• BIST 10970.37
  • Altın 5386.747
  • Dolar 42.0909
  • Euro 48.327
  • İzmir 18 °C

Gamze Eser: Depresyonun En İyi İlacı Kitaptır

Gamze Eser: Depresyonun En İyi İlacı Kitaptır
Uzman Psikolog Gamze Eser, depresyon tedavisi için en basit yolun kitap okumak olduğunu vurguluyor.

Çocuklarımıza okuma alışkanlığını aşılamak oldukça önemlidir. Günümüzde teknolojinin tüm imkanlarından yararlanarak bilgiye hızlı erişim mümkündür. Bu durum sadece yetişkinleri değil çocuklarımızı da kitap okumaktan uzaklaştırmaktadır. Bütün uzmanların tartışmasız dile getirdiği “çocuklar bizim söylediklerimizi değil, yaptıklarımızı rol model alır” gerçeği göz önünde bulundurularak okuma alışkanlığı küçük yaşlarda aile ortamında kazandırılmalıdır.

''Okuyan bireylerin depresyona girme yüzdeleri çok daha düşüktür'' diyen Gamze Eser; Sıklıkla tatil ile kitap okuma arasında zamanlama bağlantısı kurulmaktadır, halbuki okumak gün içinde yoğunluğunuz sırasında beyninizi rahatlatmak için kısa molalar halinde yapılması gereken bir eylemdir.

Çocukluk döneminde kazanılan okuma alışkanlığı bireyin ergenlik dönemini daha rahat, bilinçli geçirmesine ve kendiyle barışık bir yetişkin olmasına yardımcı olacaktır.

Bilimsel olarak yeni bilgi edinmenin, belirli bir konu hakkında fikir sahibi olmanın insan psikolojisini olumlu yönde etkilediği kanıtlanmıştır. Okul öncesi dönemde çocuğun kullandığı ve öğrendiği kelime sayısı ile zeka gelişimi doğru orantılıdır. Teknolojiyi hayatımıza sadece sınırlı süreyle dahil etmemiz gerekmektedir. Uyku öncesi kitap okumanın, stres düzeyi düşük , kaliteli bir uyku geçirmenize yardımcı olduğu bilinmektedir.

Kaygı, stres, bağımlılıklar ve depresyondan korunmak için her fırsatta kelimelerle arkadaşlık etmelisiniz. Okumak ilaçtır. /Uzm.Psikolog Gamze Eser/

Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Bebekleri Öpmeden Önce İyi Düşünün!25 Eylül 2025 Perşembe 15:33
  • Okullar açıldı, virüs alarmı çaldı!15 Eylül 2025 Pazartesi 14:39
  • Akran Zorbalığına Karşı 7 Etkili Önlem!04 Eylül 2025 Perşembe 17:38
  • Zayıflama iğneleri kalıcı bir çözüm mü?23 Ağustos 2025 Cumartesi 11:21
  • Bebeklere yapılan tek doz K vitamini hayat kurtarıyor!21 Ağustos 2025 Perşembe 15:06
  • Uyku boşanmasının 5 faydası16 Ağustos 2025 Cumartesi 14:30
  • Dikkat! Sıcak havalar apandisit riskini artırıyor!14 Ağustos 2025 Perşembe 16:07
  • Büyükşehir’den yurttaşlara HIV testi desteği31 Temmuz 2025 Perşembe 15:09
  • Emzirmeyi Engelleyen 6 Hurafe!31 Temmuz 2025 Perşembe 15:01
  • Diyabette Tehlikeyi Artıran 6 Yaz Hatası23 Temmuz 2025 Çarşamba 16:32
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0533 557 8894