• BIST 10643.58
  • Altın 2504.005
  • Dolar 32.1989
  • Euro 34.8984
  • İzmir 29 °C

Küresel Isınmaya Dur

Küresel Isınmaya Dur
DİKİLİ’DE “KÜRESEL ISINMAYA DUR” DENDİ. Dikili Belediyesi 07.07.2007 tarihinde dünyadaki konserlerle eş zamanlı olarak başlattığı “Küresel Isınmaya Dur De!” konserleriyle Dikili’lerin de ilgisini bu konuya çekmeyi ba

DİKİLİ"DE “KÜRESEL ISINMAYA DUR” DENDİ.

Dikili Belediyesi 07.07.2007 tarihinde dünyadaki konserlerle eş zamanlı olarak başlattığı “Küresel Isınmaya Dur De!” konserleriyle Dikili"lerin de ilgisini bu konuya çekmeyi başardı. Konserlerde gösterilen slâyt gösterileri ilgi ile izlenirken, giderek gündemimize yerleşen su tasarrufuyla ilgili neler yapabileceğimize ilişkin bilgiler verildi.
Konserlerde “Dünya hepimizin ortak evi, sahip çıkalım… Tüketerek değil üreterek yaşayalım” teması işlendi. 7 Temmuz 2007"den 14 Ağustos 2007"ye kadar Atatürk Meydan"ında akşamları saat 21.00"de bir araya gelen Dikilililer, gençlerin şarkılarıyla, sanatçıların sazlarıyla sözleriyle birlikte buluştular.

Konserler sırasında gösterilen Dikili Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünün hazırladığı “Küresel ısınma ve Çevre” konulu slâyt gösterileri ilgi ile izlendi.
Dikili belediye Başkanı Osman Özgüven “Küresel ısınmaya Dur De!” konserleri öncesi yaptığı konuşmasında; “Küresel Isınmanın yol açacağı felaketler bugünden görünüyor. İnsanlık önlem almaya çalışıyor. Bu konuda duyarsız kalamazdık. Etkinliklerimizde yer alan tüm gruplara teşekkür ediyorum. Gençlerimizin gösterdikleri duyarlılık karşısında onur duyuyorum.” Dedi.
Grup Tarz ile başlayan konserlere, Grup Kardia, Grup Ateşbaz, Grup Dalga boyu, Grup Lion, Grup Cihangir, Grup Azuka, Grup Orpheus, türkü gecesinde Önder Zülfikar, Taci & Muhsin ikilisi coşkulu şarkıları ve renkli sahne performansları ile etkinliklere renk kattılar. Etkinliklere sponsor olarak, Eftelya Kafe, Yalı Pansiyon, Lion Kafe, Alder Kafe, Kuaför Filiz, Kafe Tarz, Yakamoz Fasl-ı Şahane, Aterna Otel katkı koydular. Ayrıca Konserler sırasında Cengiz Yay, Behzat Kocavardar, Göksel Kanat ve halk şairi-yazar Şerif Alioğlu şiirleriyle duygulu anlar yaşattılar.
14 Ağustos 2007 Salı akşamı saat 21.30"da yapılan “Küresel Isınmaya Dur De!” Konserlerine birde konferans eklendi. Marmara Üniversitesi Enerji Anabilim dalı ve Eurosolar Avrupa II. Başkanı Doç.Dr. Tanay Sıdkı Uyar"ın katıldığı konferans yine Dikililerin büyük ilgisi ile izlendi.

Konferans sırasında Doç.Dr. Tanay Sıdkı Uyar Dikili"lere “Bu gibi sosyal konularda sizinle bir araya gelmemiz çok önemli ve bu gibi konulara önem veren bir Belediye Başkanınız olduğu için çok şanslısınız. Kendi adıma Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven"i bu duyarlılığı için kutluyorum” dedi.
Konferans sonunda soru cevap kısmına geçildi ve Dikilililer, Doç.Dr. Tanay Sıdkı Uyar"a sorular sordular. Konferans geç vakitlere kadar ilgiyle izlendi ve Dikili Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünün, Belediye Başkanı Osman Özgüven adına Doç.Dr. Tanay Sıdkı Uyar"a verdiği Olof Palme Barış anıtı ile sona erdi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894