• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İzmir 15 °C

Sağlık Sektörü'nde, Alcatel-Lucent

Sağlık Sektörü'nde, Alcatel-Lucent
Kendini,sağlık sektörünün geleneksel haberleşme ve iş süreçlerini iyileştirip verimliliği arttırmaya adayan Alcatel-Lucent, ABD'nin Illinois eyaletindeki Oak Brook’da bulunan

ALCATEL-LUCENT, SAĞLIK SEKTÖRÜNE SINIRSIZ HASTANE KAVRAMINI SUNUYOR

Kendini,sağlık sektörünün geleneksel haberleşme ve iş süreçlerini iyileştirip verimliliği arttırmaya adayan Alcatel-Lucent, ABD'nin Illinois eyaletindeki Oak Brook’da bulunan Advocate Sağlık Organizasyonu firmasına, servis dönüşümünün bir parçası olarak OmniTouch My Teamwork ürününü kurdu. Sözkonusu ürün ile şirketin hem idari bölümü hem de klinik çalışanları, gerçek zamanlı haberleşme ortamı sayesinde çok daha verimli olacak. Kurulduğu andan itibaren tasarruf sağlayacak sistem tam devreye girdiğinde, Advocate'in 14,000 çalışanı gerçek zamanlı, multimedya konferans ve ortak çalışma platformlarından faydalanabilecek. Alcatel-Lucent, kısa bir süre önce Pittsburg Medical Center Üniversitesi’nin büyük ağ dönüşümü projelerinde gerçekleştirdiği yeni servisler ve uygulamaları, Advocate ile bu defa sağlık sektörünün hizmetine sunuyor. Sekiz hastanesi, 200'den fazla yoğun bakım, dışarıdan hasta kabulü, evde sağlık bakımı, tıbbi danışmanlık, günlük hasta bakımı, doktor hizmeti, uzman hemşirelik hizmeti ve sağlık eğitimi veren birimi ve 24,500 çalışanı ile Advocate, ABD'de en kapsamlı sağlık hizmeti veren ilk on kuruluşu içinde yer alıyor.
Advocate, birimlerin idari kısımlarında mobil klinik ekipleri ve de uzaktan görev yapan tıbbi personelinin giderek artan kapasitesinin iletişim olanaklarını iyileştirmek, seyahat giderlerini düşürmek ve toplantılarda geçen zamanı en aza indirmek için bünyesinde, Alcatel-Lucent'in Internet üzerinden konferans sistemini kurdu. Böylece, organizasyon yapısı içinde tüm fonksiyon alanları seçilerek erişilebilen sınırsız hastane kavramını yarattı. OmniTouch My Teamwork sitemi ile farklı yerlerde bulunan ekipler ve aynı anda çeşitli görevleri olan personel, gerektiği zaman ve sanal ortamda etkili toplantılar düzenleyebiliyor.

Sistem, çalışanların seyahat etmesini gerektirmeden günde 30-40 defa birlikte çalışma ortamı sağllıyor. Doktorlar farklı uzak noktalardan görüntüleri izleyebiliyor, bunlar üzerinde görüşmeler yapabiliyor ve test sonuçlarını değerlendirebiliyor. Bu noktada hasta vakaları üzerinde ortak çalışabiliyorlar. Tele tıp danışmanlığı, "ağ içinde uygulama" yaklaşımını destekliyor, çalışan ekipler verimli bir biçimde tanı koyabiliyor, hastaları tedavi ediyor ve sanal toplantı odalarının yardımı ve gerçek zamanlı ve anında mesajlaşma ortamları sayesinde tıbbi hataların engellenmesini sağlıyor.
OmniTouch My Teamwork sisteminin gerçek zamanlı çalışma olanağının yarattığı kapasite sayesinde, organizasyonun kültürünü başarılı bir şekilde anlık olarak ortaya çıkıyor. Kullandığı OmniTouch My Teamwork çözümü ile konuların işlenebilmesini sağlayan anında haberleşme ortamı yaratan bir kültüre dönüştüren Advocate, Bilgi Sistemleri, Insan Kaynakları ve Evlerdeki Sağlık birimleri dahil olmak üzere 2250 kullanıcıyı destekliyor.

Advocate Health Care şirketinin şebeke mimarisinden sorumlu direktörü Gary Horn, "Sağlık bakımı kuralları çerçevesinde, departmanlar arasında işbirliği Advocate için bir normdur. OmniTouch My Teamwork'ün kullanımı ile geleneksel ve daha verimsiz olan kültürü tamamen değiştirmek üzereyiz. Önde gelen diğer servis sağlayıcılarını spontane işbirliği için şimdiki zamana dayalı IM çözümleri sunmuyor ve sabit sermaye giderlerine karşı sürekli maliyetler sunuyorlardı. Alcatel-Lucent'in OmniTouch My Teamwork sistemi ile çalışanlarımız seyahat ve toplantı zamanlarından tasarruf edebiliyorlar. Bu da verimliliği ve hastalarımıza olan ilginin artmasını sağlıyor. OmniTouch My Teamwork sayesinde her alanda çok büyük tasarrufumuzun olabileceğini öngörüyoruz.” Türkiye’de de yeni teknolojiler ve araçlar kullanarak yepyeni bir çağa geçişin öncülüğünü yapan ve çok hızlı gelişen sağlık sektöründe, Alcatel-Lucent’in kurumsal iletişim çözümleri ve ilgili uygulamalarıyla atılım içerisinde olduğunu belirten Alcatel-Lucent Türkiye Kurumsal Müşteriler Satış Yönetimi Direktörü Ender Akıncı, bu konuda somut projeler üzerinde çalışıldığını belirtti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894