• BIST 11084.68
  • Altın 5428.419
  • Dolar 42.1196
  • Euro 48.6727
  • İzmir 21 °C

Sağlık Ordusu Güçleniyor

Sağlık Ordusu Güçleniyor
Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin 46.dönem mezuniyet töreninde konuşan Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ata Erdener, Atatürk’ün 1933’te başlattığı üniversiteler devriminin bir karşı devrimi ile karşı karşıya olduğunu belirtti. Prof. Dr. E

Sağlık Ordusuna 310 genç daha katıldı
Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin 46.dönem mezuniyet töreninde konuşan Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ata Erdener, Atatürk’ün 1933’te başlattığı üniversiteler devriminin bir karşı devrimi ile karşı karşıya olduğunu belirtti. Prof. Dr. Erdener, “Bir ülkede küçük adamların gölgesi büyüyorsa, o ülkede güneş batıyor demektir. Cumhuriyet üniversiteleri güneşin batmasına asla izin vermeyecektir” dedi.
Fuar Açıkhava Tiyatrosu’nda gerçekleştirilen ve 310 gencin katıldığı törende konuşan Prof.Dr.Erdener, ülkemizde yeni tıp fakülteleri açılması girişimini kaygıyla izlediklerini belirterek, “Son yıllarda ülkemizde politik yaklaşımlarla bilinçsizce yeni tıp fakülteleri ve yeni üniversiteler açılmaktadır. Yeterli altyapı ve öğretim üyesi desteğinden yoksun bu fakülteler, tıp eğitiminin kalitesini düşürmektedir. Yeni tıp fakülteleri ve üniversitelerin açılması kararı, sadece politikacılara bırakılamayacak kadar ciddi bir iştir. Bu konuda mutlaka üniversitelerin ve yükseköğretim kurulunun görüşü alınmalıdır” diye konuştu.
Tıp eğitiminin kalitesini belirleyen faktörlerin başında öğrenci sayısının geldiğini vurgulayan Prof.Dr.Erdener, “Fakültelere talep ettiğimizin üzerinde öğrenci gönderilmesi, eğitimin kalitesini olumsuz etkilemektedir. Fakültelere alınacak öğrenci sayısını belirleme kararı, ilgili üniversitelere ait olmalıdır” dedi. Ülkemiz üniversitelerinin son yıllarda büyük sıkıntılarla karşı karşıya bırakıldığını açıklayan Prof. Dr. Erdener, “Üniversitelere gönderilen ödenekler giderek kısıtlanmakta, akademik kadro sayıları sürekli düşürülmektedir. Bu da ülkemizde bilime ne kadar önem verildiğinin en büyük göstergesidir” dedi.
Hekim adaylarına seslenen Prof. Dr. Erdener, “Sizler son derece kıymetli bir mesleğe sahipsiniz. Bunun kıymetini bilin. Mesleğinize sahip çıkın. Hekimlik mesleğini icra ederken ana ilkeniz hastaya saygı olmalıdır. Siyasi ve ekonomik gücün baskılarına boyun eğmeyin. Unutmayın ki kaybedilen meslekler ve makamlar kazanılabilir ancak kaybedilen onur ve haysiyet bir daha kazanılamaz” dedi.
SADECE MESLEK KAZANDIRILMIYOR
Üniversitelerin yalnız meslek kazandıran kurumlar olmadığının altını çizen Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ülkü Bayındır, “Üniversitemiz meslek kazandırma misyonu yanında, gençlerimizi hayata hazırlamakta, onların Atatürk ilkelerine bağlı, çağdaş, araştıran, sorgulayan bireyler olması için çaba sarf etmektedir” diye konuştu. Tıp mesleğinin dünyadaki en ayrıcalıklı mesleklerden biri olduğunu açıklayan Prof. Dr. Bayındır, “Ne mutlu size ki böyle kutsal bir mesleğe sahipsiniz” dedi.
Tören, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ülkü Bayındır tarafından bu yıl Tıp Fakültesi’nden emekliye ayrılan Prof. Dr. Arman Çağdaş, Prof. Dr. Sezen Koşay ve Prof. Dr. Gül Yüce’ye plaketlerinin verilmesinin ardından, fakülteyi ilk dört dereceyle bitiren Merih Gül, Tuğçe Kasapoğlu, Yasemin Akdemir ve Günay Güneş’e ödüllerinin ve mezuniyet belgelerinin dağıtılması ile sona erdi

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Bebekleri Öpmeden Önce İyi Düşünün!25 Eylül 2025 Perşembe 15:33
  • Okullar açıldı, virüs alarmı çaldı!15 Eylül 2025 Pazartesi 14:39
  • Akran Zorbalığına Karşı 7 Etkili Önlem!04 Eylül 2025 Perşembe 17:38
  • Zayıflama iğneleri kalıcı bir çözüm mü?23 Ağustos 2025 Cumartesi 11:21
  • Bebeklere yapılan tek doz K vitamini hayat kurtarıyor!21 Ağustos 2025 Perşembe 15:06
  • Uyku boşanmasının 5 faydası16 Ağustos 2025 Cumartesi 14:30
  • Dikkat! Sıcak havalar apandisit riskini artırıyor!14 Ağustos 2025 Perşembe 16:07
  • Büyükşehir’den yurttaşlara HIV testi desteği31 Temmuz 2025 Perşembe 15:09
  • Emzirmeyi Engelleyen 6 Hurafe!31 Temmuz 2025 Perşembe 15:01
  • Diyabette Tehlikeyi Artıran 6 Yaz Hatası23 Temmuz 2025 Çarşamba 16:32
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0533 557 8894