• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İzmir 27 °C

Karaman, Belediye Kurumsallaşacak

Karaman, Belediye Kurumsallaşacak
ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ ŞENOL GÖK / Yerel seçimler sürecine Aliağa’da en hızlı giren Cumhuriyet Halk Partisi’nde belediye başkan aday adayları açıklamaları tüm hızıyla sürüyor.

ALİAĞA BELEDİYESİ KURUMSALLAŞACAK

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ ŞENOL GÖK / Yerel seçimler sürecine Aliağa’da en hızlı giren Cumhuriyet Halk Partisi’nde belediye başkan aday adayları açıklamaları tüm hızıyla sürüyor.


Tamer Karaman, Aliağa Belediyesi Kurumsallaşacak ile egeplay

İnşaat mühendisi Tamer Karaman Aliağa Belediye Başkanlığı için aday adaylığını ilçe parti binasında düzenlediği toplantıyla açıkladı. İlçe başkanı Özcan Durmaz ve çok sayıda partilinin katıldığı basın toplantısında Karaman “İlkeli, kararlı, kurumsal anlayış ile sürdürülebilir projeler üreterek, günümüz ve gelecek beklentilerine imkan sağlayacak vizyonu ortaya koymak adına adayım” dedi.

BELEDİYE KURUMSALLAŞACAK

Projelerin içinden gelen bir insan olduğunu söyleyen Tamer Karaman “Aliağa’yı bu anlamda yerelde iktidar yapacak hem siyasal birikime sahip olduğumu düşünüyorum, hem de projeler noktasında yerelde belediyelerde alt yapı, üst yapı ve bir çok noktada proje hizmetlerinin ön plana çıktığı bir kurum. Bunları çok iyi gerçekleştireceğimize inanıyorum. Belediyeyi kurumsal anlamda yönetecek takım ruhuna sahibim. Aynı zamanda çevreci sosyal donatı alanlarına önem veren bir partinin mensubuyum. Mümkün olduğu kadar Aliağa’da çevre anlamında ne yapılması gerekiyorsa bunları yapmanın da sözünü veriyorum” dedi.

ALİAĞA’NIN VİZYONUNU DAHA İLERİYE TAŞIYACAĞIZ

Çok önemli bir sorumluluğu üstlenmek için adım attığını belirten Karaman daha önce Aliağa’da belediye başkanlığı yapmış başkanların bıraktığı vizyonu daha ileri götüreceklerini ifade ederek “Biz onların Aliağa’ya bırakmış olduğu vizyonu genç bir arkadaşınız olarak daha ileriye taşımak adına ne gerekiyorsa yapacağımıza hiçbir şüpheniz olmasın birlik ve beraberlik içerisinde, partimizi her türlü süreçte güçlendirerek, ayrışmaya, ötekileştirmeye gerek duymadan tamamıyla yapıcı ve insanları kucaklayıcı bir anlayışa sahibi” dedi.

ALİAĞA’DA TEKRAR İKTİDAR OLACAĞIZ

Belediye ve meclis üyesi aday adayı olanlara başarılar dileyen Karaman CHP’nin hiçbir bölünmeye ayrışmaya mahal vermeyecek anlayışa sahip olduğunu belirterek şöyle konuştu “Bilgi, birikim, güç Aliağa’da vardır. Partimizi tekrar Aliağa’da iktidar yapacağımıza inanıyorum ve bunun için lütfen  elimizden ne geliyorsa hep birlikte yapalım” dedi.

ADAYI ÖN SEÇİM BELİRLEMELİ

Partinin aday belirleme yöntemi ile ilgili sorulan soruya Karaman halkın iradesiyle ve ön seçimle belediye başkan adayının belirlenmesi gerektiğini söyleyerek “Önümüzdeki dönemde partimizi iktidar yapacak arkadaşımız kimse bunu halkın iradesiyle belirlenmesini, gerekirse sandıkla bir ön seçimle bunların belirlenmesi gerektiği Aliağa’da görünüyor. Buna da gerek vardır diye düşünüyorum. Bizim bölünemeye değil birlikte olmaya ihtiyacımız var. Genel merkezin Türkiye’de Aliağa’nın gerçekten hem ekonomik, hem önemli bir yerinin farkında olacağını söylüyorum. Bunu da seçimle, kamuoyu yoklamasıyla yapabilir, genel merkezden çeşitli arkadaşlarımızı buraya yönlendirerek bunu yapabilir dedi.

BAŞVURU SÜRELERİ UZATILDI

Aday adayları için 31 Ağustos’un son gün olduğunu sürenin genel merkezce 2 Eylül’e uzatıldığının altını çizen CHP Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz “İlçe başkanı olarak partimize olan ilgiden son derece memnunum. Görüyorum ki siyaset içerisindeki yeni yüzleri daha yukarıya taşıyacak adımlar attırıyor. Ben cesaretlerinden dolayı genç arkadaşlarımızı kutluyorum siyasetimizin tamda buna ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Başvurularda genç ağırlığı fazla.  Hem gençlerin enerjisine hem geçmişin deneyimini taşıyan partililerimizin deneyimlerine ve tecrübelerine ihtiyacımız var. Her iki türden başvurularda bizim için son derece değerlidir” dedi.

SOSYAL DEMOKRAT İKTİDAR ALİAĞA’DA SÜRECEK

Aliağa’da sosyal demokrat iktidarın sürdürüleceğine inandığını söyleyen Durmaz bunun için gerekli donanımlara sahip oldukları belirterek “Ben inanıyorum ki Aliağa’da sosyal Demokrat iktidar yeniden sürdürülecektir. Bunu başaracak enerjimiz, parti örgütümüz, adaylarımız vardır. Belirlenecek belediye başkan adayımızla, hem de meclis üyesi adaylarımızla Aliağa’da ipi tekrar göğüsleyeceğiz. Bunda kimsenin kuşkusu olmasın. Türkiye’nin genelde ve yerelde Cumhuriyet Halk Partisine ihtiyacı vardır. CHP’nin özellikle Aliağa’da rantın çok yüksek olduğu kentte, kent rantını yeniden kamu hizmetine kullanma konusunda üreteceği sosyal demokrat politikalarla öne çıkacağını ve bugünkü anlayışı  sürdürmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu son derece önemlidir” dedi.

ÖN SEÇİM EN İYİ BELİRLEME YÖNTEMİDİR

Aday belirleme yöntemi ile ilgili açıklama yapan Durmaz “Bizler demokrasiye inanmış insanlarız. Demokrasinin gereği olarak kendi adıma da Yönetim kurulu ile yaptığımız görüşmeler de çıkan neticede de ön seçim istiyoruz. Bu konu tartışmasızdır. Ön seçim en iyi belirleme yöntemidir. Bütün tartışmaları ortadan kaldırır. Ancak genel merkezimizin iradesi bizim irademizdir. Dolayısıyla partimizin yapacağı her türlü aday belirleme yöntemi bizim kabulümüzdür. Biz görüşümüzü ön seçim olarak dillendirmeye ve iletmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0533 557 8894