• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İzmir 16 °C

Memleket Partisi Aliağa'da İftar Yemeği Düzenledi

Memleket Partisi Aliağa'da İftar Yemeği Düzenledi
Memleket Partisi Aliağa İlçe Başkanlığı, Aliağa'da bir iftar yemeği düzenledi. Yemeğe, Memleket Partisi İzmir İl Başkanı ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cüneyt Oğuz, muhtarlar, parti yönetimi ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yemekten sonra yapılan konuşmalarda Memleket Partisi Aliağa Belediye Başkan Adayı Tolga Korkut, "Aliağa ilçe teşkilatımızın düzenlemiş olduğu bu iftar programında sizlerle bir araya gelmekten mutluluk duyuyorum. Bildiğiniz üzere manevi hazzın ve lezzetin zirve yaptığı kutlu bir dönemin içinden geçiyoruz. İnsanlar arasında dayanışma ruhunun, yardımlaşmanın ve gönül birliğinin perçinlenmesine vesile olan Ramazan ayı, sahip olduğumuz nimetlere şükretmemizi ve bu nimetlere sahip olamayan ihtiyaç sahiplerini kendimizden önce düşünmemiz gerektiğini bizlere hatırlatır. Bu vesile ile daha nice Ramazanlarda ve bu sofralarda sizlerle birlikte olmayı yüce Rabbim bizlere nasip etsin" dedi.

TARIM VE ZİRAAT BİZİM İÇİN ÇOK KIYMETLİ

Memleket Partisi İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cüneyt Oğuz ise konuşmasında tarımın önemini vurguladı. Oğuz, "Tarım ve ziraat bizim için çok kıymetli. Aliağa son dönemde sanayi şehri oldu. Bunun getirmiş olduğu bir ekonomik zenginlik var ama bizim yine de temel ihtiyaçlarımızı karşılayabilecek olduğumuz bu tarım sektörünün önemsememiz gerektiğine vurgu yapmak istiyorum. Özellikle ben projelerimde bunun üzerinde durdum. Tarıma elverişli arazilerin konut olarak imara açılmasının engellenmesi gerektiğini düşünüyorum. Yapmış olduğumuz bir çalışmada dünyada önümüzdeki 10 yılı bekleyen 4 tane çok önemli kriz var. Bu krizlerden bir tanesi su krizi, diğeri enerji krizi, ilaç ve en önemlisi de sağlıklı gıdaya erişim krizi. Yani 10 sene içerisinde dünyada hakikaten sağlıklı gıdaya erişim konusunda bütün dünya sıkın yaşayacak. Şimdi biz İzmir olarak bunları bütünleştirip önümüzdeki 10 yılda stratejik bir avantaj sağlayarak yola çıkabiliriz. Onun için tarımı önemseyip tarımı, çiftçimizi desteklememiz lazım. Tohumdan, fideye, gübreden, mazot ve su yardımlarına kadar. Ziraati desteklememizin önümüzdeki dönemde İzmir açısından Türkiye açısından stratejik olarak dünyada bize avantaj sağlayacağını düşünüyorum. Değerli arkadaşlarım yine su konusunda yağmur toplama kanallarının hızla yapılması gerektiğini ve yeraltı sularının korunması gerektiğini, şebekede kullanmış olduğumuz şehir suyundaki kaçakların düşürülmesi gerektiğini aşağı yukarı %33 kaçaklar var şu anda temiz su kullanılıyor. Bu rakamı %28'lere çekebilirsek İzmir genelinde bunun da hep şikayet ettiğimiz İzmir'de Türkiye'nin en pahalı suyu kullanılıyor şikayetin önüne geçebiliriz" diye konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894