• BIST 10336.5
  • Altın 2400.893
  • Dolar 32.2647
  • Euro 34.6857
  • İzmir 16 °C

Aşıklar Şöleni Coşkusu

Aşıklar Şöleni Coşkusu
Sazı ve sözü ile Türk aşıklık geleneğini yaşatan Halk ozanları, İzmir’in Aliağa İlçesinde düzenlenen 4. Halk Ozanları Şöleninde hünerlerini sergiledi. Aliağa TÜPRAŞ Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe Türkiye’nin değişik yörelerinden gelen 8 aşık

ALİAĞA'DA DÜZENLENEN GELENEKSEL HALK OZANLARI ŞÖLENİ BÜYÜK İLGİ ÇEKTİ

 

BİRİNCİ BÖLÜM

 

AŞIKLIK GELENEĞİ ALİAĞA"DA YAŞATILIYOR

Sazı ve sözü ile Türk aşıklık geleneğini yaşatan Halk ozanları, İzmir"in Aliağa İlçesinde düzenlenen 4. Halk Ozanları Şöleninde hünerlerini sergiledi. Aliağa TÜPRAŞ Halk Eğitim Merkezi"nde düzenlenen etkinliğe Türkiye"nin değişik yörelerinden gelen 8 aşık katıldı. Aliağa Belediyesi"nin Mart ayı Kültür-Sanat etkinlikleri kapsamında sahne alan Aşıklar,  salonu dolduran 500 Aliağalı tarafından  ilgi ile izlendi.

 

 

İKİNCİ BÖLÜM

 

 

ÜÇÜNCÜ BÖLÜM

 

AŞIKLARIN ATIŞMASI GÜLDÜRDÜ

Aliağa Belediyesi 4. Halk Ozanları Şölenine Gümüşhane yöresinden Aşık Kul Nuri ve Aşık Yaşar Demiroğlu, Kars yöresinden Aşık Murat Uzunoğlu, Aşık Şeref Taşlıova, Aşık Emrah Nar, Erzurum yöresinden Aşık Çerkezoğlu, Aşık Nuri Çırağı ve Sivas yöresinden Aşık Kaptani katıldı. Halk ozanlarının aşıklık geleneğinin simgesi atışma ve solo performansları büyük beğeni topladı. Aşık Kul Nuri ile Aşık Yaşar Demiroğlu"nun dakikalar süren atışmasını izleyenler kahkahalar içinde izledi. 

 

DÖRDÜNCÜ BÖLÜM

 

 

BEŞİNCİ BÖLÜM

 

 

KÜLTÜRÜMÜZÜN PARÇASI

Anadolu topraklarında yetişen Karacaoğlan, Köroğlu, Dadaloğlu, Pir sultan Abdal, Aşık Veysel, Murat Çobanoğlu, Aşık Mahzuni Şerif gibi Halk ozanlarının saygı ve rahmetle anıldığı gecede, yurt ve vatan sevgisi, milli ve manevi değerlerimizi ön plana çıkaran söz ve değişleri doğaçlama söyleyen Halk ozanları, aşıklık geleneğinin en güzel örneklerini sergiledi.  İlçe Protokolünün de büyük ilgi gösterdiği gecede Aşıkların Leb (Dudak) Değmez gösterisi nefesleri kesti.

Gece sonunda aşıklara plaket ve çiçek vererek teşekkür eden Aliağa Belediye Başkanı Tansu Kaya, Türk kültürünün bir parçası olan Aşıklık geleneğini yaşatmak adına düzenledikleri Halk ozanları şöleninin bundan sonra de devam edeceğini söyledi. 

 

Haber : Şenol GÖK  Görüntüler : Serkan ŞEN

 

FOTO GALERİ

 

Orjinal Boyut İçin Fotoğrafa TIKLAYINIZ 
 
 
 
 
 
 
 
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894