• BIST 10090.34
  • Altın 2428.149
  • Dolar 32.3702
  • Euro 34.6846
  • İzmir 20 °C

Kaymakam Çözemedi Vali El Koydu

Kaymakam Çözemedi Vali El Koydu
İzmir Valisi Mustafa Toprak, bir dizi incelemelerde bulunmak ve bölgede faaliyet gösteren sanayi kuruluşlarının sorunlarını dinlemek üzere Aliağa’yı ziyaret etti.
ALİAĞA KAYMAKAMI ÇÖZEMEDİ,  İZMİR VALİSİ EL KOYDU 
 
İzmir Valisi Mustafa Toprak, bir dizi incelemelerde bulunmak ve bölgede faaliyet gösteren sanayi kuruluşlarının sorunlarını dinlemek üzere Aliağa’yı ziyaret etti. 
 
Vali Mustafa Toprak’a Aliağa ziyaretinde ilçe Kaymakamı Bayram Yılmaz ile birlikte Karayolları İkinci Bölge Müdürü Abdulkadir Uraloğlu da eşlik etti. 
 
Taşımacıların, üreticilerin ve köylülerin ciddi sıkıntılar yaşadığı liman bölgesi yolunu gezen Vali Toprak, yoğun trafik nedeniyle artık ihtiyaca cevap veremeyen yolun altyapısının geliştirilmesi konusunda yapılan işler ve ileriye yönelik hedeflerle ilgili incelemelerde bulundu.
 
Endüstri bölgesi haline gelen Aliağa’nın ihracat ve ithalatın gerçekleşmesinde köprü vazifesi gören önemli limanlara ve yine gemi söküm tesisleri ve haddehanelerin yanı sıra Petkim Rafinerisi ve Tüpraş gibi mega sanayi kuruluşlarına sahip olduğunu hatırlatan Vali Toprak, Aliağa körfezindeki bu üretim alanlarının Türkiye ve İzmir için çok ciddi bir öneme sahip olduğunu söyledi. 
 
Liman yolu sorununun bölgede  geçmişten süre gelen ve hala devam eden bir sorun olduğunu belirten Vali Toprak, “Sorunun çözümü noktasında burada daha önce geniş katılımlı toplantılar yaptık.Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Eski Bakanımız Sayın Binali Yıldırım Bey’de burasıyla yakından ilgilendi. Bilindiği üzere bu yol sahipsiz idi. Burası talimatla Karayolları Ağına alındı ondan sonra sahibi belli oldu.  İmar planı çalışmaları hepsi bir arada yoluna girdi. İnşallah daha iyi bir noktaya gelecek, ancak işimiz çok kolay değil” dedi. 
 
Söz konusu yolun daha önce tescilli olmayan bir yol hükmünde olduğunu, ancak yapılan girişimler sonrasında Karayolları Genel Müdürlüğü’nün sorumluluk ağına alındığını, böylelikle burada kısa ve uzun dönemde neler yapılabileceğinin gündeme alındığını hatırlatan Vali Toprak, şöyle konuştu: “Kısa dönemde o zaman geçici tedbir noktasında bir takım sathi kaplaması sıkıntılı olan yerlerin onarımı yapıldı. Ancak bu yolla ilgili bir çalışma yapabilmeniz için köklü bir çalışma mülkiyet sorunlarının arındırılması ve burada yol olarak bir alanın imar planında ortaya çıkması gerekiyor. Baktığımızda burada bir antik şehir ve tescilli bir alanında olduğu ortaya çıktı. Bu nedenle de İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Aliağa Belediyesiyle birlikte ve karayollarımızın da isteğine uygun olarak hem koruma amaçlı imar planı hem de normal şehrin imar planı yapılacak ve tescilli alan koruma amaçlı plan çerçevesinde değerlendirilecek”  
 
Bölgede imar plan çalışmasının yapıldığını ve planın koruma kurulunun onayına sunulduğunu açıklayan Vali Toprak, sözlerine şöyle devam etti:  “Kuruldan herhangi bir eksiklik çıkmazsa imar planı da askıya çıkıp kesinleşmiş olacak. Dolayısıyla burada karayolları sorumluluk alanına giren 30 metre genişliğinde ve karayolları tarafından duble yol yapılacak şekilde geliştirilecek. Tabii ki tüm bunlar bitmeden de kalıcı bir çözüme ve işe başlamak mümkün değil. Ama o süre içerisinde şüphesiz ki bu sorunu gidermemiz gerekiyor” 
 
Aliağa limanlar bölgesinden ulaşılan Yeni Foça’ya da yeni bir yol inşası yapıldığını sözlerine ekleyen Vali Toprak, Bu yol inşası, burada limanlarla bağlantılı ve köylerle bağlantılı olacak. Bu bölgede ki yol, Yeni Foça civarında ki köylere ve mahallelere gidecek trafiği ikiye ayırıyor. Burası tamamen buralara hizmet edecek. Burada üretim yapan arkadaşlarımızın, taşımacılık yapan arkadaşlarımızın ya da yol üzerinde ki köylü arkadaşlarımızın kullanımına ayrılmış olacak.Bir taraftan da Yeni Foça’ya giden yolu buradaki giriş kısmından ayırarak bir başka güzergâhla Yeni Foça’ya 14 km ile götürmüş oluyoruz. O yol buradan farklı 14 km ve yol ayrımından Yeni Foça’ya kadar bitümlü sıcak karışım (BSK) ve bölünmüş yol niteliğinde, standardı yüksek bir yol oluyor. 2016 yılının sonuna kadar o yolu da bitirmeyi planlıyoruz. Burada ki çalışmamızda bugün itibariyle başladı ve yarından itibaren daha fazla arkadaşla birlikte devam edecek. Mümkün olursa 1-1,5 aylık süre içerisinde bitmiş olacak. Bu sıkıntıyı hemen atlatalım ve gecikmeleriyle birlikte en geç 2 ay içerisinde 3 km‘lik, 1,5 km’si detaylı ağır bakım ve yeni yol yapımı olmak üzere bir sonraki buluşmada bitmiş olacak” diye konuştu
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894