• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İzmir 14 °C

Pekin, Donatıyor

Pekin, Donatıyor
Pekin 2008 Olimpiyat Oyunları için bir yıllık geri sayım başladı. Pekin 2008 Olimpiyat Oyunları’na, sunucu, monitör, masaüstü ve dizüstü bilgisayar da dahil olmak üzere

LENOVO EKİPMANLARI, PEKİN 2008 OLİMPİYAT OYUNLARI'NI DONATIYOR

Pekin 2008 Olimpiyat Oyunları için bir yıllık geri sayım başladı. Pekin 2008 Olimpiyat Oyunları’na, sunucu, monitör, masaüstü ve dizüstü bilgisayar da dahil olmak üzere 3.500’den fazla bilgisayar teçhizatı ile destek veren Lenovo, Pekin 2008 Olimpiyat Oyunları Organizasyon Komitesi’nin Entegrasyon Test Merkezi’ne yaptığı üçüncü ve son parti donanım sevkıyatını da bugün tamamladığını açıkladı.

İyi Şanslar Pekin!
Olimpiyat Oyunları hazırlık sürecinin bir sonraki fazı, “İyi Şanslar Pekin” olarak bilinen ve 8 Ağustos 2007’de yani Olimpiyatlar’a bir yıl kala başlayacak spor etkinlikleri olan kritik testler. Bu testler toplam 42 denemeden oluşuyor ve gerçek yarışta kullanılacak olan tüm bilgisayar donanımını test etmek amacıyla gerçekleştiriliyor. Bir yıl süren bu çetin testler sayesinde, sistemlerin zorlu yarışa hazır olup olmadığı ölçülüyor. Testler, 8 Ağustos 2008 tarihinde gerçekleştirilecek olan Pekin 2008 Olimpiyat Oyunları Açılış Töreni’nin bir hafta öncesine kadar devam ediyor.



Testler, Olimpiyat Oyunları için gerçek bir ön prova
Pekin 2008 Olimpiyat Oyunları Organizasyon Komitesi Teknoloji Direktörü Yang Yichun, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede şunları söyledi: “Olimpiyat Oyunları’nın teknolojik açıdan belkemiği olan donanımsal altyapının güvenilirliğini garantilemek amacıyla, önümüzdeki günlerde başlayacak olan testler, 2008 Oyunları için gerçekte bir ön prova. Yüksek performanslı teçhizatına ve teknik uzmanlığına çok güvendiğimiz Lenovo, Torino Oyunları’nda da olimpik ortağımızdı. Lenovo’nun yenilikçi vizyonu ve teknoloji alanındaki yetkinliğiyle gelecek yılki Oyunlar’da da en büyük destekçimiz olacağına yürekten inanıyoruz.”

Lenovo’dan 2008 Olimpiyat Oyunları’na kadar toplam 14.000 parçalık bilgisayar ekipmanı
Lenovo, son dağıtımında Olimpiyat Oyunları Organizasyon Komitesi Entegrasyon Test Merkezi’ne 242 sunucu, 140 sunucu rafı, 2375 masaüstü bilgisayar ve 141 dizüstü bilgisayar sağladı. Lenovo, toplamda 7 şehirde, 56 olimpik merkeze (39 yarış merkezi, 17 veri merkezi ve Pekin Olimpiyat Oyunları Organizasyon Komitesi merkezleri) 8200’den fazla bilgisayar ekipman parçası dağıttı. Böylece Lenovo, 2008 Olimpiyat Oyunları için yaklaşık olarak 14.000 parçalık bilgisayar ekipmanı sağlamış olacak.

42 farklı test için Lenovo ekibinden 105 kişilik bir çalışan ordusu
Lenovo’nun Oyunları destekleyen bilgisayar sistemleri, yeterlilik karşılaştırmalarında, Pekin Uluslararası Maratonu ve Tenis maçlarının da dahil olduğu 42 farklı etkinlikte test edilecek. 105 Lenovo mühendisi ve teknik destek ekibi çalışanları, değerli ortaklarla birarada çalışarak, test etkinlikleri için gerekli olan yardımı ve desteği sağlayacak.



Tüm çalışmalarımızın meyvelerini görmeye hazırız
Lenovo Olimpiyatlardan Sorumlu Pazarlama Başkan Yardımcısı Alice Li, bu büyük etkinlikle ilgili olarak yaptığı değerlendirmede: “Yıllar süren hazırlık ve planlama çalışmalarının ardından, şimdi test fazına gelmiş bulunuyoruz. Bu, bizler için çok önemli, çünkü Olimpiyat Oyunları’nın teknolojik altyapısının implementasyonu tam anlamıyla bir gece içinde gerçekleştirilecek. Lenovo’nun sistemini bu karmaşık sistemin tüm özel gereksinimlerine layıkıyla cevap verebilecek şekilde oturtmak amacıyla Pekin Olimpiyat Oyunları Organizasyon Komitesi ile birlikte çalıştık. Ve şimdi tüm çalışmalarımızın, emeğimizin meyvelerini görmeye hazırız” dedi.

Olimpiyatların iki yıldızı: ThinkPad T60 ve ThinkCenter M55e
Olimpiyat oyunlarının Bilgi İşlem altyapısının temelini iki kişisel bilgisayar oluşturuyor: ThinkPad T60 dizüstü bilgisayar ve ThinkCentre M55e masaüstü bilgisayar. ThinkCentre M55e, Lenovo’nun dünya çapındaki ilk bütünleşik masaüstü bilgisayar platformu ve Lenovo’nun Çin Pekin, Japonya Yamato ve Amerika Kuzey Karolina Raleigh’deki geliştirme ekiplerinin ortak çalışmasının ürünü. 2007 Temmuz ayında, güvenilirliği, boyutu ve hizmet kolaylığı açısından PC Magazine tarafından “Editörün Tercihi” (Editor’s Choice) olarak adlandırıldı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894