• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İzmir 14 °C

Gama, İrlanda'da Yapıyor

Gama, İrlanda'da Yapıyor
İrlandalı enerji şirketi Bord Gáis, Whitegate, Cork’daki yeni enerji santralinin ana ekipman tedariği ve santral inşaasını GE/GAMA konsorsiyumuna verdiğini açıkladı. Yerel halktan

GAMA İRLANDA’DA BİR ENERJİ SANTRALİ DAHA YAPIYOR

İrlandalı enerji şirketi Bord Gáis, Whitegate, Cork’daki yeni enerji santralinin ana ekipman tedariği ve santral inşaasını GE/GAMA konsorsiyumuna verdiğini açıkladı. Yerel halktan 300 kadar kişinin çalıştırılacağı santral inşaatının Ekim 2007’de başlaması ve 2010 başında devreye girmesi bekleniyor. Gama böylelikle 2007 yılı başından beri üçüncü, İrlanda’da ise beşinci santralini yaparken, dünyanın üçüncü büyük fosil yakıtlı enerji santrali yapımcısı şirketi ünvanını da güçlendirdi.

Santralin; Mühendislik, Tedarik ve Yapım (EPC) kontratı GE/GAMA konsorsiyumuna 10 aylık bir ihale sürecinden sonra verildi. Gaz ve buhar türbinleri, jeneratörleri, kazan ve diğer ana ekipmanları tedarik edecek olan GE, 6 binden fazla gaz türbini ile bu alanda lider konumunda. Fosil yakıtlı projelerde üçüncü büyük uluslararası şirket olan GAMA’nın (İrlanda’da yaptığı enerji santrali projeleri de dahil) büyük altyapı projelerinde kapsamlı bir tecrübesi var.

Bord Gáis stratejik yatırımlar başkanı Dave Kirwan yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Whitegate enerji santrali projesi EPC kontratının ihale edilmesiyle çok önemli bir safhaya geldi. Kontratı, çok deneyimli ve saygıdeğer bir ortaklık olan GE/GAMA konsorsiyumu icra edecek ve projenin planlama sürecinden yapım aşamasına birkaç ay içinde geçmesi öngörülüyor. Artık yerel halkla ve yerel işletmelerle tekrar toplantılar yapıp santralin yapım planlarını tartışıp onlara projenin nasıl idare edileceğini açıklayacağız ve bu sayede çevreye vereceğimiz rahatsızlığı en aza indireceğiz.”

440MW doğalgaz kombine çevrim santrali Whitegate, Cork’daki ConocoPihillips rafinerisi yakınlarına kurulacak. Santralin planlama izni Cork eyalet meclisi tarafından verildi ve elektrik dağıtım hatları ve gaz boru hattı bağlantıları hazırlandı.

Bord Gáis elektrik üretimine 2001 yılında başladı ve İrlanda pazarının yaklaşık %8’ini sağlıyor. Şirketin büyüme stratejisi önümüzdeki yıllarda Bord Gáis’in elektrik üretiminin artacağını öngörüyor ve bu da şirketin mevcut ve gelecekteki müşterilerine daha uzun vadeli ve rekabetçi bir şekilde hizmet edebilmesini destek olacak. Şirket şu anda 600 bin gaz abonesine hizmet veriyor.

Bilindiği gibi GAMA son aylarda Makedonya’da 220 MW ve Rusya’da 400 MW gücünde doğalgaz santralarının yapımına da başlamış bulunmaktadır.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894