarımızın emeklerinin karşılığı şu an her türlü ödemeden önceliklidir ve ne makam aracımız ne de makam odasının koltukları onların emeğinden daha değerli değildir.
 Yapılan görüşmelerin sonucunda alacaklı müteahhit firma, avukatı aracılığıyla belediye başkanı makam odasındaki mobilyaları bugün haczetmek istese de, belediye bünyesinde yeni kurduğumuz hukuk biriminde görevli avukatlarımızın tespitleri ve itirazları sonucu hukuki şartları gerçekleşmemiş bir haciz işlemi yapılamamıştır 
 Bilmenizi isterim ki; devraldığım bu zorlu koşullar ve şahsıma yapılan tüm haksız saldırılar çalışma hırsımı ve Foça’mıza olan sorumluluk bilincimi güçlendirmektedir. Foça Belediyesi şeffaf, adil, iyi bir yönetim anlayışıyla bu sorunların hepsini çözebilecek kadar güçlüdür ve çözecektir." Dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894