• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İzmir 23 °C

Olten Filarmoni Orkestrası, İzmir’de Unutulmaz Bir Gece Yaşattı

Olten Filarmoni Orkestrası, İzmir’de Unutulmaz Bir Gece Yaşattı
Müziğin evrensel dili ve aydınlık yüzü ile tanıştırabilecek sanatçı gençlere istihdam sağlayıp onlara kendilerini ifade edebilecek bir platform oluşturan Olten Filarmoni Orkestrası, İzmirli müzikseverlerlere unutulmaz bir deneyim sunarak Ahmed Adnan Saygu

Müziğin evrensel dili ve aydınlık yüzü ile tanıştırabilecek sanatçı gençlere istihdam sağlayıp onlara kendilerini ifade edebilecek bir platform oluşturan Olten Filarmoni Orkestrası, İzmirli müzikseverlerlere unutulmaz bir deneyim sunarak Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde muhteşem bir performans sergiledi.

Olten Filarmoni Orkestrası, 21 Şubat Çarşamba akşamı Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde etkileyici bir performans sergileyerek müzikseverleri adeta büyüledi. 

İzmirli iş insanları Ceyhan ve Fatma Olten çiftinin 10 yıl önce ülkemizdeki konservatuar mezunu kadro bulamamış sanatçılar için kurmuş olduğu Olten Filarmoni Orkestrası, büyük bir başarı hikayesiyle dolu 10 yılını tamamladı. Elektrik mühendisi Ceyhan Olten ve Endüstri mühendisi Fatma Olten'in önderliğindeki orkestra, yurt içi ve yurt dışında pek çok konserle adından söz ettiriyor. 

İzmirli Müzikseverlerin Unutulmaz Gecesi

Dünya çapında ünlü soprano Aphrodite Patoulidou ve usta şef Ibrahim Yazıcı yönetimindeki orkestra, geceye damgasını vuran isimler oldu. Vincenzo Bellini'nin eşsiz eserleriyle başlayan program, dinleyicilere Sinfonia di “Norma”, I Capuleti e i Montecchi'den "Eccomi in lieta vesta - Oh! Quante volte", "Casta Diva" ve "Ah! bello, a me ritorna" gibi unutulmaz parçaları sunarak müzikseverleri büyüledi. Ayrıca, Gioacchino Rossini'nin "Una Voce Poco Fa" ve Pyotr Ilyiç Çaykovski'nin "Romeo and Juliet - Fantasy Overture" eserleri de geceye ayrı bir renk kattı.

Soprano Aphrodite Patoulidou'nun nefes kesen performansı, etkileyici duruşu ve muhteşem sesiyle izleyicilere unutulmaz bir deneyim yaşatan Patoulidou, geceye damgasını vuran isimlerden biri oldu. Aynı zamanda, şef Ibrahim Yazıcı'nın ustalıklı yönetimiyle Olten Filarmoni Orkestrası, her bir nota ile dinleyicileri kendine hayran bıraktı.

Konser sonrası sanatçıların performansları, izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı ve uzun süre unutulmayacak bir gece yaşandı. Yoğun alkış üzerine sahneye tekrar gelen Yunan solist Türkçe ve Rumca karışık harika bir Ege Türküsü seslendirdi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894