• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İzmir 22 °C

Özlem Şan Oğuzhan,Dert Dinledi

Özlem Şan Oğuzhan,Dert Dinledi
ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ Cumhuriyet Halk Partisi Aliağa Belediye Başkan Aday Adayı Avukat Özlem Şan Oğuzhan, Şakran ve Aliağa pazarında çevre köylerden gelen üreticilerin, pazar esnafının ve alışverişe gelen vatandaşların dertlerini dinleyip projelerini an

CHP ALİAĞA ADAY ADAYI ÖZLEM ŞAN OĞUZHAN, ÜRETİCİ KÖYLÜNÜN, PAZAR ESNAFININ VE TÜKETİCİLERİN DERTLERİNİ DİNLEDİ.

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ Cumhuriyet Halk Partisi Aliağa Belediye Başkan Aday Adayı Avukat Özlem Şan Oğuzhan, Şakran ve Aliağa pazarında çevre köylerden gelen üreticilerin, pazar esnafının ve alışverişe gelen vatandaşların dertlerini dinleyip projelerini anlattı.

ozlem-san-oguzhan-sakranpazar-ziyaret-(3)-b.jpg

Önce Şakran Pazarı’nı ziyaret eden CHP Aliağa Aday Adayı Özlem Şan Oğuzhan yaklaşık 6 ay sonra yapılacak olan yerel seçimlerin ardından Bütünşehir Yasası gereği Şakran Belediyesi’nin kapatılacağını hatırlatarak; ”Hükümet hiç kimseye sormadan bir gecede çıkardığı yasa ile birçok belediyeyi yok etti. Binlerce köyü de mahalleye çevirdi. Oysa biz parti olarak kapatılan tüm beldelerde gerçekleştirdiğimiz referandumlarla orada yaşayan belde sakinlerine belediyelerinin kapatılıp kapatılmaması konusunu sorduk. Tüm beldelerimizde olduğu gibi Şakran halkının da çok büyük bir kısmı belediyenin kapatılmaması yönünde oy kullandı.  AKP ise bunun tam aksini yaparak, Şakran halkına sormadan Şakran Belediyesi’ni kapattı. Böylelikle halkın görüşü yok sayılmış oldu. Ayrıca biz parti olarak her zaman yerinden yönetim ilkesini savunduk. Ancak şimdi bu durum da ortadan kalkıyor. Bu durum, birçok sorunla karşı karşıya kalmamıza neden olacak. Şakranlı vatandaşların beldelerinin kapatılmasının hesabını sandıkta soracaklarına inanıyorum.” dedi. Oğuzhan tüm bu olumsuzluklara karşın hem İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin hem de Aliağa Belediyesi’nin Şakran Belediyesi’ni aratmayacak şekilde hizmetlerini sürdüreceğini söyledi.  

Özellikle küçük üretici konumunda bulunan ve çevre köylerden gelen pazar esnafının sorunlarını da dinleyen ve önerilerini alan CHP Aliağa Aday Adayı Özlem Şan Oğuzhan köylerin de mahalleye dönüştürülmesinin çok çeşitli sakıncalar içerdiğini, her şeye karşın köylünün yeni düzenden zarar görmemesi için tüm önerileri dikkate alarak muhtarların da görüşleri doğrultusunda kırsala yönelik projelerini şekilleneceğini belirterek; “Ağır sanayi bölgesinde bulunan köylerimizin dışında yer alan köylerde tarım ve hayvancılık halen yapılıyor. Ancak her geçen gün azalıyor. Dünyada tarımda kendi kendine yetebilen bir ülke iken dışa bağlı yanlış politikalar nedeniyle samanı, buğdayı dahi ithal eder hale geldik. Bizler yönetime geldiğimizde hem köylerde tarım ve hayvancılığı ölmemesi hem de Aliağa halkının bu sağlıklı ürünleri güvenle tüketebilmesi için model oluşturacağız.   Kırsalda organik tarım ve hayvancılık faaliyetlerinin özendirilmesi ve çiftçilerimizin desteklenmesi amacıyla, kooperatifleşme dahil çeşitli çalışmalar yapılarak Aliağa ilçemiz sınırları içinde yaşayan hem üretici hem de tüketiciyi buluşturup memnun edecek zinciri oluşturmak istiyoruz. Çarşamba pazarı ve cumartesi pazarı haricinde sadece köylerde küçük üretici durumda olan çiftçilerimizin satış yapabileceği alternatif/organik bir pazar, yine talep olması durumunda sadece Aliağa köylerindeki çiftçilerin satış yapabileceği haftanın ya da ayın bir günü kurban pazarının bulunduğu bölgeye hayvan satış pazarı oluşturma da gündemimizde. Ancak şu anda taslak durumunda. Köylülerimizle ve muhtarlarımızla görüş alışverişinden sonra durumu netleştireceğiz“ dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894