• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İzmir 18 °C

Kamuoyuna Ortak Duyuru Yaptılar

Kamuoyuna Ortak Duyuru Yaptılar
Salihli’deki Oda temsilcileri bir araya gelerek, kapanan iki özel okulun yerine ilçenin ihtiyacı olan Fen Lisesi ve Mesleki Teknik Eğitim Merkezi açılması konusunda milletvekillerinden ve kamuoyundan yardım ve destek talebinde bulundu.

SALİHLİ’DEKİ 15 ODA TEMSİLCİSİ KAMUOYUNA ORTAK DUYURU YAPTI

Salihli’deki Oda temsilcileri bir araya gelerek, kapanan iki özel okulun yerine ilçenin ihtiyacı olan Fen Lisesi ve Mesleki Teknik Eğitim Merkezi açılması konusunda milletvekillerinden ve kamuoyundan yardım ve destek talebinde bulundu.

Salihli Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu’nda yapılan ortak basın açıklamasına Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Yüksel, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Halil Aşık, Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necati Aktürk,  Ticaret Borsası Temsilcisi Mehmet Emin Deniz, Madeni Sanatkarlar Odası Başkanı Yüksel Hisar,  Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Murat Dağıstanlı, Marangozlar Odası Başkanı M. Kemal Alacalı, Bakkallar Odası Başkanı İsmail Ünlü, Kahveciler Odası Başkanı İbrahim Demirdoğan, İnşaat Sanatkarları Odası Başkanı Davut Dilek, Lokantacılar Odası Başkanı Fatih Azak, Manavlar Odası Başkanı Rıfat Yavaş, Terziler ve Tuhafiyeciler Odası Temsilcisi Cevat Demirel, Berberler Odası Temsilcisi Salim Yıldız, Kunduracılar Odası Temsilcisi Yılmaz Bilgiç katıldı.

“Salihli Kamuoyuna” başlığıyla okunan duyuru şöyle:

“15 Temmuz darbe girişiminden sonra FETÖ terör örgütü ile bağlantısı olduğu gerekçesiyle kapatılan ilçemizdeki Özel Zuhal ve Özel Önal okullarının ikisinin de İmam Hatip Lisesi olacağını öğrenmiş bulunmaktayız.  Ayrıca, hayırsever işadamımız Şahin Şen’in de Kız İmam Hatip Lisesi yapımı için Manisa Valiliği ile protokol imzaladığı bilinmektedir.

İlçemizde faaliyet gösteren tüm Odalarımız ve Sivil Toplum Kuruluşları olarak Salihli’de yıllardır açmayı düşündüğümüz, eksikliğini hissettiğimiz; Fen Lisesi ile Motor Teknolojileri Bölümü, Sıhhi Tesisatçılık ve Doğal Gaz bölümünün de içinde olacağı Mesleki Eğitim Merkezi açılması konusundaki çalışmalarımızın karşılığını bu güne kadar alamadık.

Bu nedenle geleceğimiz olan çocuklarımıza daha iyi bir eğitim sunmak ve meslek edinmelerini sağlayabilmek için kapatılan bu iki eğitim kurumumuzdan birinin Fen Lisesi, diğerinin Mesleki Teknik Eğitim Merkezi olarak yapılandırılmasını talep ediyoruz.

Bizler İmam Hatip okullarına karşı değiliz. Ama önerimiz doğrultusunda hareket edildiği takdirde açılan mesleki okulların iş dünyasının önünü açacağı ve ara eleman ihtiyacının giderilerek Salihlimiz, bölgemiz ve ülkemiz için daha yararlı sonuçlar ortaya çıkacağı kanısındayız.

Bu konuda Salihli halkının ve üyelerimizin talepleri doğrultusunda odalarımızla bir araya gelerek aramızda seçilen temsilci oda başkanlarımız ve üyelerimizle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nü, Salihli Belediye Başkanlığı’nı, CHP İlçe Başkanı ve Yönetimini, AKP İlçe Başkanı ve Yönetimini, Salihli Kaymakamımızı bilgilendirerek taleplerimizi ilettik. Görüştüğümüz yetkililer, bu taleplerimizin haklı olduğunu, bu konuda üzerlerine düşen görevleri severek yerine getireceklerini bildirerek, destek sözü verdiler.

Bizler Oda başkanları, üyelerimiz ve Salihli halkı olarak, devletimizden bu eğitim kurumlarının isteğimiz doğrultusunda açılmasını talep ediyoruz. Bu konuda siyasi partilerimizden ve Manisa milletvekillerimizden destek bekliyoruz.” 
/Ege Basın Grubu

Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894