• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İzmir 25 °C

Optic World İzmir Fuarı’na ilk iki gün büyük ilgi

Optic World İzmir Fuarı’na ilk iki gün büyük ilgi
Türk Optisyen-Gözlükçüler Birliği Genel Başkanı Ergün Karaçanak, fuarcılıkla ilgili çok büyük tecrübesi olan İzmir’de böyle bir fuarın yapılmasının çok önemli olduğunu belirterek, sektöre yapılacak her katkının ülke ekonomisine de yapılan büyük bir katkı

Türk Optisyen-Gözlükçüler Birliği Genel Başkanı Ergün Karaçanak, fuarcılıkla ilgili çok büyük tecrübesi olan İzmir’de böyle bir fuarın yapılmasının çok önemli olduğunu belirterek, sektöre yapılacak her katkının ülke ekonomisine de yapılan büyük bir katkı olduğunu vurguladı. Karaçanak, “Türk Optisyen-Gözlükçüler Birliği Yasası 2019 yılında hayata geçmesine rağmen Türkiye'de meslek kanunu olan sayılı mesleklerden biriyiz. Mensubu olduğunuz ya da olacağınız bu meslek için 1940 yılında 3958 Sayılı Gözlükçülük Hakkında Kanun konulmuş. Düşünün ki gözlüğün ve gözlükçülüğün o yıllarda bile ne kadar önemli olduğunu görüyoruz. Bizim yaptığımız iş ticaret gibi görünse de ana hedefimiz sağlığa hizmet vermektir” dedi. 

Çok uluslu firmalarla rekabet etmek zorundasınız

Gözkoop Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Nuri Gizer, “Bu meslekte rekabet önemlidir. Ancak buradaki rekabeti olumsuz anlamda kullanmadım. Rekabet, alışık olduğunuz bir şeyde yetkinliğe çalışmanızdır. Bugünün dünyasında artık çok uluslu firmalarla rekabet etmek zorundasınız. Türkiye pazarı bu meslekte uluslararası sermayenin ilgi alanına açılmıştır. Gitmek istediğiniz bir hedefiniz varsa, bu işi seviyor, yapmak istiyorsanız sayısız yol var. Bir yerde yanlış yoldan gidiyor olmanız hedeften vazgeçmenizi gerektirmez. Muhakkak yeni bir rota ile yeni bir hedefe yönelmeniz gereklidir” diye konuştu. 

Siz gençler bizlerden çok daha önde ve şanslısınız

Optik Sektörü Eğitim Danışmanı Volkan Erkul, etkinliğe katılan gençlere seslenerek, “Sektördeki en büyük açık bana göre gelişmiş insan kaynağı. Bu noktada sizlerin kendinizi geliştirmeniz çok önemli. Bu gelişimle ilgili yapabileceğiniz ilk şey ise kendi teşhisinizi koymak, hangi yönlerinizle daha iyisiniz, hangi taraflarınızda eksikleriniz var, kendi röntgeninizi çekmeniz gerekli. Sektör hızla ve sürekli gelişiyor, çeşitleniyor. Sektörde bugün çok fazla ürün gamına sahibiz. Doğru cam, doğru gözlük çok önemli. Ürün ve marka çeşitliği, teknolojik gelişmeleri ve ar-ge konusunda inanılmaz önde olan sektörüz biz. Bize gözlük almaya gelen insanlara ekstra faydalar sunabilecek ürün bilgisi ve çeşitliliği anlamında donanımımız var. Bence sizlerin bizden sonra geliştireceğiniz şey, insanların gözlük kullanma ile ilgili bilinçlendirilmesi. Sizlerden gözlük almaya gelen her insanın doğru gözlük ve camın, ona sağlayacağı ekstra faydalarla gözlüğe olan bakış açısını değiştirmeniz lazım sevgili gençler. Yaptığınız işin kıymetinin farkına varın. Sizin bu sektöre katabileceğiniz en büyük farkın ürün ve marka çeşitliliğini doğru kullanıp artırmak konusunda çaba sarf etmeniz olacaktır” dedi.  

Bursa Optisyen-Gözlükçüler Odası Genç Optisyenler Komisyonu Başkanı Furkan Özaltolmaz da fuarın gerçekleşmesini sağlayanlara teşekkür ederek bu alanda eğitim alan öğrenciler için de büyük fırsatlar sunduğunu dile getirdi. 

Oyunlarla farkındalık yaratılması amaçlanıyor

Fuar kapsamında gerçekleştirilen farkındalık oluşturan oyunlar ve sergi de ziyaretçilerden büyük ilgi gördü. Optidart oyunuyla ziyaretçiler, görüntüyü saptırma özelliği olan prizma merceklerle hazırlanmış gözlüğü kullanarak gözlük montajında ortaya çıkabilecek prizmatik etki hakkında bilgi sahibi olurken Renkli Sayılar oyunuyla farklı renk düzenine göre hazırlanmış test ile hem renk körlüğü hakkında bilgi sahibi olurken hem de kırmızı ve yeşilin nasıl ayırt edilebildiğini öğrenme fırsatı buldu. Kör Nokta oyunuyla ise merkezi görmeyi zorlaştırarak kişilerin yaşam konforunu olumsuz etkileyen Sarı Nokta hastalığı hakkında bilgi sahibi olup hastalarla empati yapılabilmesi amaçlandı. Özel olarak hazırlanan Karanlık Oda düzeneğiyle de görmenin, ışığın ve kontrastın önemi vurgulandı. Fuar kapsamında, ayrıca, Acıbadem Üniversitesi Uzman Öğretici Turgut Çakar küratörlüğünde “Amacına Göre Gözlük Sergisi” de düzenleniyor. 

Fuar; T.C. Ticaret Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), T.C. Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), İzmir Ticaret Odası (İZTO), Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO), Ege İhracatçı Birlikleri (EİB), İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği (İEOSB), Türk Optisyen-Gözlükçüler Birliği (TOGB), 3. Bölge İzmir Optisyen-Gözlükçüler Odası (İOGO) tarafından destekleniyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894