• BIST 10643.58
  • Altın 2504.005
  • Dolar 32.1989
  • Euro 34.8984
  • İzmir 33 °C

Gelecek Dikili'de Tartışıldı

Gelecek Dikili'de Tartışıldı
Dikili Belediyesi tarafından düzenlenen Barış Demokrasi ve Emek Şenlikleri’nin son günü düzenlenen “Barış, Demokrasi ve Toplumsal İlerleme İçin Yeni Umutlar, Yeni Ufuklar” konulu panelde konuşan ÖDP Milletvekili Ufuk Uras, CHP Genel Başk

TÜRK SOLUNUN GELECEĞİ DİKİLİ"DE TARTIŞILDI

ÖDP MİLLETVEKİLİ UFUK URAS:
HALK CHP-MHP KOALİSYONUNDAN ÜRKTÜ AKP"Yİ DESTEKLEDİ

Dikili Belediyesi tarafından düzenlenen Barış Demokrasi ve Emek Şenlikleri"nin son günü düzenlenen “Barış, Demokrasi ve Toplumsal İlerleme İçin Yeni Umutlar, Yeni Ufuklar” konulu panelde konuşan ÖDP Milletvekili Ufuk Uras, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal"ı eleştirdi. Uras, “301. maddenin yanında yer alanlarla solun geleceği inşa edilemez” dedi.



Barış Demokrasi ve Emek Şenlikleri"nin son günü düzenlenen panelde solun geleceği konuşuldu. CHP Eski Milletvekili Hakkı Ülkü"nün yönettiği panele Prof.Dr. Burhan Şenatalar, ÖDP Milletvekili Ufuk Uras, Eski TİP Milletvekili Tarık Ziya Ekinci ve Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu Genel Başkanı Turgut Öker katıldı. Panelde konuşan ÖDP Milletvekili Ufuk Uras, Deniz Baykal"ı ağır bir dille eleştirerek, “Seçimlerde İstanbul 1. bölgeden aday oldum. Karşımda Tayyip Erdoğan var. CHP karşımıza Süleyman Demirel"in damadı İlhan Kesici"yi çıkardı. İlhan Kesicilerle, MHP"nin artıklarıyla sol gelecek inşa edilemez” dedi. Uras, 22 Temmuz seçimlerinde AKP'nin yüzde 46 oy almasının tek sebebinin halkın CHP-MHP koalisyonundan ürkmesi ve bunu istememesi olduğunu belirterek, “bizim bugün yapmamız gereken bir tek şey var. Seçim sonuçları bize gösterdi ki savaş kışkırtıcılığı, Kuzey Irak"a derhal girelim politikası, militarist politikalar üzerinden sol gelecek inşa edilemiyor. Bugün AKP karşısında bir sol odak, sol irade, sol muhalefet inşa ederek demokrasi, barış, emek güçlerinin iktidarını adım adım örmemiz gerekiyor” diye konuştu. Uras, gelecek süreçte yapılması gerekenin solun vizyonunu çok net ve berrak bir şekilde, ortak akılla, çok bilenlerle değil, akıl verenlerle değil emek verenlerle bir irade oluşturmak ve solun geleceğini inşa etmek olduğunu vurguladı.



Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Burhan Şenatalar ise, CHP"nin halkın partisi olmaktan uzaklaşarak bir omzunu askere dayayan devlet partisi olduğunu belirterek, “Türk solunda ciddi bir şekilde yeni bir partileşmeye ihtiyaç var. Bunu gerçekleştirmek kolay değil. Bunu, şu ya da bu parti tek başına gerçekleştiremez. Bu yeni oluşumu emekten yana olanlar ortak akılla gerçekleştirebilirler” diye konuştu.
Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu Genel Başkanı Turgut Öker de, Alevi toplumunun bugüne kadar CHP"ye verdiği desteği karşılıksız aşk olarak niteleyerek, "Bu karşılıksız aşk artık sona ermelidir. Bizim artık Aleviler olarak CHP defterini dürmemiz lazım" dedi. Öker, Alevi örgütleri olarak 18 Ağustos"ta aldıkları kararla önümüzdeki süreçte yeni kitlesel bir sol hareket yaratılması için çalışacaklarını söyledi.
Toplumların şiddete maruz kaldığı bir ortamda barıştan söz edilemeyeceğini anlatan Eski TİP Milletvekili Tarık Ziya Ekici ise, Kürt sorununa değinerek, “Türkiye"de Kürt sorunu demokratikleşme ile çözülür. Tam bir demokratikleşme olmadan bu sorunu çözemezsiniz” diye konuştu.. Ekinci, sol bir hareketin her şeyden önce demokrasinin temel ilkelerinden birisi olan Kürt sorununu tarif etmek olduğunu dile getirerek, “Bana göre Türkiye"de demokrasinin öznesi Kürt sorunudur. Sol bir parti gerçek bir sol parti olacaksa mutlaka Türklerle Kürtlerin yapacakları ortak bir hareket olmalıdır. Bu hareket, kendisine sol diyen, devrimci diyen, ilerici diyen, devrimci diyen bütün unsurları kapsayan bir program hazırlamalıdır. Böyle bir programla yola çıkmadan ve kutsal devlete karşı mücadele etmeden sol ayaklarını yere basamaz” diye konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894