• BIST 10158.63
  • Altın 2462.447
  • Dolar 32.1551
  • Euro 34.9902
  • İzmir 15 °C

Hatay’da KOBİ Reformu Konuşuldu

Hatay’da KOBİ Reformu Konuşuldu
Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD), Hataylı ve bölge iş adamlarıyla iftarda buluştu

HATAY’DA KOBİ REFORMU KONUŞULDU

Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD), Hataylı ve bölge iş adamlarıyla iftarda buluştu. Bölgedeki iş adamlarının ve KOBİ’lerin yaşadığı sorunları, terör olaylarını, Suriyeli sığınmacılar ve komşu ülkelerdeki olayların ticarete olan etkilerinin değerlendirildiği toplantıda, TÜMSİAD Genel Sekreteri Osman Kurtkan Kapıcıoğlu bölgedeki KOBİ’ler için rekabet gücünü artıracak reformlar konusunda bilgi verdi.

İftar programlarına yaşanan terör olaylarına karşı halkın yanında olduğunu vurgulamak için ilk olarak Diyarbakır ile başlayan TÜMSİAD, 2. Bölge İftar Programı’nı Hatay’da düzenledi. TÜMSİAD Genel Sekreteri Osman Kurtkan Kapıcıoğlu ve Yönetim Kurulu Üyesi Halil Kaygısız’ın katıldığı iftarda AK Parti Hatay Milletvekilli Hacı Bayram Türkoğlu, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ve bölgedeki 10 farklı ilden iş adamları da yer aldı.

KÜRESEL PAZARDA REKABET İÇİN REFORMLARA İHTİYAÇ VAR

Türkiye ekonomisinin küresel alanda büyümesini iç ve dış çevrelerce durdurulmak istendiğini belirten TÜMSİAD Genel Sekreteri Osman Kurtkan Kapıcıoğlu, 2023 hedeflerine ulaşmak için bu engellerin birlik ve beraberlikle aşılacağını, ekonomideki ilerleyişin emin adımlarla devam edeceğini belirtti.  KOBİ’lerin Türk ekonomisinin lokomotifi olduğunu ifade eden Kapıcıoğlu, küresel pazarlar için işletmelere pazar yolunun açılması gerektiğini de sözlerine ekledi. Kapıcıoğlu açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Türkiye’yi dünyanın en büyük ekonomileri arasında taşımak için küresel pazarda da söz sahibi olmamız gerekiyor. Bu anlamda işletmelerin yüzde 90’ından fazlasının KOBİ’lerden oluştuğu Türkiye’de uluslararası pazarlarda rekabet gücünü destekleyecek reformların yapılması ve KOBİ’lerin küresel pazarlara açılması için teşvik sistemlerinin geliştirilmesi ekonomimizin geleceği için büyük önem taşıyor.”

Hatay’da son yıllarda yaşanan gelişmelerin ticarete etkisini de değerlendiren Kapıcıoğlu, önemli bir lojistik avantaja sahip olan Hatay’ın Avrupa ve Ortadoğu arasında bir köprü olduğunu belirtti. Kapıcıoğlu, son yıllarda komşu ülkelerde yaşanan olayların bölgeyi olumsuz etkilediğine değinerek TÜMSİAD ailesi olarak her zaman büyük bir gayret ve katkı içerisinde Hatay’ın potansiyelinin daha iyi değerlendirilmesi için çalıştıklarını söyledi.

İftara katılan AK Parti Hatay Milletvekilli Hacı Bayram Türkoğlu, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, TÜMSİAD ailesine davetlerinden ötürü teşekkürlerini iletti./ EGE BASIN GRUBU

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894