• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İzmir 28 °C

Rektör Budak, “Tüm birimlerimizle engelsiz bir ekosistem için çalışıyoruz”

Rektör Budak, “Tüm birimlerimizle engelsiz bir ekosistem için çalışıyoruz”
Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, üniversite bünyesinde eğitim gören engelli öğrenci ve aileleriyle bir araya geldi.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, üniversite bünyesinde eğitim gören engelli öğrenci ve aileleriyle bir araya geldi. Öğrencilerin ve ailelerinin görüşlerini ve taleplerini dinleyen Rektör Prof. Dr. Budak, özel gereksinimli bireylerin eğitim öğretim, araştırma geliştirme ile sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif imkânlardan diğer bireylerle birlikte eşit bir şekilde yararlanabilmeleri için erişilebilir bir kampüs iklimi oluşturduklarını söyledi. Toplantıya üniversite üst yönetimi, senato üyeleri, akademisyenler, engelli öğrenciler ve aileleri katıldı.

Ege Üniversitesinin tescilli bir engelsiz yükseköğretim kurumu olduğunu dile getiren Rektör Prof. Dr. Budak, “Engelsiz Ege Birimimizin koordinatörlüğünde üniversitemizde gerçekleştirdiğimiz dönüşüm ve kolaylaştırıcı uygulamalar neticesinde Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Engelsiz Üniversite ödülleri kapsamında 9 bayrak, 3 program nişanı aldık. Üniversitemizin her noktasında erişilebilirliği artırmak adına çalışmalar yürütüyoruz. Tüm ortak kullanım alanlarını engelli dostu haline getirdik. Kütüphanemizde fiziki engelleri kaldırmanın yanı sıra görme engelli öğrencilerimiz için sesli kitap uygulamasını hayata geçirdik. Uzaktan eğitimin önem kazandığı günümüzde çevrimiçi ders sistemimiz olan EGEDERS’i de kolay erişilebilir şekilde tasarladık. Engelsiz Bilgilendirme Asistanı (EBA) uygulamasını Türkiye’de uygulayan ilk üniversite olduk. Öğrenci odaklılık konusunda ödüllü, tam akredite bir araştırma üniversitesi olarak özel gereksinimli bireylerin eğitim hayatlarından tam verim almaları ve bunun yanında sosyal hayata engelsizce katılabilmeleri bizlerin en önemli önceliklerinden birisidir” diye konuştu.

“Başaramayacakları şey yok”

Tam erişilebilir engelsiz üniversite konseptini sürdürülebilir kılmayı hedeflediklerini dile getiren Rektör Prof. Dr. Budak, “Engelli öğrencilerimize eşit koşullarda eğitim hakkı sunmak en önemli hedeflerimizden birisi. Bunun sürdürülebilir olması, öğrencilerimizin her türlü imkânlardan rahatça yararlanabilmesi hepimizin sorumluluğunda. Engelsizlik konusunda farkındalık yaratmak adına üniversitemizde gerçekleştirdiğimiz uygulamaların ötesinde çeşitli etkinlikler ve sosyal sorumluluk projeleri ile sadece öğrencilerimizin değil tüm engelli bireylerin toplum içerisinde yaşadığı sıkıntılara dikkat çekiyoruz. En önemli konulardan birisi de özel gereksinimli bireylere karşı toplumun zihnindeki engelleri kaldırmak ve onların her şeyi başarabildiklerini kanıtlamak. Bunun için hem öğrencilerimizle, hem çalışanlarımızla hem de toplumla el ele vermeye devam edeceğiz” dedi.

“EÜ’nün engelsiz ekosisteminden memnunlar”

Toplantıda öğrenciler ve aileleri, Ege Üniversitesinin engelsiz uygulamalarından duyduklarını memnuniyeti dile getirerek teşekkür ettiler. Rektör Prof. Dr. Budak, doktora öğrencisi Şebnem Karakuş ile “Uzun İnce Bir Yoldayım” türküsünü söyledi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894