• BIST 10254.02
  • Altın 2392.404
  • Dolar 32.3509
  • Euro 34.7737
  • İzmir 24 °C

Muhtarlara Mevzuat Seminerleri

Muhtarlara Mevzuat Seminerleri
Ege Üniversitesi Rektörlüğü Strateji ve Planlama Koordinatörlüğü tarafından Halkın Üniversitesi Çalışması kapsamında “Bornova’nın Kent Yaşamının İyileştirilmesi Çalışma Grubu”nun yürüttüğü “Muhtarlık Hizmetlerinin İyileştirilmesi&#

Ege Üniversitesi Rektörlüğü Strateji ve Planlama Koordinatörlüğü tarafından Halkın Üniversitesi Çalışması kapsamında “Bornova’nın Kent Yaşamının İyileştirilmesi Çalışma Grubu”nun yürüttüğü “Muhtarlık Hizmetlerinin İyileştirilmesi” projesi devam ediyor.

Söz konusu çalışma kapsamında gerçekleştirilen “Kamu Yönetimi ve Mevzuat” konulu ilk seminere Ege Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tanju Tosun konuşmacı olarak katıldı. Bornova muhtarlarına 2000 yılında İstanbul’da düzenlenen “Habitat 2 Kent Zirvesi”nde mahalleler ve muhtarlıklar ile ilgili olarak alınan kararlardan bahseden Doç. Dr. Tosun, konuşmasında; dayanışmacı komşuluk ilişkileri, çeşitlilik içinde birlik, engellilerin mahalle halkı ile bütünleşmesi, yeterli kültür ve eğitim merkezleri, güvenli bir mahalle, yaşama ve sağlık hakkının korunması konularından bahsetti.

Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gülgün Tosun’un katılımıyla düzenlenen “Yerel Yönetimler ve STK”lar konulu ikinci seminerde ise, Doç. Dr. Tosun,. Bornova muhtarlarına mahallelerinde bulunan sivil toplum kuruluşları ile işbirliği yapmaları ve güç birliği oluşturmaları çağrısında bulundu. Bornova’da bir Kent Konseyi’nin oluşturulmasının önemine değinen Doç. Dr. Tosun, “Mahalle meclislerinin oluşturulması ve en az ayda bir kez toplantılar düzenlenerek yapılan işlerle ilgili olarak mahalle halkının doğrudan bilgilendirilmesi gerekmektedir” dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894