• BIST 10208.65
  • Altın 2395.066
  • Dolar 32.3403
  • Euro 34.7603
  • İzmir 16 °C

Mühendisliğin Japonya Çıkartması

Mühendisliğin Japonya Çıkartması
Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Türksever ve Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Nalan Kabay, Japonya’daki bazı üniversitelere resmi ziyarette bulundu.

Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Türksever ve Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Nalan Kabay, Japonya’daki bazı üniversitelere resmi ziyarette bulundu.

Japonya’nın eski başkenti olan Nara şehrinde kurulmuş Nara Bilim ve Teknoloji Enstitüsü (NAIST)’de, Ege Üniversitesi’nden gelen resmi konuklar kampus girişinde göndere Türk Bayrağı çekilerek karşılandı. NAIST’in Rektör Yardımcısı ile NAIST Malzeme Bilimleri Enstitüsü Dekanı’nın katıldığı toplantıda, NAIST’in Malzeme Bilimleri Bölümü ile Mühendislik Fakültesi arasında 2004 yılında imzalanan akademik işbirliği ve öğrenci değişimi protokollerinin, iki üniversite rektörleri arasında imzalanacak işbirliği protokolüne dönüştürülmesi konusunda görüş birliğine varıldı. NAIST’in Malzeme Bilimleri, Biyolojik Bilimler ve Bilgi Teknolojileri Bölümleri’nde bulunan araştırma laboratuarlarını ziyaret eden Prof. Dr. Türksever ve Prof. Dr. Kabay, NAIST’de gerçekleştirilen araştırma projeleri konusunda bilgi edindi.

EGE’Lİ ÖĞRENCİLER KARŞILANDI

Ziyaretlerinin ikinci durağı olan Kumamoto şehrine geçen Prof. Dr. Türksever ve Prof. Dr. Kabay’ı Kumamoto Üniversitesi’nde lisansüstü eğitim gören Egeli Türk öğrenciler karşıladı. Burada iki üniversite arasındaki ilişkilerin daha da geliştirilmesine yönelik olarak lisans ve lisansüstü düzeyinde öğrenci değişim programının 2006 yılından itibaren başlatılması konusunda görüş birliğine varıldı. Prof. Dr. Türksever ve Prof. Dr. Kabay Japonya’da ziyaret ettikleri üniversitelerde Ege Üniversitesi’ni ve Mühendislik Fakültesi’ni tanıtıcı konferanslar verdi. Japonya’nın farklı üniversitelerinde doktora sonrası araştırma ve lisansüstü eğitim gören Egeli Türk öğrencilerle görüşülerek, öğrencilerimizin buradaki çalışmaları hakkında bilgi edinildi. Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Türksever, Japonya’da eğitim gören Türk öğrencilerin başarılarından çok etkilendiklerini belirterek, bu üniversitelerde eğitimlerini sürdüren öğrencilerimizin öğrenimlerini tamamladıktan sonra yetişmiş öğretim elemanı olarak üniversitemize tekrar kazandırılması gerektiğini vurguladı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894